FB IMG 1505231560175 kopie
Zaterdagavond is kunstijsbaan de Vechtsebanen het decor van de BOGRO/SVO-clubkampioenschappen. In totaal gaan er 75 schaatsers van start. Bij de wedstrijdschaatsers is Gerwin Coljé, vorig jaar de nummer 6 van Nederland, de absolute titelfavoriet. Dit onderstreepte hij vrijdag en zaterdag nog met een serie prachtige tijden bij wedstrijden voor topteams in Heerenveen. Van zijn geschaatste tijden, 37.49 – 6.47.89 – 37.18 – 1.52.29, kunnen de andere SVO’ers slechts dromen. B-junior Stan van Vliet, in zijn leeftijdscategorie ook een landelijke topper en de enige die nog enigszins in de schaatssporen van Gerwin kan treden, ontbreekt in Utrecht, omdat hij op trainingskamp in Inzell is.
Bij de dames gaat de strijd tussen Tessa van der Neut en Demi Benschop. Laatgenoemde schaatst weinig wedstrijden, maar heeft zich dit jaar al wel spectaculair verbeterd op de 1500 en 3000 meter. Tessa is dit jaar nog helemaal ‘tijdloos’, maar op basis van haar ervaring zou ze haar titel van vorig jaar kunnen prolongeren. Op de 500 meter zal het tweetal concurrentie kunnen krijgen van Joyce van Vliet.
Ook bij de groeiende groep van meisjes C-junioren en jongens pupillen zal de titelstrijd spannend worden. Fleur Visser en Niels Ott lijken hier de meeste kans te maken, maar de concurrentie zal voor beiden groot zijn.
Naast de 42 wedstrijdschaatsers strijden ook 19 toerschaatsers en 13 jeugdschaatsers om de SVO-titels. Een deel van de jeugdschaatsers rijdt zondag al zijn derde wedstrijd. Zij namen eerder dit seizoen al deel aan twee wedstrijden van de Utrechtse JUMBO-Cup.
Het door BOGRO gesponsorde kampioenschap wordt afgesloten met een ploegenachtervolging voor toer- en wedstrijdschaatsers. I.v.m. de veiligheid verzoekt (niet ‘verplicht’) scheidsrechter Trijnie Zuidam de deelnemers om een helm te dragen bij dit wedstrijdonderdeel.
De clubkampioenschappen beginnen om kwart over acht.