IMG 4894 kopie
Het diplomaschaatsen voor de jeugdschaatsers werd gisteravond afgesloten met de afstandsproef, waarbij de kinderen een fors aantal rondjes moesten rijden. Op de tribunes en langs het ijs honderden toeschouwers, die de kinderen enthousiast aanmoedigden. Op het ijs de Sven Kramertjes en Ireen Wüstjes van de toekomst. Zo was er een jongetje dat nauwelijks vooruit kwam, maar die wel zijn handjes op de rug had gevouwen zoals onze wereldkampioen dat tegenwoordig op de 1500 meter doet. Een ander schaatsertje zwaaide als een dirigent met de armen, maar vergat daarbij dat er ook nog geschaatst moest worden. Het zorgde voor veel positief vermaak op de tribune. De vele SVO’ertjes schaatsten veelal direct achter het touw en konden het tempo van ‘de hazen’ zonder veel inspanning bijhouden. Jeugdschaatscoördinator Martine Snoek kon na afloop zelfs verschillende Oudewaterse/Montfoortse kinderen noteren als winnaar van hun rondenrace. Zo gingen Lars Oosterlaken, Nicole van Zuijlen, Cas van Deuren en Anne Murk als winnaars over de eindstreep. Schaatstalent genoeg dus in onze regio!
Eerder op de avond hadden de 65 jeugdschaatsers de slalomrace en de start- en remproef gedaan. Een enkel kind had bij de schaatsproeven meer aandacht voor de juichende (groot)ouders dan voor het keerpunt, maar de meeste kinderen vlogen in enorme vaart over de baan om in een zo snel mogelijke tijd de finish te bereiken. Een valpartij deerde niet, want er mocht worden overgeschaatst. Zo kwam Niels Ott hard ten val bij het keerpunt van de start- en remproef, maar in zijn reskate kwam hij tot een supersnelle tijd. Opvallend dat hij daarbij ook nog ‘doorschaatsend’ pootje-over ging.


Fijn was het ook om te zien dat het diplomaschaatsen strak werd georganiseerd door het team van Martine. De proeven werden in hoog tempo afgewerkt en tussendoor vermaakten Freek en Joyce de kinderen met schaatsspelletjes.
Komende zaterdag worden de diploma’s uitgereikt in sportzaal De Eiber. Ook worden alle jeugdschaatsers uitgenodigd voor twee skateclinics op Het Statenland.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
4
6
8
11
13
15

Sponsoren

MYLAPS

mylaps