IMG 8721 kopie
Speaker Patrick van Deuren wist de spanning bij de tweede wedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup soms tot grote hoogte op te voeren. Met zijn enthousiaste commentaar wist de ‘Theo Koomen van Montfoort’ menig duel spannender te maken dan dat de aandachtige toeschouwers met het oog konden constateren. Zo werd een al in de voorlaatste bocht gelopen koers volgens Van Deuren pas kort voor de finishlijn beslist. Niets dan lof overigens voor de gastspeaker, want Van Deuren informeerde het publiek met zijn zeer deskundige verslag en ook bij de prijsuitreiking en de daaropvolgende verloting toonde hij zich een ware skatekenner. Op prettige wijze wist hij alle kinderen en jongvolwassenen de aandacht te geven die ze verdienden.
Meest boeiende wedstrijdonderdeel was zaterdagavond de afsluitende marathon. In een imponerende race over twaalf, zware minuten wist Joep Stubbe het complete veld op meer dan een ronde te zetten en toonde daarmee over veel techniek én inhoud te beschikken. Zijn Woerdense trainingsmaten Bjorn Kitselaar en Olaf Koning waren diep onder de indruk van Joeps prestatie: ‘Dit was echt niet normaal.’ In het kielzog van Joep finishte Jim van Zuilen als tweede.

Lees meer: Mooie wedstrijdavond Jumbo Blankestijn Cup

IMG 0885 copy
Na alle regionale en nationale wedstrijden staat zaterdag de tweede wedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup op de wedstrijdkalender. Steeds meer inline-skaters weten voor deze wedstrijdenreeks het Oudewaterse Statenland te vinden. De JBC is een van de weinige wedstrijden waarbij skaters van alle niveaus welkom zijn. Bij de openingswedstrijd gingen skaters van start die op het podium bij een NK stonden, maar het publiek kon ook genieten van het debuut van de driejarige Rosan Oosterlaken. En voor de kinderen, groot en klein, blijft de verloting altijd het hoogtepunt van de afsluitende huldigingceremonie. Voor het publiek is het altijd heerlijk toeven in de altijd gezellige zuidbocht van het ‘SVO-stadion’. De wedstrijden beginnen zaterdag om 18.00 uur. Alle informatie over de wedstrijd is te vinden op de eventsite van de Jumbo Blankestijn Cup.
Ook vrijdagavond kan er geracet worden op het asfalt. In Gouda wordt dan de tweede wedstrijd gehouden van Skate4, het Vierbanenskeelertoenooi voor kinderen die op de basisschool zitten en geen wedstrijdlicentie hebben. Op www.skate4.nl is alles te lezen over deze competitie die plezier en laagdrempeligheid hoog in het vaandel heeft staan.

IMG 8603
Het inline-skaten is een echte familiesport. Vaak zijn het meerdere kinderen uit het gezin die deze sport beoefenen, bij SVO zijn daar legio voorbeelden van, en de meeste ouders slaan geen wedstrijd over. Het is meestal dan ook enorm gezellig bij de wedstrijden. Zo ook gisteren in Gouda bij de vierde wedstrijd van de Dave van Dam Inline-Cup. Door de onoverzichtelijkheid van het parcours in de Goudse Hout was het maar goed ook dat er veel SVO-supporters aanwezig waren, want de skaters waren tijdens hun wedstrijd meestentijds uit het zicht. Nu hadden de supporters alle tijd om gezellig met elkaar bij te kletsen, terwijl ze winegums en cake met elkaar deelden.
De onoverzichtelijkheid van het parcours, het gras op het middenterrein leek meters hoog te staan, leverde ook mooie verrassingen op. Zo koerste Asif Muhammad in de finale van de series over 900 meter, met nog één ronde te gaan, op een schijnbare kansloze derde plaats. Een ronde later dook hij echter als onbetwiste kopman uit de laatste bocht en won de wedstrijd. Ondanks een jury- of speakerdwaling, die Asif de winst in de puntenkoers kostte, pakte hij ook zijn derde dagwinst in de competitie bij de oudste pupillen. In het veld van de pupillen 1 waren vijf van de dertien deelnemers overigens afkomstig van het Oudewaterse trainingscentrum op het Statenland.

Lees meer: Hoog gras

IMG 1173
Komende vrijdagavond wordt op de baan van Ammerstol de eerste wedstrijd van Skate4 gehouden. Later volgen nog drie wedstrijden in Gouda, Oudewater en Lekkerkerk. Skate4 is bedoeld voor kinderen van de basisschool die willen kennismaken met het wedstrijdskaten. Bij Skate4 gaat het niet om het winnen, maar om het plezier van het meedoen. Als je aan Skate4 meedoet ben je altijd winnaar! Het wedstrijdprogramma is kort en er worden geen lange afstanden gereden. Zo worden er vrijdag twee individuele tijdritten over 100 meter geskatet en in kleine groepjes worden er (op eigen niveau) wedstrijdjes over 400 meter gereden. De avond wordt afgesloten met een leuke estafette.Kinderen die aan drie van de vier wedstrijden hebben deelgenomen krijgen op de finale-avond in Lekkerkerk een supermooi diploma. Skaters met een wedstrijdlicentie zijn bij Skate4 niet welkom!Je kunt je voor de wedstrijd in Ammerstol inschrijven via https://www.skate4.nl/ammerstol. Dit kan tot donderdag 24 mei, om 18.00 uur sluit de inschrijving.

IMG 0937
De verwarring rondom de aanvangstijd van de derde Dave van Dame inlinecup in Amersfoort was wellicht al een voorbode voor het ietwat chaotische verloop van het wedstrijdprogramma. Om 10.30 uur werd er gestart met het programma voor de jongste skaters. Rosan Oosterlaken had, na deelname aan de Jumbo Blankenstijn Cup, de smaak te pakken en schreef zich ook enthousiast in voor deze wedstrijd. Gehuld in haar oranje, tijdens de Jumbo Blankenstijn Cup gewonnen, beschermers veroverde zij menig toeschouwershart toen zij onder begeleiding van trainster Joyce haar rondjes reed. Broer Lars kwam helaas ten val. Clubgenoot Cas van Deuren motiveerde hem echter om op staan en reed met hem mee naar de finish.
Vita van Deuren was goed in vorm en ging met de winst aan de haal. Na een voorspoedig verloop van het ochtendprogramma kwam het middagprogramma echter wat moeizaam op gang. Niet kloppende starterslijsten en haperende techniek zorgden voor veel vertraging. Veel skaters moesten hierdoor hun 100 meter sprint opnieuw rijden. Na zo’n anderhalf uur had iedereen er slechts een onderdeel op zitten. Ondertussen at trainster Joyce haar frustraties weg. Om de tijd te doden liet zij zich de, door de aanwezige ouders aangeboden, pannenkoeken, broodjes en kopjes thee goed smaken.

Lees meer: Vita wint in Amersfoort

IMG 20180516 161453 2
Van Hemelvaartsdag tot zaterdag 12 mei werden in Heerde de NK’s inlineskaten op de baan en op de weg georganiseerd. De NK’s vormden de generale repetitie voor het WK dat later dit jaar op dezelfde banen wordt gehouden. De organisatie had mede dankzij de voortreffelijke weersomstandigheden niet te klagen over de publieke belangstelling. Het sportpark en de beide banen lagen er perfect bij, al waren er wel de nodige valpartijen te noteren.
Vijf skaters van SVO deden aan het toernooi deel. Raphael Boef en Roosmarijn van de Vaart uit Linschoten, Demi Benschop uit Montfoort en Marieke de Kruijff uit Nieuwegein kwamen van buiten Oudewater. Tom van Vliet was de enige Geelbuik op de Noord-Veluwe.
Roosmarijn van der Vaart, junior A, kwam van het vijftal nog het dichtst bij een podiumplaats. Op de 100 meter sprint op de weg werd ze in de halve finale gediskwalificeerd wegens twee valse starts, want anders had ze ongetwijfeld op het podium gestaan. Nu restte er voor haar een ondankbare vierde plaats. Uiteraard was ze erg teleurgesteld over haar uitsluiting. Ook junior B Marieke de Kruijff werd op dit onderdeel gediskwalificeerd. Zij overschreed de scheidingslijn tweemaal. Volgens haar vader was de DQ discutabel: ‘De broertjes Mulder (Ronald en Michel) hadden ze om dit vergrijp echt niet gediskwalificeerd.’ Marieke genoot van haar debuut, maar moest wel ervaren dat het als SVO-eenling moeilijk strijden was tegen de skaters van de regioselecties, sponsorteams en de RTC’s.

Lees meer: Roosmarijn mist NK-podium door DQ

IMG 0884 kopie
Ondanks de meivakantie deed er toch een groot aantal skaters mee aan de eerste wedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup op woensdag 9 mei. Vanaf 17.15 uur kon iedereen zich aanmelden en zocht het toestromende publiek een plekje in het wat waterige zonnetje. Rond 18.30 uur startte de wedstrijd. Niet alleen de wedstrijdrijders namen deel, maar er was ook een speciaal programma samengesteld voor de aspirantrijders. Lieke van Rijs, van SSC de Poel uit Zeeland, kreeg dit keer concurrentie van de driejarige Hoenkoopse Rosan Oosterlaken. Het werd al snel duidelijk dat Lieke meer ervaring had en zij beklom dan ook de hoogste podiumplaats. Rosan was echter net zo blij met haar zilveren eremetaal.
Gwen van Zuilen reed als enige in haar categorie, maar deed daarom zeker niet minder haar best. Zij liet zelfs de P2 jongens achter zich. De gouden medaille was dan ook meer dan verdiend.Ondanks de meivakantie deed er toch een groot aantal skaters mee aan de eerste wedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup op woensdag 9 mei. Vanaf 17.15 uur kon iedereen zich aanmelden en zocht het toestromende publiek een plekje in het wat waterige zonnetje. Rond 18.30 uur startte de wedstrijd. Niet alleen de wedstrijdrijders namen deel, maar er was ook een speciaal programma samengesteld voor de aspirantrijders. Lieke van Rijs, van SSC de Poel uit Zeeland, kreeg dit keer concurrentie van de driejarige Hoenkoopse Rosan Oosterlaken. Het werd al snel duidelijk dat Lieke meer ervaring had en zij beklom dan ook de hoogste podiumplaats. Rosan was echter net zo blij met haar zilveren eremetaal. Gwen van Zuilen reed als enige in haar categorie, maar deed daarom zeker niet minder haar best. Zij liet zelfs de P2 jongens achter zich. De gouden medaille was dan ook meer dan verdiend.
De wedstrijdrijders reden eerst een tijdrit over een ronde. Tom van Vliet, ondanks het feit dat hij de volgende dag aan de start van het NK in Heerde zou staan nam hij ook deel aan de Jumbo Blankestijn Cup, zette een tijd neer van 00:18.463 en was daarmee de snelste van de avond. Tijdens de series van de P2 nam Vita van Deuren het op tegen Noah Epping uit Gouda en Lars Oosterlaken. Vita liet tijdens deze mooie strijd zien dat dames zeker niet onder doen voor de heren en wist beide mannen te verslaan. Bij de P1M reed de Zeeuwse Hendrika de Kok een ijzersterke race. Zij wist haar tegenstandsters allemaal op flinke afstand te houden. Gefocust als zij reed merkte zij pas bij het finishen op dat Meike van Straalen ten val was gekomen en haar race niet af had kunnen maken.

Lees meer: Kleine en grote winnaars bij Jumbo Blankestijn Cup

poster 2018
Na de eerste regionale, landelijke en Europese schermutselingen wordt komende woensdag de eerste wedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup in Oudewater georganiseerd. De wedstrijd staat open voor licentiehouders in alle leeftijdscategorieën, dit ongeacht het niveau. Ook beginnende skaters, die graag eens aan een wedstrijd willen meedoen, zijn meer dan welkom. Voor hen wordt er een aparte competitie gehouden. De wedstrijden van de Jumbo Blankestijn Cup kenmerken zich door de prettige en gezellige sfeer en worden in een hoog tempo afgewerkt. De wedstrijd begint woensdag om 18.30 uur. Inschrijven kan vooraf via de speciale event-site, maar ook woensdagavond tussen 17.15 en 18.00 uur kan er nog worden aangemeld.De grote toppers zullen woensdag op het Statenland ontbreken. Zij nemen vanaf Hemelvaartdag deel aan het NK dat in Heerde wordt gehouden. De volgende wedstrijden van de Jumbo Blankestijn Cup worden gehouden op de zaterdagen 9 juni, 14 juli en 1 september. Die laatste wedstrijd is tevens de finale.

IMG 20180428 163900355 BURST001 3
De tweede wedstrijd van de Dave van Dam inline-cup vond plaats op zaterdag 28 april in Almere. De weersomstandigheden waren van een ietwat ander kaliber dan tijdens de wedstrijd een week eerder in Purmerend. Donkere wolken pakten zich regelmatig samen en de buienradarapp werd door menigeen nauwlettend in de gaten gehouden. In de ochtenduren bleef het echter droog en het programma van de jongste skaters werd in hoog tempo afgewerkt. Vita van Deuren zette de snelste tijd neer op de 200 meter tijdrit. Helaas kwam zij tijdens de puntenkoers ten val en miste hierdoor nipt een podiumplaats. Vita eindigde in het dagklassement op de vierde plaats.Gezien het beperkte aantal deelnemers was er voldoende tijd over om de jongste skaters te verrassen met een clinic van niemand minder dan Bianca Roseboom. Een prachtige ervaring voor deze topsporters in spé.
Het middagprogramma startte met een flying start tijdrit van 200 meter gevolgd door de series. Inmiddels zorgde een flinke bui voor een natte baan, waardoor de finales van de series even op zich moesten laten wachten. Al snel brak de zon weer door en kon de wedstrijd vervolgd worden. Zowel Roosmarijn van der Vaart als Asif Muhammed slaagden erin om zowel de flying start als de series te winnen. Een nieuwe plensbui joeg iedereen de tent in alwaar het afwachten was of de puntenkoers nog gereden zou worden. Aangezien de Almeerse piste spekglad wordt als hij nat is, waren er hierover grote twijfels bij de jury. Her en der besloten de skaters uit voorzorg toch maar vast de regenwielen te monteren. Ondertussen werd er met man en macht tussen de buien door gedweild en werd er besloten om de puntenkoers op de minder gevaarlijke 400 meter baan te rijden. Asif reed ook hier weer een prachtige race en zette alle punten op zijn naam. Ook Roosmarijn wist wederom winst te behalen. Mike Houdijk kwam helaas ten val.
Met de winst op alle drie de onderdelen behaalden zowel Asif als Roosmarijn een eerste plaats op het podium. Trainster Joyce uitte terecht en vol trots haar complimenten. 

Lees meer: Dubbele winst Roosmarijn van der Vaart

IMG 20180430 WA0000 2
Het lijkt een beetje de omgekeerde wereld, maar de Nederlandse inlineskaters zien de Europacups als opwarmertje voor het Nederlandse kampioenschap op 10, 11 en 12 mei in het Gelderse Heerde. Het NK wordt, in verband met de wereldkampioenschappen in juli op diezelfde baan, eerder dan anders gehouden. Op dat NK worden de tickets voor het WK verdeeld. Gevolg is ook dat de Nederlandse rijders niet veel wedstrijden hebben om zich in vorm te rijden, en worden daarom door een aantal van hen de Europacups hiervoor gebruikt. 
Met name Tom van Vliet kan als eerstejaars senior terugkijken op een nuttig weekend in het Duitse Gross Gerau. Op de snelle baan, waar afgelopen weekend liefst 3 wereldrecords sneuvelden, reed hij een aantal prima tijden. In een veld met verschillende Olympia-gangers als Bart Swings, Felix Rhijnen en Stefan Due Schmidt, en tussen wereldtoppers als Daniel Niero en Diogo Marreiros miste hij slechts op een haar na de A-finale van de puntenkoers. In de B-finale die volgde liet hij zich goed zien en kwam als eerste over de streep in een puike tijd van 6.59.99. 
Raphael Boef startte bij de zogenaamde Youth-klasse, wat we in Nederland kennen als Junioren-B. Hij begon het toernooi voortvarend door zich met een knappe tijd van 4.20.25 te plaatsen voor de A-finale. In die A-finale verspeelde hij echter al in de eerste ronde een goed klassement door een valpartij, waardoor hij voor de afsluitende afvalkoers werd veroordeeld tot de B-finale. Ondanks een zeer pijnlijke knie wist hij deze wedstrijd op een zevende plaats af te sluiten.In het eindklassement eindigden zowel Tom als Raphael in de middenmoot, maar met deze snelle tijden in de benen hebben ze beiden een goede stap gezet richting het NK.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
5
6
7
12
13
14
15
19
20
21
22
24
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps