image3
In een overvol KNSB-café – ‘speciaal gereserveerd voor SVO-leden’ – werden gisterenavond de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de SVO-clubkampioenschappen. Het werd een ware medailleregen, want voor iedere leeftijdsklasse waren er medailles. De bestuursleden waren Bartho Admiraal en Trijnie Zuidam waren dan ook druk met het uitreiken van de prijzen.
Gerwin Coljé en de debuterende Demi Benschop werden algemeen clubkampioen van SVO. Gerwin won met overmacht, maar de wedstrijd bij de dames werd pas beslist op de afsluitende 1500 meter. Joyce van Vliet won met 2.33.46, maar kwam net tekort om haar titel te prolongeren. De verschillen op de 1500 waren overigens erg klein bij de dames, want ook Demi Benschop en Lettie Zwanenburg eindigden in de 2.33 min.
Bij de mannen won Gerwin beide afstanden. Op de 500 meter klokte hij 39.16 en ook op de mijl bleef hij met 1.59.94 zijn concurrentie een straatlengte voor. Voor Gerwin behoorden zijn tijden tot de categorie ‘modaal’, maar gezien de omstandigheden waren het toptijden voor Utrecht. Alle schaatsers klaagden over ‘overal wind tegen’ en ‘dikke lucht’. De gereden tijden illustreerden de woorden van de schaatsers. Op de mijl schaatsten de mannen zo’n vijf seconden langzamer dan zij gewoon zijn te doen op De Vechtsebanen. Verrassing bij de grote mannen was Tom van Vliet. Als landelijk marathonschaatser traint hij niet specifiek op de langebaan, maar met zijn 41.17 en 2.07.72 liet hij zien dat hij dit jaar veel progressie heeft gemaakt. In de algemene rangschikking werd de schaatser van Groenehartsport tweede achter Hessel Koot.

Onderlinge strijd
Naast de strijd om de podiumplaatsen werden er ook veel onderlinge wedstrijdjes gereden in Utrecht. Zo maakte master Bert Vermeij zich wel enige zorgen over zijn dubbele tweekamp met Joyce van Vliet. Achteraf kon hij opgelucht ademhalen, al was zijn winst op de sprint minimaal. Kees Verdouw, de kersverse Nederlandse kampioen bij de masters, hoefde op de 1500 meter niet te schaatsen tegen zijn oude maatje Huib van Wijngaarden, maar toen Huib na 2.14 finishte kon Verdouw het niet laten om te roepen: ‘Dat schaatste ik nog toen ik zestig was.’ Huib, meervoudig SVO-kampioen, kon de opmerking goed hebben. De tegenwoordig in Zegveld wonende Huib traint dit jaar niet meer wedstrijdgericht maar schaatste gezien zijn trainingsarbeid een prima wedstrijd. 

image2Nieuwkomers
Ook veel nieuwkomers bij de clubkampioenschappen. Mark van Valkenburg verbeterde zijn PR op de 1500 met maar liefst tien seconden, maar kreeg van de scheidsrechters Van der Meijden en Zuidam een diskwalificatie aan zijn broek wegens een wissel, waarbij hij zijn tegenstander hinderde. Driebruggenaren Rick Zuidam en Rob Kastelein, wekelijks actief op de marathon, schaatsten hun eerste wedstrijd. Vooral de 49.22 van Rick viel op.  

Jongste en oudste jeugd
Bij de masters was het de jongste van het stel Walter van Zwieten, die te sterk was voor Kees Verdouw en Bert Vermeij. Hij had de pech dat hij wegens andere feestelijkheden het hoogtepunt uit zijn schaatscarrière niet kon vieren met zijn clubgenoten.
Bij de junioren en pupillen waren de onderlinge verschillen groot. Niek Bijman schaatste bij de junioren B een sterke tweekamp. Op beide afstanden benaderde hij, ondanks de zware omstandigheden, zijn eigen toptijden. Jochem de Bruijn werd op ruime afstand tweede.
Stan van Vliet won bij de C-junioren de 500 meter in 43.99. Op de 700 meter reed hij zijn oude toptijd aan flarden. Hij kwam nu tot 1.02.50. Ook Patrick van Echtelt, de nummer 2, verpletterde met 1.05.29 zijn PR op de afstand die niet  vaak op de wedstrijdkalender staat.  Freek Benschop werd derde in het klassement. Bij de meisjes won Rianne Coljé voor Iris Visser en Ilva van Schaik.
Fleur Visser was bij de meisjes pupillen net iets sneller dan Tinka van Leeuwen. Bij de jongens was Joep Stubbe met 49.42 en 1.09.15 de sterkste.
imageSlechts vijf jeugdschaatsers gingen van start bij de clubkampioenschappen. Cas van Deuren en Anne Murk sprintten met respectievelijk 13.10 en 14.02 wel heel erg snel, maar ook Sem van Agthoven en Isa en Sem van Beek deden het super.

Coaches
De beide coaches hadden het druk tijdens het kampioenschap. Om misverstanden te voorkomen werd er vooraf door de speaker omgeroepen dat de schaatsers die in de buitenbaan zouden starten werden gecoacht door Dirk Zuidam. Wim Zwanenburg coachte de schaatsers met de witte band. Onbekend is welke coach de meeste winnaars onder zijn hoede had.

De SVO-kampioenen van 2017:
Anne Murk en Cas van Deuren (jeugdschaatsers) – Fleur Visser en Joep Stubbe (pupillen) – Rianne Coljé en Stan van Vliet (junioren C) – Niek Bijman (junioren B) – Demi Benschop en Hessel Koot (junioren A) – Gerwin Coljé (neo-senioren) – Huib van Wijngaarden (senioren) – Joyce van Vliet (neo-senioren / masters) – Walter van Zwieten (masters) – Demi Benschop en Gerwin Coljé (algemeen clubkampioen)

naamloos5

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
4
6
8
11
13
15

Sponsoren

MYLAPS

mylaps