Beste SVO-leden,

In een eerder bericht heeft het bestuur van SVO aangegeven dat er geen verenigingsactiviteiten worden georganiseerd tot 6 april. Dit conform het overheidsbeleid dat gevolgd wordt door de sportkoepel NOC/NSF en de KNSB. Vooruitlopend op nieuwe overheidsrichtlijnen heeft het bestuur van SVO nu al het besluit genomen dat er ook na 6 april geen verenigingsactiviteiten worden georganiseerd. Pas nadat de overheid heeft aangegeven dat het maatschappelijk leven, en daarmee ook de sportwereld, weer langzaam op gang mag komen, zal SVO haar verenigingsactiviteiten hervatten.
Na onze berichtgeving van 14 maart werd nog enige ruimte geboden voor het openstellen van onze skeelerbaan, ná 22 maart, voor individuele sporters. Inmiddels hebben we gezien dat er nu al, ondanks het feit dat de baan gesloten is, in steeds grotere groepen wordt geskatet op de baan. Dit staat haaks op de landelijke richtlijnen.
Het bestuur heeft besloten om de baan met onmiddellijke ingang definitief af te sluiten, totdat de overheid het beleid omtrent de verspreiding van het corona-virus versoepelt.
We vragen ouders om bovenstaande met hun kinderen te bespreken.
Overigens vinden we het super dat zoveel sporters gemotiveerd zijn om direct na de ijsperiode met hun inlineskate-trainingen te willen beginnen. Alle begrip dus dat er getraind werd op het Statenland. De situatie is nu echter zodanig dat we de baan moeten afsluiten.

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur