images copy copy copy
Inmiddels is de loting van de BOGRO/SVO-clubkampioenschappen bekend. Deze kan morgen nog worden aangepast als er schaatsers zijn die zich op het laatste moment afmelden of aanmelden. De clubkampioenschappen worden afgesloten met een ploegenachtervolging. De wedstrijdleiding vraagt de rijders om bij dit onderdeel een helm te dragen. Er geldt echter geen verplichting.
De ‘helmplicht’ is overigens een onderwerp dat bij de laatste bestuursvergaderingen steeds weer op de agenda staat. Bij het marathonschaatsen is het dragen van een helm al verplicht, maar ook bij de trainingen van de toerschaatsers en de wedstrijdschaatsers zijn er steeds meer schaatsers die vanuit veiligheidsoverwegingen een helm dragen. Inmiddels is het besluit genomen dat alle SVO-jeugdschaatsers vanaf het seizoen 2019=2020 een SVO-helm moeten dragen. Mogelijk dat het SVO-bestuur de helm ook ‘in meer of mindere mate’ dwingend gaat adviseren bij de trainingen van de toer- en de wedstrijdschaatsers. De kledingcommissie is op dit moment met meerdere partijen in gesprek over het ontwerp van de helm en de wijze waarop deze aangeschaft kan worden.