IMG 0539
Vanavond vond de eerste wedstrijd van de Jumbo-IJscup plaats. Een achttal jeugdschaatsers van SVO deed mee aan deze kleine schaatscompetitie. Onder leiding van trainer Tim Streng warmden de kinderen zich op, waarna zij werden voorzien van een rugnummer.
Even na vijven startte de eerste wedstrijd. Zo’n 75 kinderen van diverse schaatsverenigingen hadden zich op het ijs verzameld. Steeds streden er drie kinderen van verschillende verenigingen tegen elkaar om de winst op de 100 meter. Het was maar goed dat de starter, en tevens de scheidsrechter, niet al te streng bleek te zijn. Een flink aantal deelnemers was regelmatig net iets te vroeg uit de startblokken weg. Sancties bleven echter achterwege tijdens deze ongedwongen wedstrijd.
SVO bleek behoorlijk sterk. Daar waar er toch wel wat jeugdige schaatsers onderuit gingen in het heetst van de strijd, bleven de SVO’ers keurig overeind. Vrijwel allemaal wonnen zij hun race.


Na driemaal de 100 meter te hebben afgelegd wachtte er nog een massastart. De meiden streden als eerste tegen elkaar. Ciska van Leeuwen en Celine van Straalen streden dapper tussen al deze meiden, maar moesten beiden genoeg nemen met een plaats in de middenmoot.
De jongensgroep was iets minder groot. De mannen van SVO lieten zich van hun beste kant zien en schaatsten een mooie rit. De rit werd gewonnen door een schaatser van een andere vereniging, van de SVO’ers was Niels Ott de eerste die finishte.
Uiteraard was iedereen nieuwsgierig naar zijn of haar best neergezette tijd. Daar zal iedereen echter nog even op moeten wachten. Aangezien er niet met transponders gewerkt werd, maar met ouderwetse stopwatches, konden de tijden niet meteen bekend gemaakt worden. Binnenkort zullen alle tijden op deze website te vinden zijn.
Op zondag 17 december volgt de tweede wedstrijd. Het zal dan niet alleen een strijd zijn om de snelste tijd op de 100 meter neer te zetten, maar ook een strijd om op tijd op de ijsbaan te staan. De volgende wedstrijd start immers al om 7.30 uur.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Sponsoren

MYLAPS

mylaps