17952932 1510112382375091 2115440850565368336 n
Ammerstol was zaterdag voor het eerst gastheer van de Dave van Dam Cup. Het werd een stormachtig welkom voor de inline-skaters uit Midden-Nederland (en wijde omgeving) en de kleine Belgische delegatie uit Zemst. Halverwege het dagprogramma werd de jurytent de poldersloot in geblazen en de puntenkoers werd ’s middags zelfs afgeblazen vanwege de harde wind. Ook ’s morgens moest de Ammerstolse wedstrijdorganisatie (IJsclub Vooruitgang) al hard aan het werk, want het had in de nacht van vrijdag op zaterdag flink geregend in de Krimpenerwaard. De Zamboni, een oude eend met sneeuwschuiver, schoof het overtollige water van de baan en het zonnetje en de harde wind deden vervolgens de rest van het droogwerk.
De pupillen 2,3 en 4 konden het ochtendprogramma zoals gepland afwerken. Asif Muhammad werd tweede bij de pupillen 2. ‘Asif is erg goed te coachen. Je hoeft maar wat te zeggen en hij voert het uit,’ aldus coach Joyce van Vliet. Asif werd tweede op alle wedstrijdonderdelen. Alleen Niels de Kruijk uit Hagestein was voor hem een maatje te groot. Asif skatete de series overigens zonder zonder zijn zoekgeraakt transponder. Gelukkig zag de coulante jury dit door de vingers. Slechts negen jongens gingen bij de P2’s van start. Cas van Deuren, Sem van Beek en Mike Houdijk eindigden op de plaatsen 4, 6 en 7.
Bij de meisjes P2 werd Anne Murk vijfde. Op de lange afstand miste ze de aansluiting met de kopgroep van het veld. In deze groep o.a. Lowies Vandekerckhove en Fran Mouillard van Reko Roller Club Zemst. Nienke Oosterlaken, debutant bij ‘de grote meiden’ werd twaalfde in het klassement. ‘Zij wordt met de week beter,’ vertelde Joyce na afloop. Bij de pupillen 3 werd Vita van Deuren vierde, ook zij moest twee Belgische meisjes voor zich dulden. Ook een vierde plaats voor Lars Oosterlaken bij de jongens, vooral op de langere afstanden komt hij nog wat tekort.


‘s Middags was er wederom een transponderincident, want Joep Stubbe was zijn persoonlijke tijdwaarnemer vergeten. Ook hier een jurybesluit in de geest van de wedstrijd, want hij mocht door naar de A-finale van de series bij de pupillen 1. In deze finale eindigde Joep als derde, overall werd hij vierde. Clubgenoot Jim van Zuilen reed een prima wedstrijd en werd negende in het klassement. Bij de meisjes eindigden Fleur Visser en Isa van Beek in de achterhoede van het veld. Zij hebben echter nog een pupillenjaar te gaan en zullen gaande het seizoen nog zeker verder groeien. Zoals gezegd werd het klassement bij de middagwedstrijden opgemaakt na twee afstanden.
Rianne Coljé vocht bij de meisjes kadetten een tweestrijd uit met thuisrijdster Sacha van der Weide, maar besliste deze confrontatie in haar voordeel door de finale van de series te winnen. Iris Visser werd zevende. Bij de meisjes kadetten werden Marieke de Kruijff en Lotte Maaijen derde en vierde. Marieke werd tweede op de tijdrit en Lotte eindigde als derde in de finale van de series.
Ook in Ammerstol viel het aantal deelnemers enigszins tegen. Zo gingen er in de categorieën senioren en junioren A en B in totaal maar twaalf skaters van start. Een absoluut dieptepunt! In die zin is het jammer dat veel rijders uit de regioselectie de wedstrijden van hun eigen competitie mijden. Daardoor wordt de competitie ook minder interessant voor andere skaters.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
4
6
8
11
13
15

Sponsoren

MYLAPS

mylaps