IMG 7275 kopie
Met een echte ijsbaan in Oudewater kon het niet anders dan dat de training van de jeugdschaatsers op zaterdag 23 december verplaatst werd van de Vechtsebanen naar het evenemententerrein. Hoewel de oranje huurschaatsen deze weken verplicht zijn op de ijsbaan, mochten de jeugdschaatsers dit keer wel de eigen schaatsen aan. Slechts trainer Jorrit Streng waagde zich op de, waarschijnlijk niet echt scherpe, ijshockeyschaatsen. Enkele toeschouwers vroegen zich verbaasd af hoe het kan dat een trainer zijn schaatsen vergeet. Dit was echter zeker niet het geval. Jorrit vond het gewoon leuk om op de felgekleurde ijzers te schaatsen. Of zijn huurschaatsen lekker schaatsten is maar de vraag, hij viel in ieder geval lekker op.
Ietwat onwennig draaiden de jeugdschaatsers hun eerste ‘rondjes’ op de vierkante baan, maar al snel schaatste iedereen alsof ze niet anders gewend waren. Na een gezamenlijke warming-up splitste de groep zich op om verschillende oefeningen te doen. Een sprintje trekken midden op de baan leverde soms wat spannende momenten op. Met een noodstop of door ingrijpen van de trainers kon soms maar net voorkomen worden dat er een botsing plaatsvond met een groepje schaatsers die ondertussen rondjes reden.


Nu de SVO’ers het ijs voor zichzelf hadden, konden er eens geheel andere oefeningen dan anders gedaan worden. Tegen de richting in schaatsen, tikkertje waarbij iemand vrijkomt als er iemand onder zijn benen doorkruipt en zo snel mogelijk vanuit lig of zit naar de overkant schaatsen, zijn oefeningen die onmogelijk zijn op de Vechtsebanen. Dit maakte deze training niet alleen extra leuk, maar er werd op deze manier ook gewerkt aan de techniek en het goed anticiperen op onverwachte gebeurtenissen.
Na afloop van de training was het ijs op zijn zachtst gezegd niet zo best meer. Een dweilpauze zat er echter niet in. De trainers van SVO schoven het losgekomen ijs daarom met sneeuwschuivers aan de kant. Gelukkig hadden de deelnemers van de curlingwedstrijd, die direct daarna volgde, eigen bezems bij zich. De ijsbaan kreeg zo tijdens de curlingwedstrijd alsnog een veegbeurt.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skateclinics

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps