IMG 20170627 WA0004 copy
Omdat er in Montfoort geen Heksenfestijn gevierd wordt is een deel van de Montfoortse tak van SVO afgelopen vrijdag afgereisd naar het Friese Wolvega. Zo rond een uur of 12 was iedereen op de plaats van bestemming om tussen het dorp van tenten, campers en caravans een mooi plekje aan de rand van de baan te bemachtigen. Na een goede warming-up werd er om 18.00 uur begonnen met de 100 meter sprint, het onderdeel waar alle drie de Montfoorters een topprestatie neerzetten. Cas van Deuren werd eerste in een tijd van 12.965, Anne Murk werd vijfde in 13.543 en Vita van Deuren eindigde als achtste in 16.067. Na de sprint moest er nog een inline-race gereden worden. I.v.m. het regenachtige weer waren de regenwielen onder de schoenen geschroefd. Cas werd knap vijfde, Anne eindigde op de zevende plek en Vita als vijfde. De rijders waren klaar en nu was het aan de ouders om alles weer schoon en gesmeerd te krijgen voor de volgende dag.
Op de zaterdag werden eerst series verreden. Wederom was de baan kletsnat en weer bleek dat de Montfoorters prima uit de voeten konden op de regenwielen. Ook de races die daarna verreden hadden meer weg van een waterballet. De race van de P2 jongens was een spektakel in een ongekende stortbui. Na twee dagen stond Cas op een knappe derde plek, Anne op acht en vita stond stevig op plek 6.


Op zondag ging de wekker rond 7 uur. Alles werd snel ingepakt en na het ontbijt werd er koers gezet richting Haulerwijk. Tijdens die rit van 40 minuten weer regen maar bij aankomst in Haulerwijk bleek de piste kurkdroog te zijn. Er moesten twee langere afstanden inline gereden worden Vita reed erg sterk en mengde zich tussen de besten. Cas en Anne hadden wat moeite met de langere afstanden met name met de tempoversnellingen in de laatste rondjes. Tot ieders verbazing moest er als laatste onderdeel tot en met de P2 een slalom van wel 40 pionnen gereden worden op tijd. Door dit onderdeel kwamen er nog wat verassende verschuivingen in de klassementen. Al met al, en ondanks het mindere weer, was het een zeer geslaagd weekend met prachtige resultaten in het eindklassement. Cas en Vita van Deuren eindigden als vijfde en Anne Murk op plek tien.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skateclinics

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
8
10
12
13
15
17
18
19
20
22
24
27
29

Sponsoren

MYLAPS

mylaps