IMG 20180916 WA0002
Met ruim 5500 deelnemers is de Inline Marathon van Berlijn wereldwijd het grootste skeelerevenement. Op hetzelfde parcours waar de hardloop-marathon een dag later wordt gehouden gaf vrijwel de hele wereldtop acte de présence: winst in Berlijn spreekt misschien nog wel meer tot de verbeelding dan een wereldtitel.
Reden voor SVO’ers Tom van Vliet en Raphael Boef om zich ook in de strijd te mengen. In Berlijn starten de rijders vanwege de grote aantallen niet gelijktijdig, maar in verschillende vakken, gebaseerd op eerder gereden tijden. Zowel Van Vliet als Boef hadden de scherpste limiet al eerder gereden, en startten in het voorste vak, tussen de wereldtoppers. Met zijn 16 jaar was Boef de jongste starter in het voorste vak van ongeveer 200 rijders.
Beide rijders waren direct goed weg en wisten zich het eerste deel van de koers in het midden van het peloton te handhaven. Een demarrage van onder meer oud-wereldkampioen en veelvoudig winnaar Bart Swings na ongeveer 15 kilometer zorgde voor meerdere breuken in het peloton, waardoor er meerdere groepen ontstonden. Beide SVO-rijders zaten helaas net achter zo’n breuk, en ondanks verwoede pogingen van het tweetal de gaten weer dicht te rijden, moesten ze de voorste groep laten gaan. Van Vliet kwam nog wel bij de tweede groep van ongeveer 60 man, met daarin een aantal grote namen, maar terugkomen zat er niet meer in.
De Belg Bart Swings wist de winst na een felle sprint met de Fransmannen Fernandez en Bediaf voor zich op te eisen. Van Vliet finishte op eerbiedige afstand op een 87e plek met een knappe tijd van 1.04.26. Raphael Boef kwam een paar minuten daarna als eerste van zijn groep onder de Brandenburger Tor tevoorschijn. Hij finishte uiteindelijk als 3e junioren-rijder, en werd in een nieuw persoonlijk record van 1.07.05 uiteindelijk 110e overall.

Het begon wat regenachtig in Zeist op de laatste dag van de Dave van Dam inline-cup, maar de baan droogde snel op en de doorkomende zon zorgde voor een mooie, maar weinig spectaculaire, afsluiting van een prachtig skateseizoen. Het programma verliep zowel in de ochtend als in de middag zeer voorspoedig. Lars Oosterlaken reed, ondanks de pijnlijke wonden in zijn gezicht door een val eerder deze week, een sterke race, maar moest een podiumplaats net aan zich voorbij laten gaan. Zijn jongere zusje Rosan viel tijdens de 800 meter tijdrit hard op haar buik. Zij werd echter razendsnel door haar zus Nienke op de been gezet en dapper voltooide zij haar ronde. Vita van Deuren kwam, na de tegenvallende race vorige week in Ede, weer ijzersterk terug. Zij mocht zowel in het dagklassement als in het eindklassement de tweede trede van het podium beklimmen.
Terwijl de prijsuitreiking van het ochtendprogramma nog in volle gang was, werd er al gestart met de 1000 meter inline. In rap tempo werd dit onderdeel afgewerkt. Tussendoor was er nauwelijks tijd om de spekjes en de zelfgebakken muffins met elkaar te delen, want het tweede onderdeel volgde vrijwel direct op het eerste. Tijdens dit onderdeel, de puntenkoers, liet Onne van Miltenburg zien dat hij zich de afgelopen maanden goed verbeterd heeft. Hij reed opvallend sterk. Het was duidelijk dat Onne zijn angst, na meerdere valpartijen eerder dit seizoen, nu overwonnen had.
Als afsluiting van de dag werd er een teamsprint gehouden waarbij alle SVO-ers zich in drietallen inschreven. Helemaal gelijkwaardig waren de races niet, maar aangezien dit onderdeel niet meetelde voor het dagklassement maakte niemand zich hier druk over. Het was vooral het plezier wat telde.
Het was nog vroeg in de middag toen iedereen zich opmaakte voor de prijsuitreiking. SVO kon rekenen op een groot aantal medailles en bekers. Bij de meiden P1 mocht Anne Murk een bronzen medaille in ontvangst nemen. Ook voor Cas van Deuren was de derde podiumplaats gereserveerd. Asif Muhammed werd eerste en kreeg de gouden medaille omgehangen. In het eindklassement werd Cas eveneens mooi derde. Asif werd door de jury geroemd om zijn eerste plaats die hij, ondanks de hersenschudding die hij halverwege dit seizoen opliep, behaalde. Hoewel Marieke de Kruijff in het dagklassement het podium niet haalde, werd zij wel netjes tweede in het eindklassement. Coaches Joyce en Bart kunnen terugkijken op een mooi seizoen. Joyce poseerde na afloop dan ook zichtbaar trots met al ‘haar skaters’ voor een afsluitende groepsfoto.
IMG 3032 kopie

IMG 2886
Na een zomerstop van een aantal weken stond er op zaterdag 7 september weer een Dave van Dam inlinecup wedstrijd gepland, dit keer in Ede. De ochtendploeg, de families Oosterlaken en Van Deuren, hadden een mooi plekje voor de tent weten de bemachtigen. Met de finishlijn vlak voor de tent hoefde niemand iets te missen van de veelal spannende close finishes deze dag.
Tijdens het ochtendprogramma kwamen Lars en Rosan Oosterlaken en Vita van Deuren in actie. Rosan reed zoals altijd met een grote glimlach op haar gezicht haar rondjes en beklom vol trots de tweede trede van het erepodium. Lars en Vita streden voor wat zij waard waren op het toch wel zwaar rijdende Edese asfalt. Zij behaalden respectievelijk de vijfde en vierde plek in het dagklassement.
Het middagprogramma startte met 100 meter series. Net als tijdens de wedstrijd in Amersfoort leverde dit onderdeel ook dit keer veel problemen op bij de tijdsregistratie. De finales van de meisjes kadetten werd weliswaar uitgereden, maar bij de jury ontstond verwarring over het ontbreken van een rijdster. Desondanks werd de wedstrijd vervolgd met de meisjes P1. De Montfoortse tweeling van Straalen streed hierbij tegen elkaar. Dit leverde een mooi plaatje op. Beide dames deden niet voor elkaar onder en met het blote oog was nauwelijks te zien wie als eerste over de finishlijn kwam. Het was Celine die net iets sneller bleek te zijn dan haar tweelingzus. Van onderlinge strijd was echter geen sprake. Hard lachend en met een ‘boks’ verlieten ze het strijdveld.

Lees meer: Fotofinish voor tweeling

DSC09643 kopie
De statistieken bewijzen het. De deelnemersaantallen aan de Jumbo Blankestijn Cup, voorheen de Triple A Cup, groeien gestaag. Dit jaar gingen er gemiddeld zo’n vijftig skaters van start bij de Oudewaterse competitie. De finalewedstrijd, die zaterdagavond werd gehouden, spande echter de kroon met 58 deelnemers. In de IJsselbode werd nog een aantal van 65 genoemd, maar dit was inclusief een foutieve dubbeltelling in de categorie van de jongste wedstrijdrijders.
De vele toeschouwers bij de finalewedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup kregen zaterdagavond een avondvullend programma voorgeschoteld. Het recordaantal inline-skaters zorgde bij start van de wedstrijd voor enig oponthoud, daar de hardwerkende jury alle deelnemers een plekje in het complexe Mylaps-wedstrijdsysteem diende te geven. Marian Visser, voorzitter van het SVO-organisatiecomité, was zelf een groot deel van de avond bezig met het bijstickeren van medailles en het herordenen van de vele prijzen. De prijsuitreiking werd een evenement op zich. Maar liefst 40 keer werd het podium beklommen voor één van de huldigingen. Het was dan ook al lang donker toen de lichten op het Statenland doofden.Het deelnemersveld was zaterdagavond wel heel divers. Van start gingen landelijke (sub)toppers, zoals Stijn van de Bunt, Tom van Vliet en Demi Benschop. Lopiker Van de Bunt werd dit jaar meervoudig nationaal kampioen bij de kadetten en Demi Benschop en Tom van Vliet behaalden in vorige seizoenen meerdere podiumplaatsen bij NK’s. Bij de afsluitende marathon was Stijn van de Bunt de enige serieuze uitdager van thuisrijder Tom van Vliet. Tot halverwege de koers kon ‘kadet’ Van de Bunt bijblijven, maar toen de aanvankelijk rustig rondcirkelende Tom van Vliet eenmaal gas gaf was het gedaan met de moedige poging van de dit jaar sterk gegroeide Lopiker. Tom van Vliet maakte dit jaar de moeilijke overstap gemaakt naar de seniorencategorie en heeft een seizoen achter de rug met weinig hoogtepunten. De Engelse coach Davis was desondanks overtuigd van de kwaliteiten van zijn pupil: ‘He is in a very good shape.’

Lees meer: Succesvolle editie Jumbo Blankestijn Cup

Asia en Filippo
Deze week zijn de trainingen van de wedstijdgroepen van het inline-skaten weer van start gegaan. Na een korte zomerstop stond iedereen weer enthousiast op de baan. Asia en Filippo Renda uit het Italiaanse Vado Ligure hebben de trainingen bij SVO in de zomervakantie van 2017 zo leuk gevonden, dat ze ook tijdens deze vakantie aansloten bij onze groep. Asia en Filippo werden daarbij aangemoedigd door een groot deel van hun Nederlandse familie.
De Rendaatjes skeeleren in Italië het hele jaar door. Asia liet deze week zien hoeveel ze vooruit is gegaan afgelopen jaar en menig sporter van SVO verbaasde zich over de sprintkwaliteiten van de kleine Filippo. De wedstrijdskaters van SVO waren na de zomerstop ook nog in topconditie en dat is maar goed ook, want zaterdag 1 september staat de finale van de Jumbo Blankestijn Cup op het programma.

tom copy
Bij de traditionele afsluiting van de Europacup inline-skaten in het Vlaamse Oostende stond dit jaar een kleine maar uiterst gemotiveerde groep van SVO-rijders aan de start. Met een 10e (b-junior Raphael Boef), een 17e (voor zowel senior Tom van Vliet als pupil-2 Lars Oosterlaken), een 26e (Anne Murk, pupillen-1), een 33e (Nienke Oosterlaken, pupillen-1) en een 48e plaats (Fleur Visser, Kadetten) was het toernooi voor de SVO een redelijk succes.
Het enthousiasme van rijders en ouders was groot. Voor alle rijders, inclusief de jongste telg Lars Oosterlaken, was de blauwe Vesmaco-piste aan de Belgische kust al bekend terrein, dus van plankenkoorts had niemand last. Vooral eerstejaars senior Tom van Vliet reed onbevangen tussen wereldtoppers als Peter Michael en Ronald en Michel Mulder rond en hield na een moeilijk seizoen uitstekende stand met telkens uitslagen rond de twintigste plek. Ook Raphael Boef liet na ziekte en fysiek ongemak in het eerste deel van het seizoen een goed resultaat zien. Zonder grote uitschieters werd hij na een constant toernooi keurig tiende overall. 
Anne Murk kende door een vervelende beenbreuk tijdens de training ook een problematisch voorseizoen, maar legde bij de pupillen-meisjes beslag op een keurige 26e plaats. De angst om te vallen leek haar in de bochten nog wel parten te spelen. Eerstejaars pupil Nienke Oosterlaken had wat moeite met de aanvangsstart, maar wist door dapper te knokken telkens rijders voor haar te verschalken, wat haar op de 2000 meter puntenkoers zelfs een mooie zeventiende plaats opleverde, direct achter Anne Murk op plek zestien. Fleur Visser streed voor wat zij waard was, maar kwam helaas ten val en eindigde op een 48e plek. Lars Oosterlaken volgde de tactiek van zijn zusje Nienke en moest in de eerste rondes telkens een gaatje laten, en probeerde vervolgens de ene na de andere afvaller voor hem te verschalken, wat een spannend schouwspel voor de bezoekers opleverde.

IMG 2418
De derde wedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup, die zaterdagavond op het Statenland werd gehouden, was zo’n typische zomeravondwedstrijd. De wedstrijd werd onder perfecte omstandigheden en in een hoog tempo afgewerkt, maar kende weinig hoogtepunten. Ondanks het feit dat een deel van de deelnemers, die normaal altijd van start gaan bij de wedstrijden van de JBC, al richting vakantiebestemming was vertrokken of zich in een enkele geval vermaakte bij de Zwarte Cross in het Gelderse Lievelde gingen er zo’n vijftig deelnemers van start. Onder hen Lopiker Stijn van de Bunt, o.a. Nederlands kampioen op de puntenkoers bij de kadetten, maar ook de vierjarige, maar zeer behendige Fernandez Lommers. Juist deze diversiteit aan deelnemers is de kracht van deze lokale competitie, die steeds meer deelnemers uit de regio, maar bijvoorbeeld ook uit het verre Zeeland trekt. Toch was het jammer dat zaterdag juist de SVO-toppers ontbraken, want dat had ongetwijfeld tot meer spektakel geleid.
Nu hoefde Stijn van de Bunt zich nauwelijks in te spannen om de wedstrijd te winnen. Op de afsluitende marathon finishte Lars den Heijer op gepaste afstand van de Nederlandse kampioen. Spannend was de strijd bij de meisjes junioren tussen thuisrijdster Marieke de Kruijff en de Goudse Janne Kraamer. Laatstgenoemde besliste de strijd in haar voordeel, doordat zij over meer inhoud dan Marieke de Kruijff beschikte. Kraamer won ook de wedstrijd over vijf ronden, terwijl de flying lap weinig verrassend werd gewonnen door De Kruijff.
Meest spannend was de strijd over vijf ronden bij de meisjes kadetten. Denise van Vuuren pakte de winst, maar achter haar finishten de andere vier finalisten binnen viertiende van een seconde. Overall was Fleur Visser de sterkste kadet en dat onderstreepte ze met een prachtige overwinning op de marathon.

Lees meer: Zomeravondwedstrijd luidt vakantie in

IMG 9211
De jaren dat er meer dan honderd skaters van start gingen bij de Mijnten Inline-Cup, tegenwoordig de Dave van Dam Inline-Cup, zijn lang voorbij. De organisatie van de regionale competitie was dan ook al blij dat er zaterdag zo’n tachtig deelnemers van start gingen op de korte, maar spectaculaire piste van SVO op het Statenland. Met zeventien deelnemers was SVO hofleverancier, maar ook enkele andere rijders hadden Oudewaterse roots. Zo werd de wedstrijd bij de pupillen 2 gewonnen door Friso van Vliet uit Zeewolde. Zijn opa Gert van Vliet, tegenwoordig veehouder in Almere, was enthousiast toeschouwer in Oudewater en vertelde dat hij ooit een boerderij had aan het begin van de Hoenkoopse Buurtweg. Volt trots meldde de sympathieke Van Vliet dat hij als Geelbuik de Elfstedentocht van 1985 had geschaatst en dat hij destijds was gehuldigd door burgemeester Mooijman. Ook de huidige en ‘toevallig’ passerende burgemeester Verhoeve werd uitgebreid geïnformeerd door Van Vliet over zijn Oudewaterse achtergrond. Verhoeve kwam even langs op het Statenland voor een informele ontmoeting met zijn Amersfoortse collega Bolsius, maar werd vervolgens ook gestrikt voor de prijsuitreiking bij de jongste pupillen. Een van de mannen die hij de hand mocht schudden was de jonge Friso van Vliet. Ook de jongste Bolsius kreeg als winnares bij de meisjes pupillen 3 een gouden medaille omgehangen door de niet in functie zijnde burgervader.

Lees meer: Veel SVO-medailles bij Dave van Dam Inline-Cup

IMG 8972
Meer dan dertig kinderen gingen vrijdagavond van start bij Skate4 … Speaker Joh van Echtelt werd in volume overschreeuwd door de speaker van de Zwem4daagse, maar hij won het op inhoud … Heat 1 werd gewonnen door Jim Kool, hij kwam met gebalde vuisten over de finish … De jury leverde weer perfect werk af. Bij het voetbal heet dat ‘Er werd gefloten in de geest van de wedstrijd’ … Veel deelnemers uit Gouda en de Krimpenerwaard … Op de thuisbaan deed slechts een SVO’er mee. Dat blijft toch een verbeterpuntje … Tien keer opdrukken op skates. Mooie warming-up voor start van de tijdrit … De anderen SVO-kinderen trokken hun baantjes in het Statenbad … Iedereen juichte iedereen toe … De teamsprint leverde een aantal zeer spannende finishes op … Na afloop was er voor iedereen ijs … Speaker bij de laatste heat: ‘Maak plaats, want deze kinderen gaan écht hard’ … Anja en Carla, de EHBO’ers, hoefden slechts een keer in actie te komen … Veel enthousiaste vaders en moeders … De finalewedstrijd wordt op 7 september in Lekkerkerk gehouden … Skate4, het blijft een prachtconcept!

 DSC8522
Vrijdagavond wordt de derde wedstrijd van Skate4 in Oudewater gehouden. Skate4 is een skatewedstrijd voor kinderen in de basisschoolleeftijd, die geen wedstrijdlicentie hebben. M.u.v. de kinderen die deelnemen aan de Dave van Dam Inline-Cup zijn dus alle kinderen welkom om kennis te maken met één van de meest spectaculaire sporten die je in Oudewater kunt beoefenen.
Skaye4 is een echte fun-wedstrijd, er zijn dan ook geen winnaars en verliezers. Het gaat uitsluitend om het plezier. Naast kinderen uit Oudewater en omgeving doen er ook veel skatertjes mee van SC Gouda en De Lekstreek. Skakte4 begint vrijdag om 18.00 uur.
Vrijdagavond kan er bij het onderdoen van de skates ook weer gebruik worden gemaakt van de houten banken. Deze werden dit weekend door een stel lolbroeken van het SVO-terrein ontvreemd, maar staan dankzij een Facebook-melding weer op hun vertrouwde plek.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
2
4
5
6
11
12
13
14
16
18
19
20
21
23
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps