IMG 20180114 WA0004
Gerwin Coljé en Stan van Vliet plaatsten zich dit weekend voor de Nederlandse Kampioenschappen. Snelrewaarder Coljé, trainend bij het Team Spindl in Hoorn, neemt over twee weken deel aan de Nederlandse Kampioenschappen allround in Heerenveen. Hekendorper Van Vliet gaat in het tweede weekend van februari in Enschede van start bij het kampioenschap voor junioren C.
Gerwin Coljé verdiende zijn plaatsing voor de titelstrijd ‘van de grote jongens’ tijdens de Grunobokaal in Groningen. Na drie afstanden stond hij zesde in het klassement en die klassering was ruim voldoende voor deelname aan zijn tweede titelstrijd. Gerwin boekte zijn winst vooral op de kortere afstanden. Zo eindigde hij met 37.98 als vijfde op de 500 meter en met zijn zevende plaats op de 1500 meter (1.55.78) was hij ook meer dan tevreden. ‘Op de lange afstanden moet ik beter kunnen presteren, want conditioneel is er nog veel winst te behalen,’ vertelde Gerwin kort na de wedstrijd. Met 6.57.82 werd hij nu tiende op de 5000 meter. Gerwin was erg opgelucht na zijn goede optreden op kunstijsbaan Kardingen: ‘De druk om te moeten presteren haalde het beste uit mij boven, maar ik had ook wel last van enige faalangst.’ Gerwin liet de 10.000 meter schieten en verspeelde daarmee een topklassering in de wedstrijd, die als klassieker bekend staat. Gerwin: ‘Donderdag blesseerde ik mijn knie licht bij een valpartij na een proefstart. Mede gezien het feit dat ik last heb van een opkomende verkoudheid wilde ik me sparen voor het NK.’ De winst in Groningen ging naar Lex Dijkstra van het Team iSkate.


Interland
Stan van Vliet, 15 jaar oud, won zaterdag de regioselectiewedstrijd zuid-west in Eindhoven. Door zijn overwinning plaatste hij zich rechtstreeks voor het NK voor C-junioren. Stan eindigde op de 500 meter als zesde (40.76), maar zijn eerste plaats op de 1500 meter was ruim voldoende om de puntenachterstand op zijn tegenstanders weg te werken. Met zijn 2.01.37 verbeterde hij tevens het baanrecord op de Eindhovense kunstijsbaan. Door zijn goede presteren is Stan door de KNSB ook uitgenodigd voor deelname aan de interland Duitsland-Noorwegen-Nederland die eind januari in Berlijn wordt gehouden. Stan schaatst bij het NK in Enschede mee voor een klassering in de top-5, maar de tegenstand uit de andere regio van Nederland zal zeer groot zijn. Zo won Chris Fredriks de regioselectiewedstrijd noord-oost met tijden die bij de Grunobokaal niet hadden misstaan.

Utrecht
In Utrecht gingen zaterdagavond veel SVO-junioren en één SVO-master van start bij trainingswedstrijden. Persoonlijke records werden geschaatst door Kai van Zuilen, Lotte Maaijen, Anne Murk Denise van Vuuren, Jolijn Dolderman, Fleur Visser, Elisa van Vliet en Isa van Beek. Johan Murk, onbetwist de senior van het gezelschap, verbeterde zich op twee afstanden. Op de 500 meter was hij nu ruim sneller dan zijn dochter Anne. Bij het wedstrijddebuut van Johan, het was toen eind december, bedroeg het tijdsverschil tussen de twee generaties Murk nog slechts eenhonderdste van een seconde.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Sponsoren

MYLAPS

mylaps