IMG 1779
Een grijs wolkendek gecombineerd met een koud briesje zorgde ervoor dat de vijfde Dave van Dam Inline Cup vrij fris begon. Al snel werden de zijwanden in de tent geritst om net iets meer beschutting te hebben. Later op de dag brak het zonnetje echter door en was het goed toeven op de Nijkerkse skatebaan.
Tijdens het ochtendprogramma reed Rosan Oosterlaken een heuse mini-marathon. In een, volgens de speaker, zeer hoog tempo reed zij keurig een hele ronde. De slalom skate zij op geheel eigen wijze door een rondje te maken om slechts een pion in plaats van om alle drie de oranje pionnen. Trainer Bart zag dit, net zoals de scheidsrechters, door de vingers en Rosan mocht haar race gewoon afmaken.
Broer Lars was goed in vorm. Hij haalde meerdere tegenstanders in tijdens de series en wist daardoor een tweede plaats te behalen op dit onderdeel. Moeder Greetje was uiteraard trots op haar kroost. Beide kinderen namen het eremetaal mee naar huis. Rosan werd tweede en Lars eindigde op de derde plaats in het dagklassement.
Het middagprogramma startte met de tijdrit voor de dames junioren. Rianne Coljé reed volgens eigen zeggen een slechte race, maar bleek achteraf wel de snelste skater op dit onderdeel te zijn geweest. Aan het einde van de dag mocht Rianne een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Bij de jongens P1 ontbraken een paar kanshebbers op een medaille. De Montfoortste familie van Deuren streed dit weekend voor een podiumplaats op het internationaal skeelertoernooi in Medemblik en Wervershoof. Ook Asif Muhammed ontbrak. Hij kampte nog met de gevolgen van een flinke valpartij. Mike Houdijk nam de honneurs echter goed waar en reed een goede race. Tijdens de puntenkoers wist hij vooraan in het peloton te blijven. Zijn moeder durfde tijdens zijn inhaalmanoeuvres niet te kijken. Het zou niet de eerste keer zijn dat Mike tijdens de puntenkoers ten val kwam. Mike reed echter uitstekend en kwam als derde over de finish. Net op het moment dat iedereen opgelucht adem haalde kwam Mike, net na het finishen, alsnog hard ten val. Met een flink gat in zijn wedstrijdpak mocht Mike echter wel het podium beklimmen. Mike straalde van oor tot oor toen hij hoorde dat hij op een derde plaats was geëindigd. Moeder Ingeborg was, ondanks het kapotte pak, enorm trots op haar zoon. Bij de podiumfoto op de groepsapp schreef ze dan ook ‘Het kost een nieuw pakje, maar wel derde!’
Mike was niet de enige die het asfalt van dichtbij bekeek in Nijkerk. Tijdens de series tikte Onne met zijn eigen wiel zijn andere skeeler aan en kwam daardoor ook ten val. Een bezoekje aan de EHBO leverde een mitella op, maar gelukkig kon de conclusie getrokken worden dat er niets gebroken was. Helaas kon Onne de rest van de wedstrijd niet vervolgen en ook de puntenkoers moest hij aan zich voorbij laten gaan.
De SVO P1 meiden Nienke, Meike en Celine wisten zich prima staande te houden in de grote groep deelnemers. Maar liefst 17 meisjes verschenen aan de start. Een vooraf afgesproken plan om met vijf meiden, waaronder de tweeling van Straalen, bij elkaar te blijven tijdens de puntenkoers leverde voordeel op voor Meike. Ze kon het groepje goed bijhouden. Celine besloot na enige tijd de groep toch te verlaten en er in haar eentje vandoor te gaan. Nienke startte de puntenkoers wat moeizaam, maar wist zich later in de race te herpakken. Nienke eindigde op een elfde plaats in het dagklassement, Celine en Meike werden respectievelijk dertiende en veertiende.
Op zaterdag 7 juli is de volgende Dave van Dam Inline Cup. Een thuiswedstrijd voor de rijders van SVO, de wedstrijd zal op de eigen baan in Oudewater gereden worden.
IMG 1822 copy

Skate4 2018