download 1 copy
Tom van Vliet eindigde zaterdagavond in Tilburg als 43ste bij de negende wedstrijd van de KPN Marathon Cup voor beloften. Een teleurstellend resultaat, maar Tom had de pech dat hij dertig ronden voor het eind van de wedstrijd de veer uit een van zijn schaatsen verloor. Daarna werd het uiteraard erg zwaar.
Op Nieuwjaarsdag ging het een stuk beter bij het NK voor neosenioren in Groningen. Het verslag: ‘Op dinsdag 1 januari was het weer zo ver, want ieder jaar wordt op deze dag het NK marathonschaatsen gereden. Bij de neosenioren mocht Tom van start gaan. In het hoge Noorden klonk om 14:00 uur het startschot voor de wedstrijd over 100 ronden. De spanning was hoog. Na het startschot moesten de meeste schaatsers, na een ongetwijfeld late Oud en Nieuw, even flink wakker worden geschud, maar de koers kwam al snel op gang.
Tijdens de wedstrijd werd er hard gereden. Mede door het feit dat er veel snelle rijders aan het kampioenschap deelnamen werden vluchtpogingen al snel geneutraliseerd. Het werd dan ook al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat het op een eindsprint zou uitlopen.
Het ijs in de koude hal bleef gedurende de wedstrijd uitstekend en dit zorgde voor een snelle finale. Deze verliep rommelig, maar Tom had een prima positie in het peloton en sprintte, na een zuinig gereden wedstrijd, naar een tiende plaats. Na een diskwalificatie van een andere schaatser werd hij zelfs als negende geklasseerd. Dit was zijn beste seizoenresultaat en ook zijn beste klassering bij een NK voor neosenioren.
Mitchel Zijp uit Akersloot, Toms ploeggenoot bij Marino Schaatsers, had tijdens de wedstrijd meerder pogingen ondernomen om samen met andere schaatsers een ronde te pakken werd 21ste.’

JBC 2019