DSC09086
Woensdagavond werd de eerste fietstijdrit van dit zomerseizoen gehouden. Na een rondje warmfietsen werd er op De Meent gestart voor een rondje dat via de Hoenkoopse Buurtweg en de Provincialeweg weer terugleidde naar de gecombineerde start- en finishstreep. De jeugdrijders fietsten in omgekeerde richting en hoefden slechts de helft van het parcours af te leggen. Racedirecteur was Wim Zwanenburg, die werd geassisteerd door meerdere juryleden. Van de jeugdrijders was Denise van Vuuren de snelste. Zij fietste 9.52,29 min. over de 5 km. Mike Houdijk eindigde als tweede en bleef Fleur Visser net voor. Mooi was het om te zien dat een aantal jonge skaters/schaatsers debuteerden. De deelname bij de grote mannen/vrouwen viel echter tegen. Tim Streng was de snelste van de mannen en vrouwen die de tijdrit over één ronde fietsten. Hij was net iets sneller dan Tim van Dijk, die een kort deel van de rit stayerend achter de auto van Jochem de Bruijn aflegde. Topper van de avond was Leon Snel. Leon fietste zijn twee rondes met een hogere gemiddelde snelheid dan Tim. Datzelfde deed overigens Pieter Jongerius, de nummer twee na 23.2 km. Wil van der Neut finishte als derde. De volgende tijdrit wordt gehouden op woensdag 28 augustus. De fietsers kunnen dan meten of al hun trainingskilometers effect hebben op hun tijd. Klik HIER voor de uitslag van woensdag.

fiets
Woensdagavond wordt de eerste fietstijdrit van dit zomerseizoen gehouden. De tijdrit start om 19.00 uur met een verkenningsronde van het parcours, maar alle deelnemers verzamelen al om kwart voor zeven op de parkeerplaats bij het Statenbad. De tijdrit begint halverwege De Meent en voert via de Hoenkoopse Buurtweg en de Provincialeweg weer terug naar het startpunt. De deelnemers kunnen kiezen uit één ronde over 11.3 kilometer, voor de echte ‘stoempers’ bestaat ook de mogelijkheid om twee rondes te fietsen. Voor de jongste wielrenners is er een tijdrit over 5 km. De tijdrit staat uiteraard open voor alle SVO’ers, maar ook andere fietsers zijn welkom. De openingstijdrit van 2017 werd gewonnen door Anne Murk, Stan van Vliet en Sander Kasbergen.

Feestje
Zaterdagavond is het feest in het SVO-clubgebouw. Vanaf 20.00 uur zijn alle SVO-leden welkom om met elkaar terug te blikken op het voorbije schaatsseizoen, om vooruit te kijken naar het skateseizoen of om gewoon lekker bij te kletsen. In het kleedgebouw draait gezellige muziek, dus wie even helemaal los wil gaan moet zaterdag vooral komen.Om 21.00 uur vindt de huldiging plaats van de winnaars (en dat was bijna iedereen) van de SVO-clubkampioenschappen schaatsen, die op zaterdag 3 maart op de Vechtsebanen werden gehouden. Ook zullen de SVO-vrijwilligers even in het zonnetje worden gezet.In de SVO-kalender staat dat het feest tot 23.59 uur duurt, maar het is geen enkel probleem als de kleine uurtjes van de vroege zondagmorgen worden gehaald. Tot zaterdag!


Zaterdag 7 april zijn we met een leuke groep SVO’ers wezen mountainbiken op een mooi mountainbike parkoers in Veenendaal. In totaal waren we met een groep van 24. Om acht uur verzamelden we in het clubgebouw van SVO waar Joop ons trakteerde op koffie, thee en een koekje. Met eigen auto’s en de bussen van Mark en Richard reden we naar Veenendaal. Bij Mountainbike Veenendaal hebben we de ontbrekende mountainbikes opgehaald en zijn we met de fiets richting bos gegaan. In het bos konden nog even de laatste koeken en repen inslaan bij het SVO Steunpunt. Van hieruit begonnen we aan de groene route. De snelle mountainbikers probeerden Walter te volgen en daarachter ontstonden vanzelf een aantal groepjes. Wat een leuke sport is dit! Dit is echt intervaltraining. Het parcours was uitdagend. Lekker veel klimmetjes, maar ook spannende kuipbochten en zeker op het laatst een paar leuke schansen. Het leukste was toch wel dat iedereen op zijn eigen niveau kon rijden. Sommige klimmen als de beste, en anderen scheuren met veel gemak naar beneden alsof ze op een crossmotor zitten, hè Kai. Om half één verzamelden we weer met zijn allen bij het SVO Steunpunt voor de broodjes, bananen en wat drinken. Uiteraard werden meteen ook de sterke verhalen uitgewisseld, varierend van lekke band tot kapotte ketting en van doodop tot lekker getraind. Ik denk dat we terug kunnen kijken op een zeer geslaagde dag en hopelijk is hiermee de traditie weer nieuw leven ingeblazen.
Veenendaal

nl doet2
Vrijdag en zaterdag wordt de jaarlijkse vrijwilligersactie NLDOET van het Oranje Fonds georganiseerd. In heel Nederland steken vrijwilligers hun handen uit de mouwen voor het goede doel. In Oudewater hebben zes organisaties zich aangemeld. Ook op het terrein van SVO gaat er geklust worden. Michael Hagoort, als bestuurslid verantwoordelijk voor het beheer van de baan: ‘Met een aantal vrijwilligers gaan we een begin maken met het vernieuwen van de opslagruimte. Twee zijden krijgen nieuwe gevelbekleding en de andere twee zijden worden gerenoveerd om daarna te worden geschilderd. Verder wordt de omgeving van de skeelerbaan nagelopen, zodat alles netjes is als het skateseizoen begint.’
Vindt u het leuk om zaterdag mee te helpen op de baan? Dan kunt u zich HIER aanmelden. Lukt het zaterdag niet om te helpen, maar vindt u het wel leuk om een andere keer de handen uit de mouwen steken? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

P1090429
Om het schaatsseizoen in stijl af te sluiten gaan we zaterdagmorgen 7 april 2018 mountainbiken in Veenendaal. Dit op één van de mooiste routes van Nederland. Na het mountainbiken eten we met zijn allen een broodje.
De 18 kilometer lange (280 hoogtemeters) route ligt in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug tussen Amerongen en Veenendaal. De route loopt afwisselend over vlakke en heuvelachtige delen van de Utrechtse Heuvelrug. In 2015 is de route voor een groot deel vernieuwd en zijn er veel uitdagende singletracks aan de route toegevoegd. Het resultaat is nu een afwisselende route met veel singletracks, brede lange klimmen en leuke uitdagende afdalingen.
Let op: Op het mountainbike parkoers is een vignet verplicht!
Dit vignet kost € 7,50 en kun je via het aanmeldformulier bestellen. Maar je kunt dit vignet ook ter plekke kopen bij Mountainbike Verhuur Veenendaal. Ook kun je het vignet kopen bij Bike Center Woerden.
Aanmelden kan tot zondag 18 maart.
De kosten voor deelname bedragen € 2,50.
We kunnen ook een mountainbike voor je huren, geef dit aan op het aanmeldformulier. De kosten hiervoor bedragen € 15,-. Graag het geld (€ 2,50 of € 10,- of € 17,50) gepast meenemen op 7 april, zodat we ’s morgens snel de financiën af kunnen handelen.

Lees meer: Op 7 april gaan we mountainbiken

20180103 115642
Op Nieuwjaarsdag viel een van de hoofdprijzen van de Postcode-loterij in Montfoort. Ook in Oudewater viel er de voorbije weken echter het nodige te winnen. Zo werd Tom van Vliet op dinsdag 19 december verkozen tot beste (mannelijke) jeugdsporter van de gemeente Oudewater van 2017. De sportprijzen werden verdeeld in het oude stadhuis van Oudewater. Presentator Kurt Westerman stelde eerst de genomineerden aan de volle zaal voor. Onder hen ook Joep Stubbe, die in januari zevende werd bij het NK pupillen. Weinig verrassend reikte burgemeester Pieter Verhoeve vervolgens de prachtige beker, mét het Oudewaterse stadswapen, aan Tom uit. Dit op basis van de drie bronzen medailles die Tom behaalde bij de Nederlandse Kampioenschappen inline-skaten, maar ook vanwege zijn internationale optredens in o.a. Londen en het Chinese Harbin. De sportverkiezingen waren de eerste die in Oudewater werden gehouden. Ondanks het feit dat er best wel wat verbeterpunten vielen te noteren verdient dit prachtige initiatief van de gemeente Oudewater zeker een vervolg in 2018.
Ook Stan van Vliet viel in de prijzen. Nadat hij in september al de Dirk Zuidam Trofee kreeg uitgereikt door Dirk Zuidam ontving hij vandaag een heerlijke taart uit handen van de voorzitter van SVO. Dit omdat hij vorige vrijdag als vierde SVO’er de 500 meter binnen de veertig seconden aflegde. Geheel passend binnen de SVO-traditie wordt er dan een taart uitgereikt. Eerder werden er taarten uitgedeeld aan Huib van Wijngaarden, Gerwin Coljé en Hessel Koot. Door een miscommunicatie tussen bakker John Treur, ook al zo’n prijswinnaar, en de SVO-voorzitter ontbrak de foto van Stan op de taart en was deze nu beplakt met de Russische sprinter (en dopingzondaar) Pavel Kulizhnikov. De taart zal er bij de Van Vlietjes niet minder om hebben gesmaakt. Het is overigens wel de vraag hoe de prachtige taart Hekendorp heeft bereikt, want deze werd door Stan in de zware storm in de grote bak van zijn fiets huiswaarts vervoerd.

IMG 7290 kopie
Enthousiast geworden door de tijdelijke ijsbaan in Oudewater? Welkom dan bij Schaats- en Skeelervereniging Oudewater, waar je met veel meer enthousiastelingen kan leren schaatsen op elk niveau. Vanwege de ijsfestiviteiten in Oudewater hebben we speciale acties voor komend jaar georganiseerd voor nieuwe leden.
Jeugdschaatsen (t/m groep 8) is een begrip. Een grote groep kinderen gaat met SVO vanuit Oudewater en omgeving in de herfst en winter elke zaterdag naar de kunstijsbaan in Utrecht. Hier hebben al ruim twee generaties in Oudewater leren schaatsen en vrienden gemaakt.
Voor wie nieuwsgierig is: In januari en februari organiseren we vijf proeflessen. Je krijgt dan les van ervaren trainers samen met kinderen die ook de techniek van goed schaatsen willen leren.
Indeling zal worden gemaakt afhankelijk van het aantal deelnemers. Voor het vervoer kan mogelijk worden gepoeld met andere ouders. Kosten € 40,00 voor 5 lessen. Lestijd zaterdagavond van 18.45 tot 19.35 uur. Aanmelden via www.svooudewater.nl ‘Ik wil me inschrijven’. Stuur voor vragen een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer: IJSBAAN Oudewater - vervolgaanbod Vechtsebanen

20170919 221908
Bij de Algemene Ledenvergadering van vorige week dinsdag werd uitgebreid ingegaan op de financiële problemen die de gezamenlijke Utrechtse, bij de KNSB aangesloten, ijsverenigingen (verenigd in de Baancommissie Utrecht) hebben. Uitgaven (hoge baanhuur) en inkomsten (terugloop in de verkoop van abonnementen) zijn niet meer met elkaar in balans en er zijn forse ingrepen nodig om de georganiseerde schaatssport in Utrecht betaalbaar te houden. Het bestuur van SVO is nauw betrokken bij het Utrechtse overleg, waarbij vooral vernieuwing van de schaatssport centraal staat. Essentieel is hierbij dat we meer schaatsabonnementen verkopen. En om misverstanden te voorkomen: SVO heeft zelf zijn financiën prima op orde en hetzelfde geldt voor de Vechtsebanen. 
Tijdens de ALV werden Arjen Dening (penningmeester) en Lambert van Dam (commissie activiteiten) gekozen als nieuwe bestuursleden. Bartho Admiraal (voorzitter TC) en Tom Streng (voorzitter) werden herkozen voor een periode van drie jaar. Laatstgenoemde presteerde het om de gehele vergadering staand te leiden (constateerde hij achteraf). Een unicum!
Geheel volgens de traditie van een algemene ledenvergadering werd er ook ruim aandacht besteed aan het jaarverslag 2016-2017 en het jaarplan 2017-2018. Beide sprekers deden dit aan de hand van de kernwaarden van SVO: plezier, samenwerking, laagdrempeligheid, communicatie, ontwikkeling en continuïteit. Belangrijkste nieuwtje was hier dat Oudewater deze winter weer een eigen kunstijsbaan krijgt. Dit van zaterdag 16 december t/m zondag 7 januari. SVO zal op deze baan het programma organiseren en een belangrijk deel van het baanbeheer op zich nemen.
Na het evalueren en voorberspreken van de plannen gaf de nieuw gekozen penningmeester vervolgens uitleg over de financiën van de club. Voor veel leden abracadabra, maar gelukkig was er een kascommissie bij hem op ’t Tappersheul langs geweest die de uitgaven en inkomsten scherp controleerde. De boeken werden in orde bevonden door het tweetal.
Aan het eind van de vergadering ontving Stan van Vliet de Dirk Zuidam Trofee. Het was Dirk zelf die zijn prijs aan het schaatstalent, die ook op de skates meer dan gemiddeld uit de voeten kan, mocht overhandigen. De schaatsmeester maakte van de gelegenheid gebruik om onaangekondigd reclame te maken voor de droogtrainingen, die na de herfstvakantie gaan starten. ‘Veel van die SVO’ers zijn zo stijf,’ vertrouwde hij de SVO-voorzitter tussendoor toe.

Lees meer: 'Erik Jan Kooiman kon geen schaatsen slijpen'

download
Tijdens de Uw Rabobank Clubkas Campagne krijgen lokale clubs de kans om hun clubkas te spekken. In totaal heeft de Rabobank de Utrechtse Waarden een bedrag van € 70.000 beschikbaar gesteld. Dit geldbedrag wordt verdeeld onder de deelnemende club. Hoe? Dat bepalen de ruim 11.000 leden van de bank door in de stemperiode, 25 september t/m 16 oktober, te stemmen op hun favoriete club. En voor iedereen die dit bericht leest is dat uiteraard SCHAATS- en SKEELERVERENIGING OUDEWATER, want ook onze club heeft zich aangemeld als deelnemer aan de Uw Rabobank Clubkas Campagne. Hoe meer stemmen onze club binnenhaalt hoe hoger het bedrag wordt voor onze clubkas. Tijdens de week van de Coöperatie, op dinsdagavond 31 oktober 2017, worden de clubs geïnformeerd over de uitslag van deze vierde UW Rabobank Clubkas Campagne. Op deze feestelijke bijeenkomst worden de cheques overhandigd aan de deelnemende clubs en worden de clubs met de meeste stemmen bekend gemaakt.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
3
4
5
8
10
11
12
13
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
31

Sponsoren

MYLAPS

mylaps