IMG 20190303 WA0005
Zondag namen Fleur Visser en Anne Murk deel aan schaatswedstrijden in Heerenveen. Hun verslag: ‘Maar liefs zeven personen werden zondagmiddag in de auto van Alexander Visser gepropt richting Heerenveen. De resterende gaatjes werden opgevuld met schaatspullen, pannenkoeken en niet te vergeten de broodjes ei van Opa Murk . Fleur was nog wat vermoeid van de terugreis van de wintersportvakantie en Anne was wat verkouden. Ook was ze nog wat moet van het vakantie vieren en het latertje op zaterdagavond toen ze bij de wedstrijden op de Vechtsebanen was gaan kijken. Eenmaal in Thialf aangekomen ging bij de meiden de knop om en na de warming-up en het bestuderen van de startlijst begonnen de zenuwen op te lopen. Anne moest op de 500 meter in de vijfde rit schaatsen en had daardoor weinig tijd om in te rijden. De berekeningen vlogen vooraf in het rond: ‘Als ik 12.4 kan openen en ik schaats 34.4 over de volle ronde doen dan zit ik een tiende onder het SVO-clubrecord.’ Fleur wilde dit seizoen een vijftiger rijden dit was haar laatste kans op die tijd.


Anne startte wat rommelig. Ze opende met 12.74 en reed een rondje 34.34. Dat leverde haar met 47.07 een dik PR op, maar het clubrecord miste ze op een nippetje. Fleur opende voor haar doen super met 13.6 en ze perste er daarna ook nog even een rondje van 36.62 uit en kwam uit op het gewenste PR van 50.23.
Anne mocht al snel aan de start verschijnen van de 300 meter. Ze reed, na weer een wat stroeve start, naar een PR van 30.23 . Fleur moest even op haar rit wachten, want speciaal voor haar 1000 meter werd het ijs gedweild en kon ze als eerste aan de bak. Na een voorzichtige start en een moeizame eerste bocht op het spiegelgladde ijs kwam Fleur op stoom . Na een opening van 24.18, een eerste rondje van 38.87 en een tweede rondje van 39.80 kwam Fleur tot een dik PR van 1.42.85.
Voor Anne waren dit de laatste meters op het ijs van dit seizoen, want zij gaat zich voorbereiden op het skateseizoen bij SVO. Fleur vind het, zoals ze zelf zegt, ‘wel mooi geweest’, maar blijft nog twee weken de trainingen bij SVO op het ijs volgen voordat ze de ijzers inruilt voor de wieltjes.
De dames liepen in Thialf ook SVO’er Jop van der Laan nog tegen het lijf. Aangezien ze de Mac in Joure nog op het programma hadden staan hadden ze geen tijd meer om Jop aan te moedigen.’
Kort voordat Patrick Roest in Calgary zijn tweede wereldtitel behaalde werden ook de tijden van Jop in Oudewater bekend. Na een, volgens zijn moeder, stevig Carnavalsfeest kwam hij in Heerenveen met 46.29 en 1.36.33 tot PR’s op de 500 en 1000 meter

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

JBC 2019

Helm

Schaatshelmen

Promo jeugdschaatsen

Kalender

Sponsoren

MYLAPS

mylaps