IMG 8603
Het inline-skaten is een echte familiesport. Vaak zijn het meerdere kinderen uit het gezin die deze sport beoefenen, bij SVO zijn daar legio voorbeelden van, en de meeste ouders slaan geen wedstrijd over. Het is meestal dan ook enorm gezellig bij de wedstrijden. Zo ook gisteren in Gouda bij de vierde wedstrijd van de Dave van Dam Inline-Cup. Door de onoverzichtelijkheid van het parcours in de Goudse Hout was het maar goed ook dat er veel SVO-supporters aanwezig waren, want de skaters waren tijdens hun wedstrijd meestentijds uit het zicht. Nu hadden de supporters alle tijd om gezellig met elkaar bij te kletsen, terwijl ze winegums en cake met elkaar deelden.
De onoverzichtelijkheid van het parcours, het gras op het middenterrein leek meters hoog te staan, leverde ook mooie verrassingen op. Zo koerste Asif Muhammad in de finale van de series over 900 meter, met nog één ronde te gaan, op een schijnbare kansloze derde plaats. Een ronde later dook hij echter als onbetwiste kopman uit de laatste bocht en won de wedstrijd. Ondanks een jury- of speakerdwaling, die Asif de winst in de puntenkoers kostte, pakte hij ook zijn derde dagwinst in de competitie bij de oudste pupillen. In het veld van de pupillen 1 waren vijf van de dertien deelnemers overigens afkomstig van het Oudewaterse trainingscentrum op het Statenland.

Twee duikelingen
De puntenkoers bij de meisjes pupillen 1 leverde twee valpartijen op voor Celine van Straalen. Eerst maakte ze een buikschuiver bij de start, waarna de wedstrijd werd stilgelegd. Vervolgens ging de helft van de Montfoortse tweeling ook tegen het asfalt in de herstarte koers. Nu duikelde ze over een gevallen tegenstandster. De doorzetter maakte de wedstrijd wel af en perste er zelfs nog een scherpe eindsprint uit. De Van Straalentjes, Meike en Celine, doen het overigens supergoed in hun debuutjaar, maar komen uiteraard nog wel te kort op meiden die al van kleins af aan wedstrijden rijden. Nienke Oosterlaken was met een tiende plaats de sterkste Oudewaterse.
Marieke de Kruijff, dit jaar uitkomend in de gecombineerde wedstrijden voor senioren en junioren, heeft een voorkeur voor het rijden op de echte pistes. Op de Goudse baan met schaatsafmetingen kwam zij minder uit de verf. Na de afsluitende puntenkoers moest ze ook haar zeker lijkende derde plaats in het klassement nog inleveren ten faveure van de Goudse Janne Kraamer.
Denise van Vuuren gaat steeds beter rijden en werd zesde bij de kadetten. Fleur Visser en Isa van Beek eindigden op de plaatsen zeven en negen.
IMG 8598

Vita
In de ochtenduren was de baan bij de start nog nat. Dat deerde de pupillen 2,3 en 4 niet en zij schotelden het publiek dan ook mooie wedstrijden voor. Bij de meisjes pupillen 2 won Vita van Deuren alle onderdelen met speels gemak en zij voert ook het klassement aan. Lars Oosterlaken werd vierde bij de jongens.
Het zijn overigens de oude tijden niet meer bij de Dave van Dam Inline-Cup. De deelnemersaantallen zijn veel minder dan een paar jaar geleden. Bij SVO hebben we nog niet echt te maken met terugloop en het Oudewaterse team behoorde met SC Gouda en de Edese IJs Vereniging tot de clubs die de meeste deelnemers afvaardigden. Mooi was het om te zien dat alle SVO’ers in de, deels, nieuwe clubkleding skateten.

Tom wint marathon
Na afloop van de baanwedstrijden werd er in Gouda ook nog een wedstrijd gehouden voor de marathoncompetitie. In deze wedstrijd gingen Rianne Coljé en Tom van Vliet van start. Tom liet de landelijke wedstrijd in Achterveld aan zich voorbijgaan en koos voor deelname aan de Goudse marathon. ‘Het seizoen is voor mij al bijna voorbij, omdat alle belangrijke wedstrijden al zijn gehouden en ik heb me niet voor de internationale wedstrijden (zoals het WK) kunnen plaatsen. Ik rijd nu de wedstrijden die ik leuk vind,’ vertelde Tom, die dit jaar debuteert bij de senioren. Tom won de wedstrijd overigens met overmacht, Raphael Boef eindigde met anderhalve minuut achterstand als tweede. Rianne Coljé, op de racefiets in Gouda, werd vierde bij de dames.
Demo Benschop koos wel voor achterveld en finishte daar als dertigste. De winst ging naar Imke Vormeer.

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018