DSC06587 kopie copy
De campinggasten die woensdagmorgen met een slaperig hoofd het gordijntje van hun luxueuze camper opzijschoven waren gelijk klaarwakker. De vorige avond nog zo idyllische camping op het Statenland was in alle vroegte omgebouwd tot het werkterrein voor asfalteerder KWS. Een tiental bedrijfsauto’s, een grote container voor opslag van het warme asfalt en nog wat andere wagens zorgden voor veel bedrijvigheid op het terrein en dat paste niet bij de doorgaans zo rustige ochtendroutine van de campinggasten.
Op de baan draaiden intussen de twee grote asfaltmachines hun ronde en werden daarbij doorlopend achtervolgd door twee walsen die het verse asfalt egaliseerden. Rond het middaguur zag de baan van SVO er als nieuw uit. De meeste campinggasten hadden toen hun campinggeluk overigens al elders gezocht
Maandagmorgen vroeg was KWS al gestart met de renovatie van de baan. Een grote freesmachine schraapte met uiterste precisie de toplaag van de baan en wiep het oude asfalt in de laadbak van grote vrachtwagens. ’s Middags werd een coatinglaag op de ruwe ondergrond aangebracht, die woensdag werd voorzien van de nieuwe toplaag. Daarna werd er met uiterste precisie een witte lijn langs de binnenzijde van de baan gespoten. De baan is daardoor smaller geworden, maar ook vele meters langer, waardoor de landelijk vereiste 200 meter steeds meer benaderd wordt.


Namens SVO was Paul Verwoerd beide dagen op de baan aanwezig om de werkzaamheden te volgen. Tussendoor zorgde hij ook voor een aantal prachtige foto’s voor het SVO-archief. John Davis, de trainer van Tom van Vliet en ’s middags een van de eerste bezoekers van de nieuwe baan, was vol enthousiasme over de nieuwe toplaag. ‘It looks fantastic,’ was de eerste reactie van dé kenner van het inline-skaten. Via de telefoon adviseerde hij zijn pupil gelijk over de wielen die hij bij zijn eerste training op de gerenoveerde baan zou moeten gebruiken. Dat gaat overigens pas komende maandag worden, want eerder mag er niet getraind worden ‘op Oudewater’.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps