IMG 0892
De BOGRO/SVO-clubkampioenschappen werden afgesloten met een ploegenachtervolging. Maar liefst 14 teams (bijna 70 schaatsers) namen aan deze wedstrijd deel. Het werd een prachtig clubevenement met teams die waren samengesteld met schaatsers van allerlei leeftijden en niveaus. Dat laatste maakt de ploegenachtervolging ook zo moeilijk, want de sterkste schakel moet schaatsen naar de mogelijkheden van de teamgenoten. Het leverde voor schaatsers als Gerwin Coljé en Tim Streng het nodige duwwerk op, maar dat was juist ook de charme van de wedstrijd. Een van de schaatsers die had geprofiteerd van ‘het rondenlange zetje tegen het achterwerk’ wist na afloop zelfs te melden: ‘Ging best goed hé?’. En die jonkies waren maar wat trots dat ze hun wedstrijd samen met de grote jongens mochten schaatsen!
De snelste tijd werd geschaatst door het team met de naam Jorien ter Mors. Zij schaatsten hun vier ronden in 2.39.79. De shorttrackers deden het sowieso goed, want Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt werden twee en drie. De teams met de namen van langebaners, zoals Patrick Roest en Esmée Viseer, positioneerden zich op de plaatsen vier tot en met veertien.
Na afloop was er onder de deelnemers enige discussie over de door de wedstrijdleiding geklokte tijden. Iedereen wist echter ook wel dat het bij deze teamwedstrijd niet ging om winst en verlies, maar vooral om het gemeenschappelijke gevoel om met veel plezier te schaatsen met de clubgenoten van SVO. In die zin was de ploegenachtervolging een meer dan geslaagde aanvulling op het wedstrijdprogramma.