DSC02447
Grote onrust vorige week op het Oudewaterse volkstuinencomplex. Wethouder Bob Duindam informeerde woensdagavond de tuinders over de mogelijk verplaatsing van hun tuintjes naar Tappersheul, de groenstrook aan de noordoost-zijde van het Tappersheul.
Op dezelfde avond vergaderde het SVO-bestuur in het clubgebouw op Het Statenland. Daar werden de bestuursleden door de voorzitter bijgepraat over de plannen van het Oudewaterse College om de combibaan en het zwembad te verplaatsen naar de plaats waar nu het volkstuinencomplex ligt en om het Statenland te bebouwen met woningen.
De voorzitter zelf werd, evenals veel andere belanghebbenden, in een eerder stadium al door Duindam bijgepraat over de ambitieuze plan van de gemeente. Voor dit plan zijn twee dominostenen heel belangrijk. Zowel de VVO (Volkstuinders Vereniging Oudewater) als SVO moeten bereid zijn om te verhuizen. Alleen dan is het mogelijk om het Statenland te bebouwen. Uit de opbrengst van de grondverkoop van de bouwgrond moet de financiering van een nieuwe SVO-complex en de bouw van een nieuw zwembad bekostigd worden.


SVO heeft eerder al aangegeven mee te willen denken over een verhuizing naar een andere locatie in Oudewater. Dit echter wel onder voorwaarden. Het Oudewaterse bedrijfsleven heeft in 2007/2008 enorm geïnvesteerd in de aanleg van de combibaan op Het Statenland en de bijdrage van de vele SVO-vrijwilligers is destijds ook van onbetaalbare waarde geweest. Van een verhuizing is dan ook alleen sprake als er rekening wordt gehouden met onze ambitieuze wensen. We gaan er graag over in gesprek met de gemeente Oudewater.
Klik HIER om de raadsinformatiebrief over dit onderwerp te lezen.
Vooralsnog hebben we het uitstekend naar onze zin op Het Statenland. Ondanks de onzekerheid over de toekomst van ‘de mooist liggende baan van Nederland’ hebben we besloten om de baan toch te laten asfalteren. De baan is aan slijtage onderhevig en dit kan leiden tot gevaarlijke situaties voor de inline-skaters. De werkzaamheden zullen op korte termijn worden uitgevoerd. Onze voorzichtige verwachting is overigens dat een mogelijke verhuizing nog zeker twee jaar op zich laat wachten.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31

Sponsoren

MYLAPS

mylaps