IMG 0113 kopie
Zondagmorgen werd de eerste wedstrijd voor jeugdschaatsers gehouden op De Vechtsebanen. Elf jeugdschaatsers van SVO gingen van start, bij nummertje twaalf was schijnbaar iets mis gegaan. Driemaal werd er gesprint over 100 meter en de wedstrijd werd afgesloten met een mass-start waarbij de jongens een halve ronde voorsprong moest geven aan de meiden. Binnen de kortste keren hadden veel jongens de meiden ingehaald, maar er waren ook veel meiden die de jongens hadden ingehaald. De jury, die het spoor schijnbaar niet bijster was, verklaarde na afloop de SVO-schaatsers Anne Murk en Cas van Deuren tot winnaar. Cas had eerder op de ochtend ook al drie vlijmscherpe sprints laten zien, zijn tweede sprint was met 13.03 de snelste. Anne scoorde ook een prachtige serie met 14.34 als hoogtepunt. Snelste tijd werd geklokt voor Ties Veenstra van HSSV Houten. Hij kwam tot een onwaarschijnlijk snelle 12.53. Bij de objectieve waarnemers was er echter enig wantrouwen over de kwaliteit van de handgeklokte tijden. Jeugdschaatscoördinator Martine Snoek was na afloop supertrots op de prestaties van haar jeugdschaatsers die werden gecoacht door Johan, Patrick en Tim. De beste persoonlijke prestaties van de andere SVO’ertjes: Isa-15.39, Fleur-15.01, Niels-14.26, Jasper-16.64, Sem-16.83, Ciska-18.12

Nagkomen verslag van Patrick van Deuren

Zondag 27 november was het zover. De eerste echte wedstrijden voor de jeugdschaatsers. Iedereen vroeg uit bed want de start zou om 09:00uur zijn. Na een gezamenlijke warming-up, waarbij SVUtrecht en SHV-Woerden aansloten, waren de spieren voldoende klaar voor een 3x 100m sprint. Nadat de schaatsen aangetrokken waren begon het met een ellendige dweilpauze. De chauffeur had waarschijnlijk niet door dat de bak over vol was en verloor veel schraapsel op de baan. Hij probeerde nog te herstellen maar helaas, het werd erger. Nadat ieders geduld flink op de proef was gesteld konden we met 40 min vertraging beginnen. De rijders lieten zich niet gek maken en reden zich lekker warm.
Op de 3x 100m waren mooie ‘gevechten’ te zien. Er was net zoveel strijd als plezier en het was een genot om te zien. Na de 3x 100m volgde een ploegenachtervolging tussen de jongens en de meisjes. Ook hier werd een mooie strijd geleverd door elke deelnemer. Mooiste was dat SVO 2x goud mee naar huis nam op dit onderdeel. Anne Murk en Cas van Deuren waren de concurrentie te snel af en wonnen met ruime afstand op het grote deelnemersveld. Ook waren er veel supporters mee gereisd en werd er flink aangemoedigd, bedankt voor jullie sportieve aanwezigheid. Tegen de ‘strijders’ van het ijs wil ik zeggen dat ze zichzelf allemaal overtroffen hebben! We zijn trots op jullie!