DSC06618 kopie
De zon brandde vorige zaterdag onverbiddelijk op de hoofden van de deelnemers aan de vijfde wedstrijd van de Dave van Dam Inline Cup die in de Goudse Hout werd gehouden. De verenigingstenten boden gelukkig een perfecte schuilplaats voor de zon en waren dan ook overbevolkt. Voor de hooikoortspatiënten was er echter geen uitweg te vinden voor de overdaad aan pollen van planten en bomen. Vooral voor Asif Muhammad had te leiden onder deze omstandigheden, maar hij skatete wel een prachtige wedstrijd bij de pupillen 2 en werd derde in het klassement. De series over drie ronden wist hij na een spannende eindsprint zelfs te winnen. Cas van Deuren en Sem van Beek eindigden op de plaatsen 4 en 5. Leeftijdsgenoot Anne Murk deed het ook prima op de wielerbaan en werd tweede bij de meisjes. De wedstrijdwinst ging naar Angel Daleman uit Leiderdorp. Nienke Oosterlaken werd tiende in de eindrangschikking.
Vita van Deuren werd derde bij de meisjes pupillen 3. Bij de jongens was er een vijfde plaats voor Lars Oosterlaken. Voor de kinderen die deelnamen in de leeftijdscategorieën P3 en P4 was het Goudse parcours best pittig door de lange rechte stukken. De jongste van het veld, Fernandez Lommers uit Arnhem, werd tijdens haar race zelfs doorlopend aangemoedigd door haar enthousiast meerennende opa en oma Lommers. Fernandeze genoot en kwam zowel na ronde een als ronde twee juichend over de finishstreep. De Oudewaterse opa’s en oma’s, want die waren er gelukkig ook, bleven hun kleinkind overigens gewoon vanaf hun tuinstoel aanmoedigen. Dat houdt je ook veel langer vol!


In de middaguren was er een opvallende sterke vierde plaats voor Jim van Zuilen. Het was zijn sterkste prestatie bij de pupillen 1. Joep Stubbe werd vijfde en Leon Cas Visser pakte de tiende plaats. Bij de meisjes eindigden Fleur Visser en Isa van Beek op de plaatsen 9 en 11.
Sterk was ook het optreden van Marieke de Kruijff en Lotte Maaijen bij de kadetten. Alleen de Oostzaanse Anouk van Leest eindigde boven het Oudewaterse duo. De laatste Oudewaterse medaille werd behaald door Rianne Coljé, die in de gecombineerde wedstrijd voor dames en junioren derde werd. Iris Visser eindige op een mooie vijfde plaats.
Toen de meeste deelnemers aan de baanwedstrijd al huiswaarts waren gekeerd werd er ook nog gestreden om de marathoncup. Hier een mooie tweede plaats voor Maaike Coljé, de enige deelnemer van SVO. De conditioneel ijzersterke Snelrewaardse werd derde achter Dominique Lommers en Marissa Dekker.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
4
6
8
11
13
15

Sponsoren

MYLAPS

mylaps