IMG 6506 copy copy
Het inline-skateseizoen loopt op z’n eind, maar dat was niet te merken aan het deelnemersaantal bij de finalewedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup. Ondanks de druilerige omstandigheden op de koudste 16 september ooit waren ruim veertig skaters naar Statenland gekomen om mee te strijden om de dag- en klassementsoverwinningen. Door de laagdrempeligheid van de Oudewaterse competitie slaagde een groot deel van de deelnemers in hun missie, want door de splitsing van klassementen voor wedstrijdrijders en niet-wedstrijdrijders en de vele leeftijdscategorieën keerde vrijwel iedereen met een beker huiswaarts Voor de enkele pechvogels op het Statenland, die niet op het podium terecht kwamen, gloorde er weer hoop tijdens de loterij, waarbij door de cupsponsor beschikbaar gestelde boodschappentasjes en tal van trendy sportproducten werden verloot. Deze loterij is inmiddels een prachtige SVO-traditie geworden.
De laagdrempeligheid van de Jumbo Blankestijn Cup zorgde ook voor een vriendschappelijke sfeer onder de deelnemers, die van heide en verre naar Oudewater komen. Illustratief hiervoor was zaterdag de huldiging bij de jongens pupillen 2, waarbij de mannen uitgebreid de tijd namen om elkaar te complimenteren met elkaars prestatie. De fotograaf van dienst diende dan ook enig geduld te hebben.


Er werd in Oudewater echter ook serieus gestreden om de hoofdprijzen. De winnaars waren meestal al bekend voor de wedstrijd, maar de strijd achter de kampioenen leverde voor de toeschouwers prachtige duels op. Zo was Tom van Vliet, een landelijke topper, oppermachtig bij de marathon over twaalf minuten, maar achter hem werd er een felle strijd gestreden tussen pupil Joep Stubbe en junior Lucas Rijkeboer van SSV Lek en Linge. Joep, enkele maatjes kleiner dan de Culemborger, wist de strijd op de meet te beslissen. Dit ondanks een ultieme spagaatfinish van de sportieve Rijkeboer. De marathonstrijd bij de meisjes pupillen 2/3 leverde een gelijk beeld op. De Montfoortse Anne Murk heerste. Op enige achterstand volgde een sterke kopgroep, waar Meike de Goeij al het sleurwerk verrichtte. Op de eindstreep werd de Oudewaterse echter verslagen door de slim rijdende Nynke van Rijs van SSC de Poel uit Zeeland. Bij de jongens ging de verwachte winst naar Niels de Kruijk van SSV Lek en Linge, op alle wedstrijdonderdelen was hij sterker dan thuisrijder Cas van Deuren.
Voor de trainers van SVO was het fijn om te kunnen constateren dat hun pupillen dit jaar veel progressie hebben geboekt. Skaters als Onne van Miltenburg, Tinka van Leeuwen, Meike de Goeij en Denise van Vuuren, relatief onervaren op de skatepistes met de spectaculaire bochten en de vele rijders in de baan, hebben absoluut de potentie om de stap naar het grotere ‘skatewerk’ te maken.
Volgende zaterdag wordt het skateseizoen afgesloten met de SVO-clubkampioenschappen. ’s Middags mogen de jeugdskaters van SVO hun kunnen dan al tonen bij het diplomaskaten.
De foto's van de finalewedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup zijn HIER te vinden. In het fotomenu zijn ook de foto's geplaatst van de voorgaande wedstrijden.

IMG 6410 kopie
De winnaars van de Jumbo Blankestijn Cup 2017
De klassementen van de Jumbo Blankestijn Cup werden bij de niet-wedstrijdrijders gewonnen door: Lieke van Rijs (P4), Rick Zuijdwegt en Jet de Wit (P3), Hendrika de Kok en William van den Bosse (P2), Tinka van Leeuwen en Floris Vermue en Adrienne van Tussenbroek (P1).
Vita van Deuren en Lars Oosterlaken (P3), Anne Murk en Niels de Kruijk (P2), Remke van Rijs en Joep Stubbe (P1), Marieke de Kruijff en Jarno Zuidwegt (kadetten) en Rianne Coljé en Tom van Vliet (junioren) waren bij de wedstrijdrijders de sterksten na vier wedstrijden.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31

Sponsoren

MYLAPS

mylaps