IMG 20180428 163900355 BURST001 3
De tweede wedstrijd van de Dave van Dam inline-cup vond plaats op zaterdag 28 april in Almere. De weersomstandigheden waren van een ietwat ander kaliber dan tijdens de wedstrijd een week eerder in Purmerend. Donkere wolken pakten zich regelmatig samen en de buienradarapp werd door menigeen nauwlettend in de gaten gehouden. In de ochtenduren bleef het echter droog en het programma van de jongste skaters werd in hoog tempo afgewerkt. Vita van Deuren zette de snelste tijd neer op de 200 meter tijdrit. Helaas kwam zij tijdens de puntenkoers ten val en miste hierdoor nipt een podiumplaats. Vita eindigde in het dagklassement op de vierde plaats.Gezien het beperkte aantal deelnemers was er voldoende tijd over om de jongste skaters te verrassen met een clinic van niemand minder dan Bianca Roseboom. Een prachtige ervaring voor deze topsporters in spé.
Het middagprogramma startte met een flying start tijdrit van 200 meter gevolgd door de series. Inmiddels zorgde een flinke bui voor een natte baan, waardoor de finales van de series even op zich moesten laten wachten. Al snel brak de zon weer door en kon de wedstrijd vervolgd worden. Zowel Roosmarijn van der Vaart als Asif Muhammed slaagden erin om zowel de flying start als de series te winnen. Een nieuwe plensbui joeg iedereen de tent in alwaar het afwachten was of de puntenkoers nog gereden zou worden. Aangezien de Almeerse piste spekglad wordt als hij nat is, waren er hierover grote twijfels bij de jury. Her en der besloten de skaters uit voorzorg toch maar vast de regenwielen te monteren. Ondertussen werd er met man en macht tussen de buien door gedweild en werd er besloten om de puntenkoers op de minder gevaarlijke 400 meter baan te rijden. Asif reed ook hier weer een prachtige race en zette alle punten op zijn naam. Ook Roosmarijn wist wederom winst te behalen. Mike Houdijk kwam helaas ten val.
Met de winst op alle drie de onderdelen behaalden zowel Asif als Roosmarijn een eerste plaats op het podium. Trainster Joyce uitte terecht en vol trots haar complimenten.

De dag werd afgesloten met een marathon. Een viertal skaters van SVO nam deel aan deze wedstrijd. Drie van hen behaalden een podiumplaats. Roosmarijn van der Vaart stond opnieuw op de bovenste trede van het erepodium. Rianne Coljé en Fleur Visser behaalden allebei een derde plaats.

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018