F2017 009 188
Het Nationaal Pupillentoernooi, dat jaarlijks in Sportcentrum Kardinge in Groningen wordt georganiseerd, is het officieuze Nederlands Kampioenschap voor schaatspupillen. Op basis van de tijden die Joep Stubbe dit seizoen had geschaatst werd hij uitgenodigd voor deze door STV Eemsmond georganiseerde wedstrijd. Joep was uiteraard supertrots op de verwachte uitnodiging, maar wilde ook goed presteren. Vorig jaar was hij bij de pupillen C als dertiende geëindigd en dat moest beter kunnen.
Het toernooi begon ’s middags om twee uur, dus de auto richting Groningen vertrok al om half tien. In de auto de familie Stubbe, coach Dirk Zuidam en Olaf Koning van SHV Woerden.
Op de koude ijsbaan maakt de twaalfjarige Joep maakte de vooraf gestelde verwachtingen meer dan waar en schaatste op het snelle ijs twee geweldige afstanden. Hij verpulverde zijn persoonlijke records op de 500 en 700 meter tot 47.83 en 1.07.41. Zijn tijd op de incourante 700 meter was zelfs een ruime verbetering van het SVO-clubrecord bij de pupillen B. Tussen beide afstanden in was het lang wachten en Joep en Olaf maakten van de gelegenheid gebruik om in het heerlijke winterzonnetje een goede warming-up te doen onder het toeziend oog van hun coach.
In het eindklassement eindigde Joep op een verrassende, maar dikverdiende zevende plaats. Linschotenaar Olaf Koning, trainingsmaatje van Joep, werd vijftiende. Ook hij verbeterde twee persoonlijke records.

Twee PR’s voor Stan

In Utrecht toonde Stan van Vliet meer weer eens dat zijn schaatslimiet nog lang niet bereikt is. Wederom schaatste hij twee PR’s. Op de 500 meter kwam hij tot 43.87 en op de dubbele sprint verbeterde de Hoenkoper zich tot 1.30.08. Jorrit Streng schaatste een PR op de 700 meter met 1.00.21. Een fikse teleurstelling voor hem, want hij had een tijd van ruim onder de minuut in zijn gedachte. ‘Ik zit in een zwaar trainingsblok richting de clubkampioenschappen,’ vertelde hij op zijn Jorrits, maar meer waarschijnlijk is dat het hem ontbrak aan wedstrijdritme.
Demi Benschop schaatste haar eerste 3000 meter in 5.26.31. Het werd een ware ontdekkingstocht voor Demi die haar laatste ronde ruim sneller schaatste dan alle voorgaande rondes. Sander Kasbergen kwam in dezelfde rit tot 4.46.48.

IJsbaan Oudewater

logo ijsbaan oudewater