IMG 20170510 WA0002
Evenals Patrick van Echtelt en Roosmarijn van der Vaart traint Demi Benschop dit zomerseizoen bij de regioselectie van Midden-Nederland. Afgelopen weekend nam de Montfoorste A-junior in Heerde deel aan de vijfde wedstrijd van de Europa Cup in het Gelderse Heerde. Zaterdag opende ze het toernooi met een eenentwintigste plaats op de 300 meter (31.053). Zondag finishte ze in de series van de 500 meter na 49.042 op de zeventiende plaats. In het sprintklassement, dat werd gewonnen door de Colombiaanse Valeria Gonzalez, werd Demi achttiende. Demi was na de eerste wedstrijddag ook uitermate tevreden over haar vijftiende plaats op de puntenkoers, waarbij ze in het wel zeer internationale, sterke peloton eindigde. Na vier afstanden klasseerde ze zich als zesde Nederlandse in het eindklassement en eindigde overall als zeventiende.
Maandag ging Demi al weer van start bij de loodzware Klim van Steenwijk, de tweede wedstrijd van de KNSB Marathon Cup. In deze traditiewedstrijd finishte ze op de negentwintigste plaats.

Ook Patrick van Echtelt nam dit weekend deel aan de Europa Cup in Heerde en reed een prima toernooi. Evenals Demi werd hij zeventiende in het eindklassement. Zijn sterkste prestatie leverde de cadet op de ‘time trial’ over 300 meter. Met 28.837 werd hij veertiende. De winst ging naar de Tsjech Tomas Bohumsky.
Tom van Vliet, die in Heerde zijn vierde Europese wedstrijd van dit seizoen skatete, eindigde overall als veertiende bij de A-junioren. Met plaats tien op de afsluitende afvalkoers over vijf kilometer behaalde hij zijn sterkste resultaat.