IMG 20181230 WA0001
Zondagavond werd de tiende wedstrijd van de Utrechtse marathoncompetitie geschaatst. Bij de C3-wedstrijd was er een tiende plaats voor Kees Verdouw. In het klassement staat Kees net buiten de top-3. Maaike Coljé, die zich deze zomer geheel op het wedstrijdfietsen gaat richten, eindigde op plaats 21.
In de C2-competitie strijdt Freek Wiltenburg de hele competitie al mee om de ereprijzen. Door een valpartij is hij in het klassement gezakt, maar hij houdt nog steeds zicht op een hoge klassering in het eindklassement. Aan het begin van de marathoncompetitie ging hij als enige SVO’er van start, maar inmiddels zijn Raphael Boef en Niek Bijman ook wekelijks van de partij. Zondagavond gingen ook Wil van der Neut en Demi Benschop van start. Johan Boef schreef het volgende wedstrijdverslag:
‘Het duurde hooguit 5 rondjes voordat het ijs dof aansloeg en veranderde van glij-ijs in werkijs. Het weerhield de ruim veertig deelnemers niet om veelvuldig de aanval te zoeken. Namens Oudewater was het oudgediende Wil van der Neut die het peloton af en toe eens flink opschudde. Door gebrek aan ijsmeters kon hij niet solo wegkomen, iets wat in het verleden tot zijn specialiteiten behoorde. Het was dus aan de jong garde om de koers namens de SVO van enig smoel te voorzien.
Freek Wiltenburg en Raphael Boef lijken elkaar steeds beter te vinden, en namen de honneurs prima waar door geregeld mee te zitten in een ontsnapping. Het was de vluchters helaas niet gegeven om los te komen van het peloton, dus kwam het tot een massasprint. Het tweetal reed in de finale ronde hard naar de kop van de wedstrijd, maar door wat duw- en trekwerk verloren ze in de laatste bocht wat snelheid waardoor een podiumplek net buiten het bereik bleef. Raphael werd uiteindelijk achtste, met Freek direct in zijn rug op de negende plaats. Niek Bijman werd keurig 29e en Demi Benschop kwam met enige achterstand als 34e over de streep.’
De wedstrijd werd gewonnen door Koen Lemmers. De schaatser van NINO pakte ook de leiding in het tussenklassement.
Cas van Deuren nam zondag deel aan het gewestelijk marathonkampioenschap voor pupillen A. De Montfoorter eindigde op kunstijsbaan De Westfries in Hoorn als achtste.

JBC 2019