IMG 20200310 WA0000 3
Het zijn misschien wel de mooiste schaatswedstrijden van het jaar. De baankampioenschappen supersprint en pure sprint worden jaarlijks aan het eind van het schaatsseizoen gehouden en er staat weinig spanning op het toernooi. Volgens een van de toeschouwers heerste er dinsdagavond dan ook een gezellige en ontspannen sfeer langs en op het Utrechtse ijs. SVO was een van de hofleveranciers van het toernooi, want er gingen maar liefst elf Oudewatenaren en Montfoorters van start. Ondanks het feit dat er vier afstanden moesten worden geschaatst was er tussendoor alle tijd om Lars Oosterlaken en Micha Boef aan te moedigen die meededen bij de SVU-clubkampioenschappen shorttrack (en daar ook nog eens derde en vierde werden).
Na afloop werden Stan van Vliet en Sem van Beek gehuldigd als baankampioen. Stan toonde zijn klasse door alle afstanden met overmacht te winnen. Sem was iets bescheidener en liet de winst op de tweede 500 meter aan Utrechter Kian Baard. Joep Stubbe maakte het SVO-feestje compleet door het zilver te winnen bij de C-junioren. In die leeftijdsklasse deden ook Cas van Deuren en Niels Otte het prima, zij klasseerden zich als achtste en negende. Bij de pupillen gingen naast Sem ook Mike Houdijk en Onne van Miltenburg van start. Mike streed zelfs lang mee om de derde plaats, maar miste door een paar misslagen op het rechte eind van de afsluitende 300 meter het podium.
De volgende tien SVO’ers gingen van start in Utrecht: Sem Beek (pupillen / 1), Mike Houdijk (pupillen 5), Onne van Miltenburg (pupillen / 10), Anne Murk (junioren C / 4), Fleur Visser (junioren C / 10), Joep Stubbe (junioren C / 2), Cas van Deuren (junioren C / 8), Niels Ott (junioren C / 9), Tinka van Leeuwen (junioren B / 4), Stan van Vliet (junioren B / 1) en Rianne Coljé (junioren A / 4)