IMG 2658
Zondag worden de SVO-clubkampioenschappen gehouden op De Vechtsebanen in Utrecht. Negenendertig wedstrijdschaatsers strijden in een klassement over 500 en 700/1500 meter om de SVO-clubtitels en vijf jeugdschaatsers duelleren tweemaal op de 100 meter om de titel.
Qua bezetting staat er zeker bij de heren een sterk veld aan de start. Gerwin Coljé behoort tot de landelijke subtop en Hessel Koot miste slechts door pech de nationale titelstrijd bij de junioren A. Meervoudig clubkampioen Huib van Wijngaarden schaatst zondagavond zijn eerste wedstrijd van dit seizoen, maar hij zal ongetwijfeld meestrijden om een podiumplaats.
Tom van Vliet kan de verrassing van de avond worden. In oktober verpletterde hij in Erfurt zijn PR op de 3000 meter, maar hij beperkte zich na die tijd tot het schaatsen van marathons. Gezien zijn enorme duurvermogen kan hij wellicht verrassen op de 1500 meter en wellicht is hij daardoor ook kansrijk voor de top-3.
Bij de dames neemt Demi Benschop, de relevatie van dit seizoen, het op tegen Lettie Zwanenburg en Joyce van Vliet, de clubkampioen van 2016. Ook die strijd belooft spannend te worden.
De wedstrijden beginnen zondag om 17.00 uur. In totaal kunnen de Oudewaterse toeschouwers genieten van 46 spannende ritten. De lotingslijst is inmiddels gepubliceerd op www.bcutrecht.nl. Onmiddellijk na afloop van de wedstrijden worden de prijzen uitgereikt in het KNSB-café. De jeugdschaatsers krijgen hun prijzen op een later tijdstip.

Bij de organisatie kwamen overigens meerdere verzoeken van rijders binnen die wilden meedoen aan het clubkampioenschap, maar die geen wedstrijdabonnement hebben op Utrechts ijs. Door strakke en voor buitenstaanders niet altijd begrijpelijke regels van het gewest moest er helaas een ‘nee’ aan hen worden verkocht. Het bestuur van SVO onderzoekt wel de mogelijkheden om het kampioenschap bij een volgende gelegenheid open te stellen voor schaatsers zonder wedstrijdabonnement. Ook hier zijn we echter afhankelijk van de medewerking van de baancommissie/gewest.

IJsbaan Oudewater

logo ijsbaan oudewater