imageSVQB2SLM
Onmiddellijk na afloop van de clubkampioenschappen van SVO begon de finalewedstrijd van de marathoncompetitie. Slechts twee SVO’ers namen dit jaar met grote regelmaat aan de competitie deel. Nieuwkomers Rob Kastelein en Rick Zuidam draaiden hun rondjes in de C4-wedstrijden en deden dat voortreffelijk. Na een zesde plaats eindigde Rob als tweede in het eindklassement. Rick finishte een plaats voor Rob en werd vijfde in het klassement. Beide Driebruggenaren wonnen een wedstrijd.
In de andere competities gingen wekelijks een paar SVO’ers van start, maar geen van hen deed dit met regelmaat. Demi Benschop, eerder op de avond SVO-clubkampioen, finishte in de slotwedstrijd van de C3’s net buiten het podium. In het eindklassement werd zij achttiende. Ook Patrick van Echtelt schaatste een aantal wedstrijden mee en toonde met zijn hoge klasseringen veel mogelijkheden op de marathon te hebben. In het klassement werd Patrick achtentwintigste. Liefhebber Wim Zwanenburg scoorde plaats 24.
Freek Wiltenburg sprintte zondagavond naar de vijfde plaats in de C2-wedstrijd. In het eindklassement werd Freek twintigste, hij ging eenmaal winnend over de finish. Jorrit Streng, vorig seizoen regelmatig zegevierend bij de C2, schaatst dit jaar geen wedstrijden.

Aan de lange marathonloopbaan van Wil van der Neut lijkt deze winter een eind te zijn gekomen. Wil schaatste jarenlang mee bij de C1’s en vorig jaar deed hij een stapje terug naar de C2. Dit jaar werd hij op de zondagavond niet in Utrecht gesignaleerd.
Tom van Vliet won vorige winter de C1-competitie en promoveerde dit jaar naar de landelijke beloftencompetitie. Zaterdagavond eindigde hij bij de wedstrijd in Deventer op plaats 37. Tijdens de clubkampioenschappen vertelde Tom het uitstekend naar zijn te hebben in het team van Groenehartsport: ‘Ik kom echter nog kracht te kort om echt mee te doen bij de wedstrijden.’

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps