IMG 20190217 WA0000 kopie
Kees Verdouw, dit seizoen zo succesvol op de marathon, moest vanwege een longontsteking het NK Masters aan zich voorbij laten gaan. Lettie Zwanenburg was dan ook de enige SVO’er die dit weekend van start ging op kunstijsbaan De Meent in Alkmaar. Lettie debuteerde in de categorie 60-64 jaar en eindigde achter Noor van der Ster op de tweede plaats. Zaterdag opende ze het toernooi met 49.46, haar snelste seizoentijd. Noor van der Ster was ruim sneller, maar op de 1500 waren de rollen omgekeerd. Lettie won met 2.28.10.
Zondag kwam Lettie op de 1000 meter bijna ten val in de eerste bocht en dat kostte haar veel tijd. De winst ging wederom naar haar directe concurrent Van der Ster. Op de 3000 meter moest ze vervolgens een achterstand van ruim zes seconden goedmaken op Van der Ster. Tevoren had ze met coach Wim Zwanenburg een tactisch plan uitgestippeld, maar ondanks twee scherpe versnellingen werd de voorsprong niet groter dan drie seconden. ‘Het was op haar tandvlees, maar de overwinning was verdiend,’ vertelde Lettie na afloop.
Lettie traint sinds dit jaar op de dinsdagavond met een groep damesmasters. Ze worden dan getraind door Sandro Cara. ‘Heel gezellig hoor,’ zegt ze. Op zaterdag traint ze, samen met ‘coach’ Wim, bij SVO. Trainsters Lianne van Wijk focust dan op het ritmische schaatsen van Lettie. Lettie schaatst en fietst weer pijnloos na haar knieblessure, die haar vorig jaar parten speelde: ‘Ik merk echter wel dat ik aan snelheid heb ingeleverd.’
Het seizoen duurt overigens nog wel even voor Lettie, want van 22 t/m 24 maart neemt ze in de Fossenhal in het Noorse Bjugn deel aan het WK Aasters. Twee weken eerder gaat ze van start bij de 11th Masters’ Sprint Games (het WK) in Leeuwarden. Mits hersteld sprint Kees Verdouw daar ook mee om de prijzen.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

JBC 2019

Helm

Schaatshelmen

Promo jeugdschaatsen

Kalender

Sponsoren

MYLAPS

mylaps