TE9A9261 kopie copy copy‘Dit was mijn beste NK ooit, maar tevens mijn slechtste,’ omschreef Tom van Vliet zijn deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen op de baan in Heerenveen. Met drie bronzen medailles skatete hij dit Pinksterweekend een geweldig toernooi, maar de A-junior besefte ook dat er meer in had gezeten. Illustratief hiervoor was zijn race op de 500 meter, die zaterdag werd gehouden. In de eindsprint had Tom positie gekozen achter de uiteindelijke winnaar Marc Middelkoop. Toen die er een ultieme spagaat-finish uitperste had Tom geen ruimte meer voor zijn spagaat en werd aan de buitenzijde zelfs nog gepasseerd door de eveneens spectaculair finishende Louis Hollaar. ‘Ik had hier Nederlands Kampioen kunnen worden,’ verklaarde de teleurgestelde Tom na afloop. Zowel Middelkoop als Hollaar kwamen na hun spagaat ten val en namen Tom van Vliet mee in hun duikeling over de blauwgekleurde vermasco-vloer. Mede door twee andere valpartijen moest Tom zondag het NK op de weg in Wolvega laten schieten.
Het driedaagse NK kende voor Tom van Vliet op vrijdag overigens een verrassende opening. De niet als sprinter bekend staande Oudewaternaar scoorde een derde plaats op de tijdrit over 300 meter. Later op de avond werd hij ook nog eens derde op de sterk bezette 1000 meter.

Mooie prestaties Demi, Roosmarijn en Patrick
De andere SVO-junioren, allen skatend bij de regioselectie Midden-Nederland, skateten ook een uitstekend NK. Zo behaalde Demi Benschop tweemaal een vijfde plaats bij het NK op de weg, dat werd gehouden op de baan van IJs-en Skeelerclub Lindenoord. Demi over haar puntenkoers: ‘De ijzersterke Marijke Groenewoud reed als verwacht al direct na de start bij het peloton weg. Bij het begin van de wedstrijd wist ik een punt in de tussensprint te pakken. Later in de wedstrijd wisten nog drie rijders aansluiting te krijgen bij Groenewoud. Door in de eindsprint als eerste rijder met punten uit het peloton te finishen werd ik vijfde op deze afstand.’ De vijfde plaats op ‘the one lap’ dankte Demi vooral aan haar sterke start in de kwartfinale.
NK Baan Heerenveen 2017 300m 2 kopie
In Heerenveen behaalde Demi Benschop bij het NK op de baan met een zesde plaats op de 500 meter haar topklassering. Op de 300 meter reed Demi een persoonlijk record en werd zevende. Laat op de avond reed ze nog de afvalkoers over 75 rondjes (15 km). Demi: ‘Marijke Groenewoud wist al snel in de race een ronde voorsprong te pakken op het peloton. Ik kon goed meekomen in het peloton en moest als laatste rijder de afvalkoers verlaten.’ Het leverde haar een zesde plaats op.
Roosmarijn van der Vaart bleef in Heerenveen op de tijdrit op de 300 meter slechts 0.026 sec. verwijderd van de derde plaats. Ook op de 500 meter deed ze het met een zesde plaats meer dan voortreffelijk. Patrick van Echtelt werd bij de kadetten achtste en negende op respectievelijk de 300 en 500 meter. Hij was vooral blij met zijn persoonlijk record op de 300 meter. Op het slechte asfalt van Wolvega deed hij het met een zevende plaatst op ‘the one lap’ zelfs nog beter dan in Heerenveen.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
8
10
12
13
15
17
18
19
20
22
24
27
29

Sponsoren

MYLAPS

mylaps