DSC063811
Via Webware werd vandaag de volgende brief verstuurd aan de 209 schaatsers en inline-skaters van SVO. Het is een oproep voor nieuwe vrijwilligers. Bij de brief werd  een bijlage verstuurd met een overzicht van alle beschikbare vrijwilligerstaken. Van alle sporters (of hun ouders) wordt verwacht dat zij een reactie sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
‘SVO is trots op de grote vrijwilligersgroep die de afgelopen jaren bergen werk heeft verzet en nog steeds verzet. Met elkaar hebben we enorm veel bereikt! We zijn nu op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het laatste jaar heeft een aantal vrijwilligers afscheid genomen. Soms is studie de reden en een ander richt zich geheel op zijn sportcarrière. Voor anderen is het gewoon even tijd om iets anders te doen, dit vaak na jarenlange trouwe dienst. Ook komt het voor dat er nieuwe taken ontstaan. Zo moeten we het komend zomerseizoen juryleden leveren bij de wedstrijden van de regionale Inline-skate Cup.
Het is niet altijd even makkelijk om nieuwe vrijwilligers te vinden. Regelmatig krijgen we een ‘nee’ als we iemand benaderen om iets voor SVO te doen. We begrijpen dat soms, maar vinden ook dat je als verenigingslid actief moet bijdragen om SVO de vereniging te laten zijn die we graag willen zijn. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor een vereniging die goed is georganiseerd en die bruist van de vele gezellige activiteiten!
Daarom is in de Algemene Ledenvergadering van september unaniem besloten dat alle actieve leden (of een van hun ouders) verenigingstaken verrichten. Een uitzondering geldt voor de ouders van onze jeugdschaatsers op zaterdagavond en de jeugdskaters die geen wedstrijden rijden, maar ook hen verwelkomen wij natuurlijk graag als nieuwe vrijwilliger!

Vrijwilligerswerk heeft veel leuke kanten: je leert nieuwe mensen kennen, je kan je zelf ontwikkelen in organiseren of in het begeleiden van sporters en daarbij geldt dat je het niet alleen doet. Juist met samenwerking zorgen we er voor dat taken verdeeld worden en dat je er veel plezier uit kan halen.
We verzoeken dan ook aan alle actieve leden (maar ook aan de ouders van onze jeugdsporters) om een keuze te maken uit het vrijwilligersaanbod dat in de bijlage staat. Bij leden onder de 18 jaar vragen wij de ouders om hun keuze te maken.
Als we weten waar jullie interesses liggen, dan kunnen we jullie bij huidige maar ook bij  toekomstige vacatures gericht benaderen.

We ontvangen graag uiterlijk zaterdag 11 februari je reactie. Dit kan door het ingevulde formulier (digitaal) op te sturen of je antwoord in een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ​

Bartho Admiraal               tel. 0182 502002
Anja van der Laan           tel. 0348 561079
Tom Streng                       tel. 0348 563100

Alvast bedankt voor je reactie!

Met vriendelijke groet,
Leden SVO Bestuur’