thumbnail image10 kopie copy
Voor de meeste SVO-toppers startte de serieuze schaatscarrière bij het IJCE-Pupillentoernooi in Eindhoven. Het was in de tijd dat de roemruchte Eisschnellauf Club Grefrath het toernooi een internationaal tintje gaf. Bij de editie 2019 die zaterdagavond werd geschaatst bleef de deelname beperkt tot Nederlandse teams, maar er schaatsten wel veel Nederlandse schaatstalenten mee op de semi-overdekte ijsbaan in de Lichtstad. De zeven schaatsers van SVO, die in Eindhoven van start gingen, behoren nog niet tot de pupillentop, maar ontwikkelen zich wel met flinke stappen en staan dan ook aan het begin van een hopelijk mooie schaatscarrière.
Hun talent lieten ze tijdens het pupillentoernooi wederom zien en het SVO-team keerde dan ook huiswaarts met een prachtige derde plaats. STG Koggenland, volgens de eigen site ‘de schaatsontwikkelaars van Nederland’, won de interclubwedstrijd.
Koggenland had ook vier individuele klassementwinnaars, maar SVO-coach Tessa van der Neut, was uiteraard supertrots dat Sem van Beek (pupillen B) en Anne Murk (pupillen A) hun klassement wonnen. Minstens zo trots was ze echter op de derde plaatsen van Onne van Miltenburg en Mike Houdijk en al die andere schaatsers die op het hobbelige, maar snelle ijs een afstandsmedaille wonnen of een persoonlijk record schaatsten. Zes van de zeven SVO-schaatsers -Sem van Beek, Onne van Miltenburg, Sem van Agthoven, Kira van Zuilen, Niels Ott en Mike Houdijk- verbeterden zelfs twee PR’s. Anne beperkte zich tot een spectaculaire verbetering van haar PR op de 700 meter. Op de 500 meter kwam ze net niet toe aan een nieuw PR, maar zij was dan ook de enige die eerder dit seizoen mee mocht op trainingskamp naar  Inzell. In de Max Aicher Arena zette ze in oktober haar PR al op 50.41.
Als toetje werd er in Eindhoven ook nog een teamsprint geschaatst. Het team van Anne, Mike en Niels werd derde. Uiteraard ging ook hier de winst naar STG Koggenland.
Overigens was Tessa van der Neut, de SVO-clubkampioen van 2018-2019, trainster bij SVO en nu coachend in Eindhoven, een van de SVO-toppers die ooit debuteerde bij het IJCE-Pupillentoernooi. Later behoorde ze tort de nationale sprinttop bij de junioren!