IMG 6839 kopie copy
Bij de SVO-clubkampioenschappen, die afgelopen zaterdag op het zonovergoten Statenland werden gehouden, ging het niet alleen om het winnen van de titels, maar ook om het verbeteren van club- en baanrecords. Uiteindelijk slaagde een achttal SVO’ers in het scherper stellen van een of meerdere toptijden. Hun namen worden op korte termijn genoteerd in het recordboek van SVO. Een hele eer, want in dit digitale boek staat o.a. ook de naam van Olympisch schaatskampioen Michel Mulder genoteerd.
De bijna veertig deelnemers aan de clubkampioenschappen kregen een pittig wedstrijdprogramma voor de kiezen, want naast de als tijdrit verreden 100 en 300 meter, werden ook nog series over 500 en 1000 meter afgewerkt. Voor het vele publiek was het vooral genieten bij de series, waarbij man-tegen-man werd gestreden. Wel was het soms even billen knijpen voor ouders en grootouders als hun favoriet een technische misser maakte in één van de krappe bochten. Tot afgrijzen van de oma van Joep Stubbe was haar kleinzoon een van hen. Mede gezien het verdere verloop van de spannende wedstrijden heeft zij zaterdag dan ook meer van de omgeving van het Statenland gezien dan van het geweldige spektakel op de baan. Het wel toeschouwende publiek zal echter hebben geconstateerd dat geen enkele wankeling leidde tot een kennismaking met het asfalt en dat vertelde veel over de technische vaardigheid van de SVO’ers.


Marathon op sfeervol verlicht Statenland
Meest spannend was de strijd tussen Patrick van Echtelt en Raphael Boef bij de jongens kadetten. Op zowel de 500 als de 1000 meter was Van Echtelt de sterkste, maar het verschil met de Linschoternaar werd op beide afstanden pas op de meet gemaakt. Stan van Vliet, ook kadet en deze week nog als winnaar gehuldigd van de (in Oudewater) prestigieuze Dirk Zuidam Trofee, hield zich enigszins afzijdig van de strijd tussen Van Echtelt en Boef, want hij wilde geen risico’s nemen in verband met het aanstaande schaatsseizoen. Bij de meisjes pupillen 1 ging de SVO-titel naar Fleur Visser, maar zij had met geduchte tegenstand te kampen van de relatieve nieuwkomers Denise van Vuuren en Tinka van Leeuwen.
Na afloop werden de kampioensmedailles uitgereikt aan Vita van Deuren en Lars Oosterlaken (pupillen 3), Anne Murk en Cas van Deuren (pupillen 2), de al eerder genoemde Fleur Visser en Joep Stubbe (pupillen 1), Marieke de Kruijff en Patrick van Echtelt (kadetten), Rianne Coljé en Tom van Vliet (junioren) en Joyce van Vliet (senioren).
IMG 6731 kopie
Na een gezellige barbecue-break van twee uur startte op het donkere, maar met fakkels sfeervol verlichte Statenland de marathon over 75 ronden. Voor deze wedstrijd had zich ook een aantal oudgedienden ingeschreven, die het clubkampioenschap over de korte afstanden aan zich voorbij had laten gaan. Het werd een boeiende strijd, waarbij het drietal Tom van Vliet, Raphael Boef en Patrick van Echtelt zich al snel distantieerde van de rest van het deelnemersveld. Gaande de wedstrijd wist ook de brutaal rijdende Joep Stubbe zich in de strijd tussen de grote mannen te mengen, maar hij lag toen al op een ronde achterstand. De imponerend rijdende Tom van Vliet was uiteindelijk de sterkste na de race over 15 kilometer. Bij de dames won Maaike Coljé.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Jumbo Blankestijn Cup 2018

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps