Pieter
De snel ter hulp ingeroepen sjovel, inclusief schuif, van een Hoenkoopse veehouder zorgde zaterdagmorgen  voor een relatief droge baan tijdens de start van de finalewedstrijd van de Dave van Dam Inline Cup. De pupillen waren echter nog maar nauwelijks aan hun series begonnen toen het regenwater weer letterlijk uit het donkere wolkendek plensde. Volgens een kenner ter plekke overigens geen enkel probleem, want op asfalt met een laagje water schijnt het minder glad te zijn dan op een halfnatte baan. Overeenkomstig de woorden van de kenner viel er in het ochtendprogramma, ondanks de voortdurende regenval, dan ook maar een valpartij te noteren. De jongedame gleed een stukje op haar billen door, maar kwam verder met de schrik vrij. 
Aan Oudewaterse zijde waren er hoofdrollen voor Asif Muhammad en Anne Murk bij de pupillen 2. Anne ging als een wankele evenwichtskunstenaar door de bochten, maar was in de series toch ruimschoots de sterkste. Op de tactisch sterk gereden marathon over vijftien ronden liet zij zich in de laatste bocht verrassen door Maaike Koelewijn uit Hoogeland, die ook het dagklassement won. Bij de pupillen 2 reed SVO rond met het ijzersterke kwartet Mike Houdijk, Cas van Deuren, Sem van Beek en Asif Muhammad. Niels de Kruijk van SSV Lek en Linge won mede dankzij een scherpe start de series. De Hagesteiner, die ook de eerste drie wedstrijden van de Jumbo Blankestijn Cup won, moest op de marathon echter zijn meerdere erkennen in Asif, die ook het dagklassement won. De winst in het eindklassement bij de P2’s ging naar Anne Murk en Niels de Kruijk.

Publieksrijder
Bij de P3’s gingen zowel de dag- als de klassementswinst winst naar Friso van Vliet uit Zeewolde en Demi Brouwer uit Amersfoort. Demi had schijnbaar niet in de gaten dat de baan toch wel enigszins glibberig was en reed met een ongelofelijke snelheid haar rondjes. Ze oogstte daarmee veel bewondering van het publiek, dat zich veelal in de clubtenten verborgen hield. Vita van Deuren werd tweede in het eindklassement. Bij de series had ze een opvallend off-moment, maar Vita revancheerde zich met een mooie tweede plaats op de marathon. Lars Oosterlaken toonde zich bij zijn thuiswedstrijd een opvallende publieksrijder. Voor de enthousiaste supporters in de SVO-tent gaf hij steeds vol gas om aan de zwembadzijde van de baan even lekker uit te bollen. In het eindklassement eindigde de zoon van de Hoenkoopse veehouder als derde. Bij de allerkleinsten gingen Purmerender Mark Storm en Lisa Brouwer uit Amersfoort met de winst aan de haal.
IMG 6067 copy copy

Het middagprogramma kon grotendeels in de droogte worden afgewerkt. Ook hier slechts één valpartij, maar deze behoorde wel tot de categorie ‘zeer spectaculair’. Stijn van de Bunt van AIJV leidde op soevereine wijze de marathon bij de pupillen 1, maar kwam ten val. Het leidde tot een springpartij van de behendige thuisrijder Joep Stubbe, maar zijn ploeggenoot Leon Cas Visser werd het grootste slachtoffer van de duikeling van Stijn van de Bunt en moest de strijd verlaten. Het getuigde van de klasse van de sterke Stijn van de Bunt dat hij de wedstrijd in de slotfase alsnog naar zijn hand zette. Hij won ook het dagklassement voor Joep Stubbe. Jim van Zuilen werd vierde, ook hij verloor op de marathon enkele plaatsen door de schuiver van zijn voormalige ploeggenoot Van de Bunt. Bij de meisjes ging de winst naar Lataesha Narain uit Broek in Waterland, zij won ook het eindklassement. Bij de jongens was dat Bret Groot uit Almere.
De deelname in de categorieën kadetten, junioren en senioren is het hele seizoen al matig en om die reden werden de afsluitende marathons bij deze categorieën gezamenlijk afgewerkt. Het zorgde voor enige onoverzichtelijkheid voor de toeschouwers, maar de juryleden wisten na afloop toch de juiste uitslagen te produceren. Rianne Coljé werd bij de junioren/senioren derde achter Anne Ruyssenaars uit Zeist, die haar eerste wedstrijd reed. Marissa Dekker uit Hoorn nestelde zich tussen dit tweetal in. Ook kadet Marieke de Kruijff kon op haar thuisbaan niet winnen, zij moest de winst laten aan de steeds sterker rijdende Janne Kraamer uit Gouda. Ondanks de ‘thuisnederlaag’ van Marieke en Rianne wonnen zij wel met overmacht hun eindklassement. Bij de mannen waren de dagoverwinningen voor Jelle Stienstra uit Ede (kadetten) en Bert van Duuren uit Culemborg (junioren en senioren). de Edenaren Bauke van Beek en Chaim Boer wonnen de Dave van Dam Cup.

Megfaklus burgemeester Verhoeve
Onmiddellijk na afloop van de korte wedstrijddag barstte er een donderend onweer los en de prijsuitreiking werd noodgedwongen naar het overvolle SVO-clubgebouw verplaatst. De spontaan aanwezige burgemeester Pieter Verhoeve, compleet met ambtsketen, had hier een megaklus te verrichten, want alle deelnemers ontvingen een medaille en een beker uit handen van de Oudewaterse burgervader. Vervolgens mocht hij ook nog op de foto met tal van trotse winnaars.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps