20170919 221908
Bij de Algemene Ledenvergadering van vorige week dinsdag werd uitgebreid ingegaan op de financiële problemen die de gezamenlijke Utrechtse, bij de KNSB aangesloten, ijsverenigingen (verenigd in de Baancommissie Utrecht) hebben. Uitgaven (hoge baanhuur) en inkomsten (terugloop in de verkoop van abonnementen) zijn niet meer met elkaar in balans en er zijn forse ingrepen nodig om de georganiseerde schaatssport in Utrecht betaalbaar te houden. Het bestuur van SVO is nauw betrokken bij het Utrechtse overleg, waarbij vooral vernieuwing van de schaatssport centraal staat. Essentieel is hierbij dat we meer schaatsabonnementen verkopen. En om misverstanden te voorkomen: SVO heeft zelf zijn financiën prima op orde en hetzelfde geldt voor de Vechtsebanen. 
Tijdens de ALV werden Arjen Dening (penningmeester) en Lambert van Dam (commissie activiteiten) gekozen als nieuwe bestuursleden. Bartho Admiraal (voorzitter TC) en Tom Streng (voorzitter) werden herkozen voor een periode van drie jaar. Laatstgenoemde presteerde het om de gehele vergadering staand te leiden (constateerde hij achteraf). Een unicum!
Geheel volgens de traditie van een algemene ledenvergadering werd er ook ruim aandacht besteed aan het jaarverslag 2016-2017 en het jaarplan 2017-2018. Beide sprekers deden dit aan de hand van de kernwaarden van SVO: plezier, samenwerking, laagdrempeligheid, communicatie, ontwikkeling en continuïteit. Belangrijkste nieuwtje was hier dat Oudewater deze winter weer een eigen kunstijsbaan krijgt. Dit van zaterdag 16 december t/m zondag 7 januari. SVO zal op deze baan het programma organiseren en een belangrijk deel van het baanbeheer op zich nemen.
Na het evalueren en voorberspreken van de plannen gaf de nieuw gekozen penningmeester vervolgens uitleg over de financiën van de club. Voor veel leden abracadabra, maar gelukkig was er een kascommissie bij hem op ’t Tappersheul langs geweest die de uitgaven en inkomsten scherp controleerde. De boeken werden in orde bevonden door het tweetal.
Aan het eind van de vergadering ontving Stan van Vliet de Dirk Zuidam Trofee. Het was Dirk zelf die zijn prijs aan het schaatstalent, die ook op de skates meer dan gemiddeld uit de voeten kan, mocht overhandigen. De schaatsmeester maakte van de gelegenheid gebruik om onaangekondigd reclame te maken voor de droogtrainingen, die na de herfstvakantie gaan starten. ‘Veel van die SVO’ers zijn zo stijf,’ vertrouwde hij de SVO-voorzitter tussendoor toe.


Na afloop van de vergadering werd het woord gegeven aan Dave van Dam en Jeroen Schorning van Dave van Dam Sport uit Haastrecht. Dave wist de aanwezigen op boeiende wijze te informeren over de geschiedenis van de schaats en vertelde daarbij vol trots over zijn grootvader die in de jaren veertig nog deelnam aan de Nederlandse schaatskampioenschappen voor militairen. Ook het feit dat hij als jonge Davy van Dam ooit een SVO-clubrecord schaatste op de 500 meter bij de junioren B bleef niet onvermeld. Tot slot toonde Dave ook de nieuwste schaats- en skatemodellen. Aan Jeroen vervolgens de inmiddels late eer om de geheimen van het slijpen van schaatsen aan de geïnteresseerde SVO’ers te onthullen. Hij deed dit op duidelijke wijze en stoorde zich niet aan de gezellige tussendoortjes van zijn baas, die regelmatig uit de school klapte met spectaculaire onthullingen over het ontbreken aan slijpvaardigheid van Lekstreek-coryfeeën als Erik jan Kooiman. In dat perspectief hoefde SVO-bestuurslid Michael Hagoort zich beslist niet te schamen voor het feit dat hij meldde dat hij deze avond veel geleerd had van de lessen van Jeroen Schorning. Hij was niet de enige.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Sponsoren

MYLAPS

mylaps