IMG 7447 kopie
Shorttracken op asfalt was al een begrip in de wereld van het inline-skaten, maar sinds afgelopen woensdag kan ook het shorttracken op kunstijs worden bijgeschreven als één van de Oudewaterse bijzonderheden. Shorttrack wordt normaal beoefend op een baan van 111.12 meter, maar bij de clinic die door Hessel Koot op de IJsbaan Oudewater werd geleid, moesten de schaatsers het doen met een baan die nog niet de helft van een officiële shorttrack-piste mat. Het leverde veel angstige gezichten op van shorttrackers die recht op de houten balustrade dreigden af te koersen, maar zich meestentijds nog net op tijd wisten te herpakken. Slechts Elisa van Vliet, de enige shorttracker in het gezelschap, schoof met volle vaart de veilige kussens in. De schade viel dus alleszins mee na bijna twee uur schaatsen. Tijdens de clinic werd geschaatst op de shorttrack-schaatsen van de KNSB en uiteraard was dat ook wel even wennen voor de mannen en vrouwen die gewend zijn aan schaatsen waar de ijzers midden onder de voet staan.
Trainer Hessel Koot had met een wel heel diverse groep te maken. Behendige en kleine schaatsers als Joep Stubbe en Niels Ott, beiden geboren om te shorttracken, stonden gezamenlijk met oudere en wat strammere schaatsers in de baan. Bij hen soms wel enige twijfel over deelname. Zo vroeg Anne Marie Benedict zich hardop af: ‘Ben ik hier niet te oud voor?’ Dat viel mee, al haakte de kersverse Hoenkoopse wel voortijdig af. De oefeningen van Hessel deden namelijk een wel heel fors beroep op de spieren in de bovenbenen.


Maar de diversiteit van de groep maakte deze clinic ook zo leuk. Ik heb echt zelden een training gezien met zoveel lachende gezichten. Iedereen had plezier en hield rekening met elkaar!
De clinic werd afgesloten met wedstrijdjes. Joep Stubbe liet zich hier verschalken door de superbehendige Tim Streng en ook Jochem de Bruijn liet met zijn bonkige manier van rijden al zijn tegenstanders achter zich. De relay werd niet als wedstrijd verreden, maar was wel hartstikke leuk om naar te kijken. Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting hadden ongetwijfeld met veel plezier hun rondjes meegedraaid in het talentvolle Oudewaterse gezelschap.
Veel complimenten voor Hessel Koot, die voor een perfecte clinic zorgde, en er daarnaast ook nog eens voor zorgde dat de KNSB-kar naar Oudewater werd vervoerd. De suggestie van sommige schaatsers om de clinic nog eens op de Vechtsebanen in Utrecht te herhalen moet binnenkort maar eens in de TC of het SVO-bestuur worden besproken!

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skateclinics

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps