IMG 5555 kopie
De afsluitende marathon over twaalf minuten vormde de prachtige apotheose van de tweede wedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup, zie zaterdagavond op het zonnige Statenland werd verreden. Lucas Rijkeboer van SSV Lek en Linge, de enige deelnemer bij de jongens junioren, voerde lange tijd het veld aan, maar halverwege de wedstrijd demarreerde de ijzersterke thuisrijder Stan van Vliet en lapte de skater uit de Betuwe. Stan van Vliet kwam op de nieuwe piste van SVO tot een gemiddelde van ruim 31 km/uur.
In het kielzog van dit mannenduo streden Marieke de Kruijff en Lotte Maaijen om de winst bij de meisjes kadetten en zij hoefden op de meet slechts een ronde toe te geven op clubgenoot Van Vliet. Kort voor het einde van de wedstrijd sprong Marieke de Kruijff weg bij Lotte Maaijen en besliste daarmee de spannende wedstrijd in haar voordeel. Beide kadetten blonken voorheen meer uit op de sprintafstanden, maar hebben zich in korte tijd conditioneel sterk verbeterd.
Bij de jongste pupillen ging de marathonwinst naar Niels de Kruijk van Lek en Linge. In de laatste ronden skatete hij Cas van Deuren van SVO op achterstand. Anne Murk won de wedstrijd bij de meisjes pupillen 2, maar moest in een onderling duel wel haar meerdere erkennen in haar Montfoortse plaatsgenoot Cas van Deuren.
De wedstrijd voor de skaters zonder wedstrijdlicentie werd afgesloten met een teamsprint. Op basis van de tijdrit waren er teams geformeerd van vijf skaters. Na iedere ronde viel de voorste rijder af, waarna in de laatste ronde de snelsten van ieder team mochten sprinten om de winst. De kleine Lieke van Rijs van het Zeeuwse SSC De Poel stal bij deze wedstrijd de show. Buiten mededinging mocht zij op haar bijzondere skates een rondje meerijden en oogstte daarbij veel applaus van het publiek. Die sportieve sfeer was kenmerkend voor de hele wedstrijdavond, want er klonk veelvuldig applaus voor de vijftig deelnemers.


De wedstrijdavond was begonnen met een tijdrit. De snelste tijden werden gereden door Marieke de Kruijff en Lucas Rijkeboer. Laatstgenoemde kwam in zijn rit tot 19.717 over 190 meter (34.691 km/uur) en is met die tijd voorlopig de snelste rijder op de nieuwe en verlengde piste van SVO. Die tijd zal later dit seizoen nog wel verbeterd worden, want bij deze tweede wedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup ontbraken een aantal toppers die van start gingen bij de Nederlandse Kampioenschappen in Heerenveen.
De series over één of meerdere ronden leverde ook prachtige duels op. Zo was er een prachtige strijd om het zilver bij de pupillen meisjes 2 (zonder wedstrijdlicentie). De elektronische tijdwaarneming besliste dat Veerle van der Vlugt sneller was dan Febe de Korte van SVO.
Er waren overigens opvallend veel deelnemers bij deze wedstrijden voor skaters zonder wedstrijdlicentie. Hierbij veel meisjes en jongens van Walcheren en Beveland, al had een aantal Zeeuwen zich afgemeld i.v.m. verplichtingen in de danszaal. De Oudewaterse deelnemers lieten zich niet onbetuigd in dit debutantenbal. Zo ging de winst bij de pupillen 3 en 4 naar Jet de Wit en broer en zus Stig en Gwen van Zuilen. Onne van Miltenburg en Febe de Korte debuteerden met een mooie tweede plaats bij de pupillen 2.

De winnaars
De winnaars van de tweede wedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup:
Skaters zonder wedstrijdlicentie: Gwen van Zuilen (P4), Jet de Wit en Stig van Zuilen (P3), Hendrika de Kok en William van de Bosse (P2), Hanna van Dijk en Floris Vermue (P1), Adrienne van Tussenbroek (kadetten)
Skaters met wedstrijdlicentie: Vita van Deuren en Lars Oosterlaken (P3), Anne Murk en Niels de Kruijk (P2), Remke van Rijs en Floris Janssens (P1), Marieke de Kruijff en Stan van Vliet (Kadetten), Rianne Coljé en Lucas Rijkeboer (Junioren).

IMG 5520 kopie copy copyIk heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps