IMG 20170318 WA0002
Afgelopen weekend vonden de laatste wedstrijden van het seizoen plaats op de Vechtsebanen.
Op zaterdag stonden zeven SVO’ers aan de start van de Vechtsebanentrofee, een wedstrijd waarbij je als club zoveel mogelijk punten bij elkaar moet schaatsen. De omstandigheden waren, ondanks de hoge temperatuur, erg goed voor Utrechtse begrippen en mede daarom werden er diverse persoonlijke records verbroken.
De meest in het oog springende was het persoonlijk record van Lotte Maaijen. Met haar tijd van 49.66 schaatste zij voor het eerst onder de magische grens van 50 seconden op de 500 meter. Ook Rianne Coljé en Hessel Koot schaatsten een nieuw persoonlijk record op de 500 meter.
Op de 1000 meter lieten de SVO’ers eveneens zien goed in vorm te zijn tijdens de laatste wedstrijden in Utrecht. Stan van Vliet reed naar een tijd van 1:25.36 wat een nieuw persoonlijk record betekende. Ook Lotte Maaijen reed een persoonlijk record van maar liefst 12(!) seconden.
De heren junioren a en senioren reden een 1500 meter. Als eerste SVO’er trad Hessel Koot aan op zijn 1500 meter. Met een redelijk opening van 26.4 en met een mooie serie rondes van 29.6, 30.4 en 30.9 kwam hij uit op een prachtige tijd van 1:57.33 wat hem een nieuw persoonlijk record en clubrecord opleverde.
De 1500 meter van Mark van Valkenberg was eveneens een sterke rit waarbij hij zijn persoonlijk record met maar liefst 15(!) seconden verbeterde naar een tijd van 2:33.62.
Aan het eind van de avond werd de balans opgemaakt en keerde SVO huiswaarts met een zilveren plak voor Stan van Vliet en een gouden plak voor Hessel Koot. SVO werd uiteindelijk 9de in het klassement van 11 clubs.
Cluppie bokaal
Op zondag werd de Cluppie Bokaal verreden waarbij het gemiddelde puntentotaal van alle rijders van één club werd vergeleken en op deze manier een klassement werd opgesteld. SVO nam ook hierbij deel met zeven rijders maar de omstandigheden waren veel minder goed vergeleken met een dag eerder.
Ondanks de mindere omstandigheden wist Kai van Zuilen een klein persoonlijk record te schaatsen op de 500 meter met een tijd van 1:08.41. Beste SVO’er op deze afstand was Gerwin Coljé met een ietwat teleurstellende tijd van 39.56. Bij de dames was Rianne Coljé de beste SVO’er met een tijd van 49.74.
De 700 meter beloofde een leuke strijd in de top van het klassement te worden mede doordat deze afstand door de junioren b, a en door de senioren zelden wordt gereden. Hierdoor sneuvelden veel persoonlijk records en zelfs een clubrecord!
Gerwin Coljé trad als eerste van de snelste rijders aan en reed een tijd van 54.00 wat voor hem een persoonlijk record en clubrecord betekende. Hessel Koot startte vier ritten later en was gebrand op een snellere tijd en op het clubrecord maar bleef door een langzamere opening op een tijd van 54.34 steken. Dit was echter wel een persoonlijk record en met de snelste volle ronde van de avond kon hij tevreden terugkijken op het laatste wedstrijdweekend van dit seizoen.
Ook Niek Bijman, Jop van der Laan, Rianne Coljé en Kai van Zuilen reden allen persoonlijke records op de 700 meter.
SVO had echter te weinig rijders om mee te doen in het klassement. Desondanks keerden de rijders met een tevreden gevoel huiswaarts.