IMG 20190302 222305 kopie
Voor het tweede jaar op rij eindigde Stan van Vliet als derde bij de Vikingrace in Heerenveen. Bij dit officieuze Europees Kampioenschap voor junioren, dat vrijdag en zaterdag werd gehouden, kwam hij dit jaar uit bij de vijftienjarigen. De wedstrijd werd gewonnen door Gert Wierda. Stan eindigde op alle afstanden op het podium, maar het meest tevreden was hij over zijn 500 meter. Met 37.98 doorbrak hij voor het eerst de grens van de achtendertig seconden. Op de andere afstanden bleven persoonlijke records buiten zijn bereik. Zelf gaf hij aan vermoeid te zijn na een zwaar seizoen: ‘Ik ben helemaal op.’ Voorafgaand aan het tweedaagse toernooi had Stan te kampen met enig technisch malheur. Het ijzer van zijn schaats was krom en dat werd door schaatsspecialist Jan Zwaan, ook een van de sponsoren van zijn team, weer recht gezet. Zwaan zette ook een nieuwe ronding in het ijzer en vooral op de 3000 meter was dat wennen voor de Hekendorper.


De door STC Rutten georganiseerde wedstrijd kende dit jaar zijn 31ste editie en vindt zijn oorsprong in de Vikingløpet in het Noorse Tønsberg en de Viking-Loppet in het Zweedse Eskilstuna. Dit waren vooral wedstrijden tussen Noorse en Zweedse schaatsjunioren, maar inmiddels is de Vikingrace uitgegroeid tot een groot internationaal evenement. In Heerenveen gingen schaatsers uit maar liefst vijftien landen van start. De topschaatsers van nu, zoals Kramer, Roest en Pedersen, stonden ooit allemaal aan de start bij de Vikingrace.
Stan van Vliet genoot met volle teugen van het evenement: ‘Het stadion was sfeervol aangekleed en de prijsuitreikingen werden gedaan door bekende schaatsers. Na afloop was er een groot buffet met de feestelijke prijsuitreiking van de eindklassementen. Daarna was er veel muziek en kon iedereen los op de dansvloer.’

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

JBC 2019

Helm

Schaatshelmen

Promo jeugdschaatsen

Kalender

Sponsoren

MYLAPS

mylaps