6 Dag 6 5 1
Een grote groep SVO'ers is zaterdag naar Inzell vertrokken voor de jaarlijkse trainingsweek. Het verslag van de woensdag en donderdag:
Dag 5. Na de vorige avond moe naar bed te zijn gegaan, werden we heerlijk wakker. Vandaag mochten we uitslapen. We begonnen we aan ons ontbijt en praatten we nog na over de leuke wedstrijd van de vorige avond. Net na de middag begonnen we met trainen. Doordat het rustig was op de baan hebben we goed kunnen trainen. Na de training reden we snel terug naar het appartement, zodat we naar de Frillensee konden gaan. Op dat meer werden vroeger grote wedstrijden op natuurijs gehouden. Het was een mooi uitzicht met een strak blauwe lucht. Langs de route lag een beekje met veel stenen. Freek kon zich zelf niet in bedwang houden en gooide alle stenen die los en vast zaten in het water. Na afloop van de wandeling hebben we gezellig wat gedronken op een terrasje. ‘s Avonds hadden we weer een heerlijk diner. Rijst met kipsaté en pindasaus. Na het eten wilde Kai gaan hardlopen. Demi ging met hem mee. Na ongeveer 50 meter gerend te hebben stond daar een bekende auto met de kofferbak open en een stok eruit. Aan die stok hing een tosti. Wat Kai niet wist was dat er een grap met hem uitgehaald werd en dat de auto voor hem bedoeld was. Hij rende achter de rijdende auto aan in de hoop de tosti te kunnen pakken. Later op de avond werd er taart gegeten. Dit omdat Rianne een afspraak had met Tim. Als zij op de 500 meter onder de 46 reed, zou ze van Tim een taart krijgen. Dit was helaas niet gelukt. Daarom had Tim een nieuwe afspraak gemaakt. Als ze op de 1500 meter goed haar best zou doen en moe over de finish zou komen, zou ze toch de taart krijgen. Dit was niet heel moeilijk voor haar. Zoals elke avond werd er weer heerlijke chocomelk gemaakt. Dit keer door Demi en Lotte. Het duurde even voor dat hij klaar was, maar hij was heerlijk. Iedereen keerde weer moe en voldaan terug naar zijn bed om morgen weer uitgerust op het ijs te staan.

Dag 6. Vroeg in de ochtend ging de wekker. Het was weer tijd om te gaan trainen. Iedereen kwam enigszins uitgerust uit bed. Behalve de kamer van Tinka, Berry, Kai, Lotte en Rianne. Zij dachten spoken gezien te hebben die nacht. Ze hoorden stemmen, vreemde geluiden en dachten dat er mensen op het dak liepen. Tim Streng kwam ze midden in de nacht even gerust stellen en gelukkig konden ze toen eindelijk gerustgesteld in slaap vallen. Tijdens de training in de vroege morgen werd er veel gelet op de techniek en kwam de snelheid ook aanbod, want begin van de avond stonden er sprintwedstrijden op het programma. Na de training gingen we, zoals altijd na een ochtendtraining, aan het ontbijt. Dit keer niet met tosti’s, maar met wentelteefjes gemaakt door onze enige echte Lotte. Ze waren heerlijk en je kon zien dat ze thuis al geoefend had! Hierna vertrokken we naar de Rauschbergbahn. Daar gingen we met een cabinelift naar boven. Rianne en Lotte hadden nog niet helemaal hun hoogtevrees overwonnen, maar stonden met enige twijfel te genieten van het uitzicht uit de cabinelift. Eenmaal boven werd er volop genoten van het mooie uitzicht en het heerlijke weer. Na nog genoten te hebben van een ijsje in het dorpje Inzell, kon iedereen beginnen aan zijn wedstrijdvoorbereiding; slapen. Terwijl het diner van deze dag werd voorbereid door de enige echte pannenkoekenbakker Johan, lag de rest even uit te rusten in zijn bed. ’s Avonds stond er voor de rijders van SVO de pure sprint (110, 300 en 500 meter) te wachten. Aan de voorbereiding kon het niet liggen voor Tim van Dijk. Zelfs hij begon met een warming-up en dit resulteerde in een evenaring van zijn PR op de 100m. Er werden veel PR’s gereden. Een unicum was er voor de Benschopjes, zij reden deze week op iedere afstand een PR. Tevreden keerden we terug naar het verblijf, waar we met z’n alle nog gezellig wat gedronken hebben.