Top 1
Een grote groep SVO'ers is zaterdag naar Inzell vertrokken voor de jaarlijkse trainingsweek. Het verslag van de maandag en dinsdag:
Dag 3. Een leuke dag, zoals elke dag hier in het mooie Inzell. Vandaag stonden twee trainingen en een bergwandeling op het programma. Al vroeg in de ochtend gingen de wekkers af en stapte iedereen met moeite uit bed. De eerste groep, die bestaat uit Tim Streng, Tim van Dijk, Niek en Freek, kregen een training van Monique Vergeer. Deze training bestond uit druk opbouwen op het rechte eind, plaatsen van de schaatsen in de bocht en het rechte eind. De rest trainde onder leiding van Wim en Joyce. Na de training werden nog even snel verse broodjes gehaald bij de Norma. Daarna werd er ontbeten met tosti en de verse broodjes. ‘s Middags begon de tweede training. Dit keer gaf Monique training aan Demi, Joyce, Lettie en Johan.
Na de training trokken we de bergschoenen aan en begonnen we aan een lange tocht in de bergen die uiteindelijk eindigde in een beklimming van de Falkenstein (berg). Met lichte twijfel liepen Lotte en Rianne mee omhoog. Na lang klimmen kwam de top in zicht. De terugweg ging uiteraard makkelijker dan de heen weg. Tim Streng, Lotte, Kai en Rianne zagen een andere route. Zij gingen glijdend over de bladeren de berg af. Na een lekkere douche stond er een prutje (groente, vlees en saus door elkaar) met rösties op het menu. Lekker gegeten en erna nog wat spelletjes gespeeld..


Dag 4. De wekker ging al vroeg af, zodat we op tijd op de baan waren voor onze eerste training. Dit keer mochten Berry, Kai, Lotte en Rianne een clinic volgen van Monique. Daarbij werd gelet op de afzet en de balans. Na de vroege training werd er ontbeten. Natuurlijk werden er weer heerlijke tosti’s gebakken door Johan. Na het ontbijt vertrok de groep naar het zwembad in Ruhpolding. Behalve Johan, Lettie en Tinka, zij gingen gezellig wandelen door Inzell. In het zwembad genoot iedereen van het lekkere warme water en het mooie uitzicht op de bergen. Er werd goed voorbereid op de wedstijd die die avond gereden zou worden, door in het bubbelbad te rusten. Uiteraard werd er ook van de glijbaan gegleden. Om de wedstrijdvoorbereiding helemaal af te maken, werd er geslapen, werden de schaatsen geslepen en werd er pasta gekookt. Dit keer was het avondeten tortellini met kaassaus. Na het eten werden nog even snel alle spullen verzameld en vertrokken we naar de Max Aicher Arena om daar de wedstrijd te rijden. Er was bij sommige veel spanning voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Dat gevolgd werd door tijden waar niet iedereen tevreden mee was. Een daarvan was Kai. Hij eindigde in een tijd van 1.04.33. hij reed maar liefst 3,5 seconden van zijn pr af op de 500 meter. Toch kon hij er niet helemaal tevreden over terugkijken. Freek Benschop was wel helemaal blij. Hij reed op de 500 meter ruim 1,6 seconden van zijn top tijd af en op de 1000m was hij maar liefst 4 seconden sneller. Rianne maakte haar debuut op de 1500 meter. Ze eindigde na een zeer sterke race in een tijd van 2.34.30. Ook werden er PR's verbeterd door Lotte, Niek, Berry, Demi en Joyce. Na de heerlijke chocomelk van Niek, zocht iedereen zijn bed weer op om morgen te kunnen uitslapen.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Sponsoren

MYLAPS

mylaps