20180103 115642
Op Nieuwjaarsdag viel een van de hoofdprijzen van de Postcode-loterij in Montfoort. Ook in Oudewater viel er de voorbije weken echter het nodige te winnen. Zo werd Tom van Vliet op dinsdag 19 december verkozen tot beste (mannelijke) jeugdsporter van de gemeente Oudewater van 2017. De sportprijzen werden verdeeld in het oude stadhuis van Oudewater. Presentator Kurt Westerman stelde eerst de genomineerden aan de volle zaal voor. Onder hen ook Joep Stubbe, die in januari zevende werd bij het NK pupillen. Weinig verrassend reikte burgemeester Pieter Verhoeve vervolgens de prachtige beker, mét het Oudewaterse stadswapen, aan Tom uit. Dit op basis van de drie bronzen medailles die Tom behaalde bij de Nederlandse Kampioenschappen inline-skaten, maar ook vanwege zijn internationale optredens in o.a. Londen en het Chinese Harbin. De sportverkiezingen waren de eerste die in Oudewater werden gehouden. Ondanks het feit dat er best wel wat verbeterpunten vielen te noteren verdient dit prachtige initiatief van de gemeente Oudewater zeker een vervolg in 2018.
Ook Stan van Vliet viel in de prijzen. Nadat hij in september al de Dirk Zuidam Trofee kreeg uitgereikt door Dirk Zuidam ontving hij vandaag een heerlijke taart uit handen van de voorzitter van SVO. Dit omdat hij vorige vrijdag als vierde SVO’er de 500 meter binnen de veertig seconden aflegde. Geheel passend binnen de SVO-traditie wordt er dan een taart uitgereikt. Eerder werden er taarten uitgedeeld aan Huib van Wijngaarden, Gerwin Coljé en Hessel Koot. Door een miscommunicatie tussen bakker John Treur, ook al zo’n prijswinnaar, en de SVO-voorzitter ontbrak de foto van Stan op de taart en was deze nu beplakt met de Russische sprinter (en dopingzondaar) Pavel Kulizhnikov. De taart zal er bij de Van Vlietjes niet minder om hebben gesmaakt. Het is overigens wel de vraag hoe de prachtige taart Hekendorp heeft bereikt, want deze werd door Stan in de zware storm in de grote bak van zijn fiets huiswaarts vervoerd.

IMG 7290 kopie
Enthousiast geworden door de tijdelijke ijsbaan in Oudewater? Welkom dan bij Schaats- en Skeelervereniging Oudewater, waar je met veel meer enthousiastelingen kan leren schaatsen op elk niveau. Vanwege de ijsfestiviteiten in Oudewater hebben we speciale acties voor komend jaar georganiseerd voor nieuwe leden.
Jeugdschaatsen (t/m groep 8) is een begrip. Een grote groep kinderen gaat met SVO vanuit Oudewater en omgeving in de herfst en winter elke zaterdag naar de kunstijsbaan in Utrecht. Hier hebben al ruim twee generaties in Oudewater leren schaatsen en vrienden gemaakt.
Voor wie nieuwsgierig is: In januari en februari organiseren we vijf proeflessen. Je krijgt dan les van ervaren trainers samen met kinderen die ook de techniek van goed schaatsen willen leren.
Indeling zal worden gemaakt afhankelijk van het aantal deelnemers. Voor het vervoer kan mogelijk worden gepoeld met andere ouders. Kosten € 40,00 voor 5 lessen. Lestijd zaterdagavond van 18.45 tot 19.35 uur. Aanmelden via www.svooudewater.nl ‘Ik wil me inschrijven’. Stuur voor vragen een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer: IJSBAAN Oudewater - vervolgaanbod Vechtsebanen

20170919 221908
Bij de Algemene Ledenvergadering van vorige week dinsdag werd uitgebreid ingegaan op de financiële problemen die de gezamenlijke Utrechtse, bij de KNSB aangesloten, ijsverenigingen (verenigd in de Baancommissie Utrecht) hebben. Uitgaven (hoge baanhuur) en inkomsten (terugloop in de verkoop van abonnementen) zijn niet meer met elkaar in balans en er zijn forse ingrepen nodig om de georganiseerde schaatssport in Utrecht betaalbaar te houden. Het bestuur van SVO is nauw betrokken bij het Utrechtse overleg, waarbij vooral vernieuwing van de schaatssport centraal staat. Essentieel is hierbij dat we meer schaatsabonnementen verkopen. En om misverstanden te voorkomen: SVO heeft zelf zijn financiën prima op orde en hetzelfde geldt voor de Vechtsebanen. 
Tijdens de ALV werden Arjen Dening (penningmeester) en Lambert van Dam (commissie activiteiten) gekozen als nieuwe bestuursleden. Bartho Admiraal (voorzitter TC) en Tom Streng (voorzitter) werden herkozen voor een periode van drie jaar. Laatstgenoemde presteerde het om de gehele vergadering staand te leiden (constateerde hij achteraf). Een unicum!
Geheel volgens de traditie van een algemene ledenvergadering werd er ook ruim aandacht besteed aan het jaarverslag 2016-2017 en het jaarplan 2017-2018. Beide sprekers deden dit aan de hand van de kernwaarden van SVO: plezier, samenwerking, laagdrempeligheid, communicatie, ontwikkeling en continuïteit. Belangrijkste nieuwtje was hier dat Oudewater deze winter weer een eigen kunstijsbaan krijgt. Dit van zaterdag 16 december t/m zondag 7 januari. SVO zal op deze baan het programma organiseren en een belangrijk deel van het baanbeheer op zich nemen.
Na het evalueren en voorberspreken van de plannen gaf de nieuw gekozen penningmeester vervolgens uitleg over de financiën van de club. Voor veel leden abracadabra, maar gelukkig was er een kascommissie bij hem op ’t Tappersheul langs geweest die de uitgaven en inkomsten scherp controleerde. De boeken werden in orde bevonden door het tweetal.
Aan het eind van de vergadering ontving Stan van Vliet de Dirk Zuidam Trofee. Het was Dirk zelf die zijn prijs aan het schaatstalent, die ook op de skates meer dan gemiddeld uit de voeten kan, mocht overhandigen. De schaatsmeester maakte van de gelegenheid gebruik om onaangekondigd reclame te maken voor de droogtrainingen, die na de herfstvakantie gaan starten. ‘Veel van die SVO’ers zijn zo stijf,’ vertrouwde hij de SVO-voorzitter tussendoor toe.

Lees meer: 'Erik Jan Kooiman kon geen schaatsen slijpen'

download
Tijdens de Uw Rabobank Clubkas Campagne krijgen lokale clubs de kans om hun clubkas te spekken. In totaal heeft de Rabobank de Utrechtse Waarden een bedrag van € 70.000 beschikbaar gesteld. Dit geldbedrag wordt verdeeld onder de deelnemende club. Hoe? Dat bepalen de ruim 11.000 leden van de bank door in de stemperiode, 25 september t/m 16 oktober, te stemmen op hun favoriete club. En voor iedereen die dit bericht leest is dat uiteraard SCHAATS- en SKEELERVERENIGING OUDEWATER, want ook onze club heeft zich aangemeld als deelnemer aan de Uw Rabobank Clubkas Campagne. Hoe meer stemmen onze club binnenhaalt hoe hoger het bedrag wordt voor onze clubkas. Tijdens de week van de Coöperatie, op dinsdagavond 31 oktober 2017, worden de clubs geïnformeerd over de uitslag van deze vierde UW Rabobank Clubkas Campagne. Op deze feestelijke bijeenkomst worden de cheques overhandigd aan de deelnemende clubs en worden de clubs met de meeste stemmen bekend gemaakt.

AlgemeneLedenvergadering
Volgende dinsdag, het is dan 19 september, wordt op Basisschool St. Jozef de Algemene Ledenvergadering van SVO gehouden op Basisschool St. Jozef. Naast de bekende agendapunten wordt er tijdens de vergadering uitgebreid ingegaan op de door financiële noodzaak gedwongen veranderingen die bij de trainingen en wedstrijden op de Utrechtse kunstijsbaan aanstaande zijn. Bij het punt ‘bestuursverkiezing’ valt er mogelijk ook wat te kiezen, maar dan moeten de tegenkandidaten zich wel vooraf kenbaar maken bij de secretaris van onze vereniging. Arjen Dening en Lambert van Dam hebben zich beschikbaar gesteld voor het penningmeesterschap en de bestuursvacature Activiteiten/PR. Tom Streng en Bartho Admiraal zijn herkiesbaar voor het voorzitterschap en het voorzitterschap van de TC.
Aan het eind van de vergadering worden de jaarprijzen uitgereikt. Nadat twee jaar de Wheel on Wings Trofee is uitgereikt aan de skater die in het voorgaande seizoen de meeste progressie heeft geboekt en daarnaast ook nog een forse portie trainingsijver heeft getoond, wordt dit jaar alleen de Dirk Zuidam Trofee nog maar uitgereikt. Verandering is dat deze prijs nu ook in handen kan komen van een inline-skater. Tijdens de vergadering worden ook de diploma’s voor de verbetering van clubrecords uitgereikt. Voor de skaters geldt dat deze ook na afloop van de clubkampioenschappen kunnen worden overhandigd.
Na afloop van de ALV is Dave van Dam van de gelijknamige winkel (met als toevoeging ‘Sport’) uitgenodigd om een workshop schaatsenslijpen te verzorgen. Ook zal hij de geïnteresseerden bijpraten over de nieuwste skatematerialen.
De ALV begint om 20.00 uur. De uitnodiging voor de ALV is vorige week via de mail verzonden. Het Jaarverslag lees je HIER. Nog geen uitnodigingsmail ontvangen? Kijk dan even in je Spambox!
Voorafgaand aan de ALV wordt de informatiebijeenkomst voor het jeugdschaatsen gehouden.

IMG 20170827 WA0002 copy
Er werd dit weekend veel gefietst door de SVO’ers. Bij de Burgerronde, die zaterdag de Oudewaterse Wielerronde afsloot, gingen traditioneel veel SVO’ers van starten zij lieten zich bij voortduring zien in de wedstrijd. Zo fietste Arjen Dening in het groepje dat in achtervolging was op koploper (en schaatser) Olof Gerritse, terwijl Sander Kasbergen, Wil van der Neut en Rinus Steenbergen zich prima staande hielden in het kleine peloton. Voor Wim Zwanenburg en Tessa van der Neut lag het tempo al snel te hoog, maar zij behoorden wel tot de dapperen die zich hadden ingeschreven voor de Burgerronde. Na een zware valpartij op de Visbrug werd de Burgerronde overigens voortijdig afgebroken. Olof Gerrritsen en Tessa van der Neut, als sterkste van de twee deelnemende dames, werden door de jury tot winnaar uitgeroepen.
Eerder gingen de Elite/Beloften-renners al van start voor hun wedstrijd over 80 kilometer. Gerwin Coljé fietste een sterke wedstrijd en was voortdurend aan de kop van het peloton te vinden. Tijdens de wedstrijd had Gerwin te maken met technisch malheur, maar wegens zijn bandenwissel kreeg de tegenwoordig in Hoorn woonachtige Snelrewaarder een ronde dispensatie van de wedstrijdleiding. Uiteindelijk klasseerde hij zich als tiende. Johan Knol, landelijk marathonschaatsend in de topdivisie, uit Bakkeveen finishte als eerste.

Lees meer: Wielerronde Oudewater, duurrit en tijdrit

DSC06587 kopie copy
De campinggasten die woensdagmorgen met een slaperig hoofd het gordijntje van hun luxueuze camper opzijschoven waren gelijk klaarwakker. De vorige avond nog zo idyllische camping op het Statenland was in alle vroegte omgebouwd tot het werkterrein voor asfalteerder KWS. Een tiental bedrijfsauto’s, een grote container voor opslag van het warme asfalt en nog wat andere wagens zorgden voor veel bedrijvigheid op het terrein en dat paste niet bij de doorgaans zo rustige ochtendroutine van de campinggasten.
Op de baan draaiden intussen de twee grote asfaltmachines hun ronde en werden daarbij doorlopend achtervolgd door twee walsen die het verse asfalt egaliseerden. Rond het middaguur zag de baan van SVO er als nieuw uit. De meeste campinggasten hadden toen hun campinggeluk overigens al elders gezocht
Maandagmorgen vroeg was KWS al gestart met de renovatie van de baan. Een grote freesmachine schraapte met uiterste precisie de toplaag van de baan en wiep het oude asfalt in de laadbak van grote vrachtwagens. ’s Middags werd een coatinglaag op de ruwe ondergrond aangebracht, die woensdag werd voorzien van de nieuwe toplaag. Daarna werd er met uiterste precisie een witte lijn langs de binnenzijde van de baan gespoten. De baan is daardoor smaller geworden, maar ook vele meters langer, waardoor de landelijk vereiste 200 meter steeds meer benaderd wordt.

Lees meer: Maandag weer trainen 'op Oudewater'

20170521 104438
Na bijna tien jaar van trouwe dienst wordt het asfalt van onze combibaan de komende week vervangen door een nieuwe laag. Belangrijkste reden is dat de oude toplaag is versleten, maar ook zitten er veel kleine ongelijkheden in de zuidbocht. Maandag wordt de baan gefreesd en dinsdag en woensdag wordt er geasfalteerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door wegenbouwer KWS.
Door de gemeentelijke plannen m.b.t. de verhuizing van de baan naar Noort Syde was de besluitvorming voor het SVO-bestuur om nieuw asfalt aan te leggen niet eenvoudig. Het is echter niet aannemelijk dat de verhuizing, als het er al van komt, de komende jaren plaatsvindt.
Langs de binnenrand van de baan wordt een witte binnenlijn aangebracht, die de wedstrijdbaan smaller maar ook langer zal maken. Desgewenst kan er overigens nog steeds langs de grasrand worden geskatet, de witte binnenlijn is antislip. Scheelt weer een paar meter!
Tot Hemelvaartsdag kan er niet getraind worden in Oudewater, maar aan het einde van de week is iedereen weer welkom om rondjes te draaien op het nieuwe sportasfalt.

aaaaa
Het heeft even geduurd, maar SVO heeft een nieuwe activiteitencommissie. Onlangs kwamen de vier mannen (Lambert van Dam, Tim van Dijk, Jochem de Bruijn en Mark van Valkenburg) voor het eerst bijeen en bespraken hun plannen voor dit jaar. De eerste activiteit die wordt georganiseerd is het ijskarten op zondag 11 juni op De Uithof in Den Haag. Iedereen mag twee manches van twaalf minuten karten en de winnaar wordt de SVO’er met de snelste tijd. De minimumleeftijd om deel te nemen is 14 jaar en je moet 16 jaar zijn. De laatste beperking is het aantal beschikbare plekken.
De kosten bedragen € 25,- per persoon. Graag dit bedrag contant betalen. Pinnen in Den Haag mag ook, maar kost meer tijd.
Iedereen die zin heeft om mee te doen kan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De deelnemers verzamelen zich op 11 juni om 17.30 uur op de parkeerplaats bij het zwembad. De verwachting is dat iedereen tussen 21.30 en 22.00 uur terug is in Oudewater.

DSC06542 kopie
De eerste fietstijdrit van dit seizoen kende een groot aantal deelnemers. Maar liefst 28 fietsers gingen op de warme woensdagavond op De Meent van start voor hun rit tegen de klok. Lambert van Dam, het nieuwe SVO-bestuurslid, stelde zelfs overenthousiast voor om bij SVO ook maar een wielerafdeling te starten. Dit idee zal door zijn collega-bestuurders niet worden opgepakt, maar het grote aantal inschrijvers was wel illustratief voor het de vele SVO’ers die dit jaar de fietstrainingen op de woensdag en zondag volgen.
Voor het eerst werd er een fietstijdrit voor de jeugd georganiseerd. De rit over 5 kilometer werd gewonnen door Anne Murk. Zij flitste met een gemiddelde snelheid van bijna 30 kilometer over het parcours. Het vijftal werd begeleid door Tessa van der Neut, die eind april weer terugkeerde van een lang verblijf in Australië en Nieuw-Zeeland.
De tijdrit over een volle ronde (11.6 km.) werd gewonnen door Stan van Vliet , die met een enorme snelheid over de finishlijn kwam. Kort achter hem finishte het duo Maaike Coljé en Tim van Dijk. Het drietal bereikte een gemiddelde van ruim 38 km/uur. Tinka van Leeuwen was de jongste deelnemer bij deze tijdrit. De chrono stopte voor haar na 25.00.82 min.

Lees meer: Primeur voor Anne Murk

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

IJsbaan Oudewater

logo ijsbaan oudewater

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
8
10
12
13
15
17
19
20
22
24
26
29
31

Sponsoren

MYLAPS

mylaps