IMG 5414 kopie copy
De eerste editie van de Jumbo Blankestijn Cup, de opvolger van de Triple A Cup, kende vrijdag een verrassend groot aantal inschrijvingen. Zo waren er veel inline-skaters van SSC De Poel uit Middelburg en IJs- en Skeelerclub Puttershoek naar het Statenland gekomen om daar mee te doen met de openingswedstrijdstrijd van het Oudewaterse inline-skateseizoen. Zeker voor de rijders uit Zeeland was het een lange reis naar Oudewater en een deel van hen moest zich zelfs in de auto omkleden om op tijd van start te kunnen gaan bij de tijdrit. De prachtige skate-avond kwam helaas vroegtijdig ten einde door hevige regenval, gepaard gaande met een paar flinke onweersklappen en bliksemflitsen.
Naast de competitie voor de inliners, die ook aan regionale en landelijke competities deelnemen, was er ook weer een speciaal programma voor kinderen die deze stap nog gaan maken of die het gewoon leuk vinden om af en toe een wedstrijdje te rijden. Sara Noomen is een van hen en zij was de snelste op de supersprint over 50 meter, die ze aflegde in 8.363. Later won de sterk rijdende kadet ook de series en was daarbij sneller dan Karlijn Priem van SSC De Poel en Adrienne van Tussenbroek van SSV Lek en Linge.
De klassementen bij aspiranten, zoals de wedstrijdorganisatie van SVO deze categorieën van niet-licentiehouders noemt, werden gewonnen door Gwen van Zuijlen, Tim Hordijk, Ciska van Leeuwen, William van de Bosse, Tinka van Leeuwen, Floris Vermue en de al eerder genoemde Sara Noomen.

Net voor de regen binnen
Rond half acht streden Fleur Visser, Isa van Beek en de Puttershoekse Pien van der Linden niet alleen om de onderlinge winst in hun serie over vier ronden, maar gingen ze ook het duel aan met de snel naderende regen. Fleur Visser was de snelste van het drietal en ze bleef ook overeind in de strijd met de regen. Het was het laatste wapenfeit van de korte wedstrijdavond, want na de finish van de drie pupillen 1 stortte de regen met bakken uit de donkere wolken.
Evenals de aspiranten startten ook de wedstrijdrijders hun competitie met de time-trials. In de race tegen de klok over één ronde was de Oudewaterse skate-international Tom van Vliet uiteraard de snelste met 17.346. Bij de meisjes was Rianne Coljé net iets sneller dan Marieke de Kruijff. Verrassend was het rijden van de onervaren, maar technisch prachtig rijdende Meike de Goeij bij de meisjes pupillen 2.
De series over vier ronden leverden de verwachte winnaars op. Zo was Niels de Kruijk van SSV Lek en Linge bij de pupillen 2 sterker dan thuisrijder Cas van Deuren al wist de Culemborger het verschil pas in de laatste ronde definitief te maken. Spannend was ook de strijd bij de pupillen 1. Joep Stubbe, enorm gemotiveerd, won de wedstrijd, maar achter hem streed een drietal om de andere ereplaatsen. Uiteindelijk was het Jim van Zuijlen die het zilver pakte.
De klassementen werden gewonnen door Lars Oosterlaken, Vita van Deuren, Anne Murk, Niels de Kruijk, Isa van Beek, Joep Stubbe, Marieke de Kruijff, Patrick van Echtelt, Rianne Coljé, Tom van Vliet en Freek Wiltenburg.
Zonder dat de afsluitende marathon kon worden geskatet werden de prijzen uitgereikt op het buitenterrein van het inmiddels weer droge Statenland. Ook bij het verdelen van de medailles moest er echter weer snel binnenwaarts worden gekoerst, want de regenpauze was slechts van korte duur. Speaker Patrick van Deuren rondde zijn werk af in de SVO-kantine. Mede door een leuke verloting, waarvoor de prijzen beschikbaar waren gesteld door Dave van Dam Sport en Jumbo Blankestijn, bleef het nog lang gezellig. De Zeeuwen en Putterhoekers hadden ook geen haast om terug te keren naar de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden, ondanks de regenval hadden zij genoten van de mooie openingswedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup.
IMG 5369 kopie

IJsbaan Oudewater