Algemene ledenvergadering 293x195 0
Het wordt een drukke week bij SVO. Op zaterdag 22 september staan het diplomaskaten, de clubkampioenschappen inline-skaten en de jaarlijkse barbecue op het programma. Inschrijven voor de clubkampioenschappen en de barbecue is nog mogelijk. Voor beide evenementen is eerder een clubmail verstuurd.
Dinsdag wordt op Basisschool St. Jozef aan De Cope de informatieavond voor het jeugdschaatsen gehouden. Deze avond begint om 18.45 uur. Vervolgens worden om 20.00 uur alle leden verwacht bij de Algemene Ledenvergadering. Deze vergadering start met een ongetwijfeld boeiende presentatie over schaatskleding. Deze presentatie wordt verzorgd door Maarten Visser van Hunter, onze kledingleverancier. De agenda van de ALV bevat naast de vaste ‘verplichte agendapunten’, zoals het bespreken van het verslag van de vergadering van 2017 en de begroting 2018-2019, ook de agendapunten ‘AVG’ en ‘Ontwikkelingen op De Vechtsebanen’. Aan het eind van de vergadering worden de diploma’s voor de clubrecords en de Dirk Zuidam-trofee uitgereikt.

IMG 0521 kopie
Aan weerszijden van de provinciegrens, die Utrecht scheidt van Zuid-Holland, ligt een prachtig tijdritparcours. Mooie strakke wegen met nieuw asfalt, een lichte klim en op de weg terug naar Oudewater een uitdagend fietspad. Toch werd de tweede SVO-tijdrit niet door veel fietsers gereden. Sommigen kozen op deze woensdagavond een hazenpad, fietsten een rondje richting Reeuwijk of Woerden en meden startplaats De Meent. Anderen hadden wellicht nog meer drempelvrees en bleven thuis. Maar de belangrijkste reden om niet te mee fietsen was waarschijnlijk toch het feit dat er wegens de regenachtige weersomstandigheden van vorige week geschoven moest worden met de datum. Desondanks namen in totaal toch nog tien dapperen deel aan de tijdrit.
Starter en klokker Wim Zwanenburg was de scherprechter en maakte na afloop alle tijden, maar ook het verschil met de vorige tijdrit, aan ieder die het maar horen wilde bekend. Veel tevreden gezichten, want het overgrote deel van de fietsers verbeterde zich ondanks de zomerrust t.o.v. de op 24 mei gereden tijdrit. Toch werd er veel geklaagd over de harde wind. Stan van Vliet was wellicht de grootste klager, maar zijn tijd was desondanks enorm snel. Hij fietste de 11.6 km met een gemiddelde snelheid van bijna veertig km/uur. Met zijn vorm schijnt dus niets mis te zijn. Ook niet verwonderlijk, want Stan vermaakt zich iedere avond met zware trainingen bij SkateUnited. Krachttrainingen, shorttrack, hoekentrainingen en fietstrainingen vormen slechts een deel van zijn programma. ‘Best wel zwaar allemaal. Ik heb doorlopend spierpijn,’ aldus Stan, die zichtbaar sterker is geworden door de vele trainingen.

Lees meer: Het hazenpad

images
SVO is een van de weinige verenigingen in Oudewater die jaarrond actief is. Schaatsen en inline-skaten lopen in maart en september naadloos in elkaar over. Dit biedt veel mogelijkheden voor de individuele sporters, maar vraagt ook veel van SVO als organisatie. Het sporten moet tenslotte gefaciliteerd worden. Zo zijn er trainers en coaches nodig om de sporters te begeleiden en wedstrijden moeten worden georganiseerd. Ook het onderhoud van onze prachtige baan, wellicht wel de mooiste van Nederland, vraagt wekelijks het nodige werk. En niet te vergeten moet er ook bestuurlijk het een en ander worden gedaan. Niet alleen in Oudewater, maar ook in de regio.
Bij SVO worden al deze taken / werkzaamheden verricht door vrijwilligers. SVO is trots op het enorme vrijwilligerskorps, maar het werken met vrijwilligers maakt ook kwetsbaar. Zo hebben onlangs een aantal vrijwilligers hun ‘gaan’ aangekondigd. SVO is dan ook op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers, zodat alle verenigingsactiviteiten door kunnen lopen zoals we dat gewend zijn.

Lees meer: Ben jij de nieuwe SVO-vrijwilliger?

download copy copy copy copy copy
Op dinsdag 18 september wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden op Basisschool St. Jozef aan De Cope. De vergadering begint om 20.00 uur met een presentatie over schaats- en inline-skatekleding. Deze ongetwijfeld boeiende ‘spreekbeurt’ wordt verzorgd door Maarten Visser van Hunter, onze kledingleverancier. Na deze presentatie volgt de officiële vergadering. Op de agenda staan o.a. de Wet op de Privacy en de organisatorische problemen op de Vechtsebanen. Ook wordt de Dirk Zuidam Trofee uitgereikt aan de schaatser of inline-skater die het afgelopen seizoen de meeste progressie heeft geboekt. Uiteraard hoopt het bestuur dat veel SVO-leden de moeite nemen om naar de jaarvergadering te komen.
Voorafgaand aan de ALV wordt de informatieavond over het jeugdschaatsen gehouden. Zowel voor de ALV als voor de jeugdschaatsavond worden er via de clubmail uitnodigingen verstuurd.

AVG en sportclubs
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De AVG versterkt de positie van de betrokkenen (de mensen van wie gegevens worden verwerkt). Zij krijgen sterkere privacyrechten. Organisaties die persoonsgegevens verwerken – en daar horen ook sportverenigingen toe – krijgen meer verplichtingen. Zo ontkomen clubs er niet meer aan om ‘accountable‘ te zijn; er geldt een documentatieplicht: met documenten kunnen aantonen dat je voldoet aan de AVG. Concreet betekent dit: beleid maken en opschrijven hoe je omgaat met persoonsgegevens van je leden en fans/vrijwilligers.
Ook het bestuur van SVO hecht veel waarde aan de bescherming van de persoonsgegevens van de leden. In het voorjaar is meerdere keren gesproken over de consequenties van de nieuwe wet en in de bestuursvergadering van juni is het document ‘Privacy Beleid SVO’ vastgesteld. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van SVO zal nader worden ingegaan op dit beleidsdocument. Deze vergadering wordt gehouden op dinsdag 18 september op Basisschool St. Jozef.

download copy copy copy copy
A.s. woensdag wordt de 2e fietstijdrit bij SVO van 2018 georganiseerd. Dit zoals we gewend zijn aan de Hoenkoopse Buurtweg. Het (slechte) asfalt dicht bij Oudewater is onlangs door de gemeente prachtig opgeknapt, zodat de gehele ronde weer ‘tijdritwaardig’ is.
Zoals gebruikelijk gaan deze over 11.3 (1 ronde) of 22.6 km (2 ronden). Ook staat de 5 km (½ ronde) speciaal bedoeld voor onze jongste wielrenners en wielrensters weer op het programma.
We starten om 18.30 uur aan de Meent te Oudewater. We verzamelen om 18.15 uur op de parkeerplaats bij het zwembad aan het Statenland, iedereen is welkom en kan mee doen! We beginnen iets eerder dan bij de vorige tijdrit, daar het al best snel donker is. Zegt het voort …
Daarbij hebben we enige mensen nodig die ons een uurtje kunnen helpen bij het starten, verkeersbegeleiding, bijhouden van de gereden tijden en het noteren hiervan, etc.
Daarom een vraag aan jullie allen of jullie in de gelegenheid zijn om ons hiermee te helpen. Graag jullie reactie per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Per app kan ook via 0653121082.

DSC09086
Woensdagavond werd de eerste fietstijdrit van dit zomerseizoen gehouden. Na een rondje warmfietsen werd er op De Meent gestart voor een rondje dat via de Hoenkoopse Buurtweg en de Provincialeweg weer terugleidde naar de gecombineerde start- en finishstreep. De jeugdrijders fietsten in omgekeerde richting en hoefden slechts de helft van het parcours af te leggen. Racedirecteur was Wim Zwanenburg, die werd geassisteerd door meerdere juryleden. Van de jeugdrijders was Denise van Vuuren de snelste. Zij fietste 9.52,29 min. over de 5 km. Mike Houdijk eindigde als tweede en bleef Fleur Visser net voor. Mooi was het om te zien dat een aantal jonge skaters/schaatsers debuteerden. De deelname bij de grote mannen/vrouwen viel echter tegen. Tim Streng was de snelste van de mannen en vrouwen die de tijdrit over één ronde fietsten. Hij was net iets sneller dan Tim van Dijk, die een kort deel van de rit stayerend achter de auto van Jochem de Bruijn aflegde. Topper van de avond was Leon Snel. Leon fietste zijn twee rondes met een hogere gemiddelde snelheid dan Tim. Datzelfde deed overigens Pieter Jongerius, de nummer twee na 23.2 km. Wil van der Neut finishte als derde. De volgende tijdrit wordt gehouden op woensdag 28 augustus. De fietsers kunnen dan meten of al hun trainingskilometers effect hebben op hun tijd. Klik HIER voor de uitslag van woensdag.

fiets
Woensdagavond wordt de eerste fietstijdrit van dit zomerseizoen gehouden. De tijdrit start om 19.00 uur met een verkenningsronde van het parcours, maar alle deelnemers verzamelen al om kwart voor zeven op de parkeerplaats bij het Statenbad. De tijdrit begint halverwege De Meent en voert via de Hoenkoopse Buurtweg en de Provincialeweg weer terug naar het startpunt. De deelnemers kunnen kiezen uit één ronde over 11.3 kilometer, voor de echte ‘stoempers’ bestaat ook de mogelijkheid om twee rondes te fietsen. Voor de jongste wielrenners is er een tijdrit over 5 km. De tijdrit staat uiteraard open voor alle SVO’ers, maar ook andere fietsers zijn welkom. De openingstijdrit van 2017 werd gewonnen door Anne Murk, Stan van Vliet en Sander Kasbergen.

Feestje
Zaterdagavond is het feest in het SVO-clubgebouw. Vanaf 20.00 uur zijn alle SVO-leden welkom om met elkaar terug te blikken op het voorbije schaatsseizoen, om vooruit te kijken naar het skateseizoen of om gewoon lekker bij te kletsen. In het kleedgebouw draait gezellige muziek, dus wie even helemaal los wil gaan moet zaterdag vooral komen.Om 21.00 uur vindt de huldiging plaats van de winnaars (en dat was bijna iedereen) van de SVO-clubkampioenschappen schaatsen, die op zaterdag 3 maart op de Vechtsebanen werden gehouden. Ook zullen de SVO-vrijwilligers even in het zonnetje worden gezet.In de SVO-kalender staat dat het feest tot 23.59 uur duurt, maar het is geen enkel probleem als de kleine uurtjes van de vroege zondagmorgen worden gehaald. Tot zaterdag!


Zaterdag 7 april zijn we met een leuke groep SVO’ers wezen mountainbiken op een mooi mountainbike parkoers in Veenendaal. In totaal waren we met een groep van 24. Om acht uur verzamelden we in het clubgebouw van SVO waar Joop ons trakteerde op koffie, thee en een koekje. Met eigen auto’s en de bussen van Mark en Richard reden we naar Veenendaal. Bij Mountainbike Veenendaal hebben we de ontbrekende mountainbikes opgehaald en zijn we met de fiets richting bos gegaan. In het bos konden nog even de laatste koeken en repen inslaan bij het SVO Steunpunt. Van hieruit begonnen we aan de groene route. De snelle mountainbikers probeerden Walter te volgen en daarachter ontstonden vanzelf een aantal groepjes. Wat een leuke sport is dit! Dit is echt intervaltraining. Het parcours was uitdagend. Lekker veel klimmetjes, maar ook spannende kuipbochten en zeker op het laatst een paar leuke schansen. Het leukste was toch wel dat iedereen op zijn eigen niveau kon rijden. Sommige klimmen als de beste, en anderen scheuren met veel gemak naar beneden alsof ze op een crossmotor zitten, hè Kai. Om half één verzamelden we weer met zijn allen bij het SVO Steunpunt voor de broodjes, bananen en wat drinken. Uiteraard werden meteen ook de sterke verhalen uitgewisseld, varierend van lekke band tot kapotte ketting en van doodop tot lekker getraind. Ik denk dat we terug kunnen kijken op een zeer geslaagde dag en hopelijk is hiermee de traditie weer nieuw leven ingeblazen.
Veenendaal

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Sponsoren

MYLAPS

mylaps