IMG 20190312 WA0002 2
Op veel banen en bij veel ijsclubs worden er deze dagen de dooifeesten gehouden, maar in Utrecht werd er dinsdag nog serieus gestreden om prijzen. De baankampioenschappen supersprint / pure sprint leverden een Oudewaterse winnaar op en uiteraard was het Stan van Vliet die met de bloemen huiswaarts keerde. Hij zal ze ongetwijfeld aan zijn moeder hebben gegeven en die heeft ze ook dik verdiend!
Stan, die eerder aangaf toch wel vermoeid te zijn na een zwaar seizoen, liet zich toch nog even van zijn beste kant zien en verbeterde op de 300 meter zijn PR tot 25.01. Op de 100 meter evenaarde hij met 10.79 zijn eerder dit seizoen geschaatste toptijd.
Bij de jongens junioren C streed Joep Stubbe met ploeggenoot Olaf Koning om de eer van beste ‘eerstejaars’. De Woerdenaar won, maar Joep was hem wel tweemaal de baas op de 100 meter. Overall eindigde Joep als zesde. Met 11.70 en 27.35 verbeterde Joep zijn PR’s, die hij in oktober in de Max Aicher Arena in Inzell schaatste.
Drie SVO-jongens gingen van start bij de pupillenwedstrijd. Niels Ott scoorde met een vijfde plaats als hoogste, maar hij werd op de voet gevolgd door Sem van Beek. In de tweekamp was Sem de beste op beide 100 meters, Niels was de sterkere op de 300 meters. Mike Houdijk werd achtste in het klassement. De drie mannen verpletterden vrijwel al hun PR’s. Alleen Sem liet een bescheiden steekje vallen op de 100 meter, maar zijn toptijd stond met 12.76 ook wel heel scherp.
Bij de dames twee deelnemers uit Oudewater. Eén woonachtig aan de Zuid Linschoterzandweg, de ander afkomstig van de Noord Linschoterzandweg. Lettie Zwanenburg, de kersverse wereldkampioen sprint, werd elfde bij het toernooi van de dames (junioren A t/m masters) en Rianne Coljé sprintte naar plaats zes. Op de 100 meter verbeterde zij zich tot 12.25, op de 300 meter bleef haar Inzell-tijd staan.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

JBC 2019

Helm

Schaatshelmen

Promo jeugdschaatsen

Kalender

Sponsoren

MYLAPS

mylaps