IMG 20190406 WA0001
De schaatshelm doet in een rap tempo zijn intrede in de schaatssport. Bij het marathonschaatsen is de helm al een aantal jaren verplicht en ook bij het jeugdschaatsen is de helm inmiddels al heel gewoon. De helm draagt bij aan de veiligheid van de schaatsers en kan bij valpartijen ernstig letsel voorkomen. Voor het bestuur van SVO alle reden om in de voorbije wintermaanden na te denken over de invoering van een helmplicht bij trainingen van de abonnement- en licentieschaatsers. Conclusie van deze discussie is dat bestuur het besluit heeft genomen dat er volgend jaar een helmplicht komt bij alle trainingen. De helmplicht geldt al bij de marathonwedstrijden en gaat ook gelden voor de wedstrijden van de SVO-jeugdschaatsers. Een uitzondering geldt voor de langebaanwedstrijden, omdat het wedstrijdreglement geen helmplicht kent. Hier geldt echter dat er bij de teamsprint en de massastart juist weer wel een helm moet worden gedragen.
Alle SVO-schaatsers kunnen profiteren van een uniek aanbod van ‘hoofdsponsor’ CadoMotus (in samenwerking met leverancier Dave van Dam Sport), waardoor het mogelijk is om de SVO-clubhelm aan te bieden voor een bedrag van ongeveer € 50,-. Voor de jeugdschaatsers (zaterdagavond) geldt dat de helm in een huurconstructie wordt aangeboden. Informatie daarover volgt tijdens de informatieavond van het jeugdschaatsen in september.
Het SVO-aanbod is eenmalig, na deze ‘zomeractie’ gaat de helm bijna € 100,- kosten.

Het SVO-bestuur is zich bewust van het feit dat er bij trainingen op het overvolle Utrechtse kunstijs door veel schaatsers nog geen helm wordt gedragen en dat dit in Utrecht ook nog niet verplicht is. Langzaam komt echter het besef bij veel schaatsers en verenigingen dat het dragen van een helm echt bijdraagt aan de veiligheid. Daarom kiest het SVO-bestuur voor een helmplicht. We hopen én verwachten dat alle SVO’ers zich aansluiten bij dit initiatief.
Binnenkort krijgen alle SVO’ers met een Utrechts trainingsabonnement een mail van de kledingcommissie met daarin uitleg over de bestelprocedure.

JBC 2019