170701 Nat Pupillentoernooi 0226
Zaterdagochtend 1 juli was het alweer vroeg dag. Het was de dag van het Nationaal Pupillen Toernooi. SVO was met drie skatertjes aanwezig.Dit waren Vita van Deuren (P3M), Sem van Beek en Cas van Deuren (P2J). Helaas moest Asif Muhammad verstek laten gaan dankzij een knieblessure. Om negenuur, één uur voor aanvang van de wedstrijden, waren we al in Nijeveen. Een voor ons niet onbekende baan, omdat wij daar al eerder te gast waren met het skeelerkamp van SVO. De baan had dus geen geheimen voor ons en dat is altijd een lekkere start.
Er werd begonnen met de tijdrit over 100m, Vita werd hier vierde, Sem negende en Cas mag zich op dit onderdeel de snelste van Nederland noemen, want hij werd eerste. Daarna volgden de series en bij elke categorie werd de finale met maximaal 14 kinderen verreden. P3M reed direct de finale en Vita werd knap vierde, het podium was nog binnen bereik. De P2J moesten door het grote deelnemersveld een halve finale rijden. Dit onderdeel werd door de regen naar voren gehaald i.p.v. de tijdrit vpor de oudste pupillen. In de halve finale series gingen de eerste zeven door, ongeacht de tijd. De tijd was slechts bepalend voor de startpositie in de finale. Cas werd mooi tweede en Sem van Beek maakte het nog heel erg spannend omdat hij nipt zevende werd. Hij was op drie wielen gestart i.p.v. de gebruikelijke vier. Dit gaf hem zo weinig grip en vertrouwen dat hij zijn finaleplek er bijna door kwijtraakte. Hij reed zijn finale dan ook weer op vier wielen en werd knap twaalfde. Cas werd zesde en zakte hierdoor naar de derde plaats in het klassement. Sem bleef in de top 10, dat was ook zijn wens en dus prima gedaan.


Toen het allesbeslissende onderdeel, de puntenkoers. De benen werden ingesmeerd met sportbalsem enwarmtecreme en de strijd kon beginnen. Vita haalde geen punten en klasseerde zich als
vijde. Hierdoor viel zij in het klassement net buiten het podium en werd vierde. Cas moest punten halen en deed dit brutaal door er direct vanaf de start vandoor te gaan en kaapte op die manier twee punten voor de concurrentie weg. Helaas lukte dit alleen in die ronde en moest hij afhaken in de verdere strijd om de punten. Dit leverde hem een vijfde plaats op in de puntenkoers. Dit betekende ook een vijfde plaats algemeen en daar was Cas niet voor gekomen. Ondanks deze knappe prestatie was hij gematigd tevreden maar ook dat hoort bij sport. Sem werd elfde en kon zijn positie in de top-10 vasthouden. Hij was blij en tevreden.
We hebben ons weer laten gelden als SVO. We konden met opgeheven hoofd naar huis en tevreden zijn over de resultaten. Ondanks het slechte weer en wat haperingen in de organisatie was de sfeer in de kleine tent erg goed. Ik hoop dat we er volgend jaar weer bij zijn en dat de groep dan iets
groter is.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
4
6
8
11
13
15

Sponsoren

MYLAPS

mylaps