IMG 4067 kopie
De eerste wedstrijd van de Dave van Dam inlinecup 2019 vond plaats in Almere. Hoewel de zon zich regelmatig liet zien was het een flink koude dag. De tent, dikke winterjassen en fleecedekens zorgden ervoor dat de wedstrijdrijders enigszins op temperatuur bleven tussen de wedstrijden door.
Om klokslag 11.30 uur beet Rosan Oosterlaken het spits af op de Almeerse piste. Rosan reed een tijdrit van 100 meter in tegenstelling tot haar ploeggenoten. Zij reden allen een tijdrit van 200 meter. Lars Oosterlaken wist op dit onderdeel de tweede plaats te bemachtigen. Ook zus Nienke begon goed aan deze wedstrijddag en kwam als derde over de finish. Anne Murk, voor wie de baan zeer bekend terrein is vanwege de trainingen die zij daar wekelijks volgt, wist eveneens op de derde plek te eindigen op dit onderdeel.
Voor Rosan volgde er een sprint van 600 meter. Met een harde wind tegen was het een pittige strijd voor de kleine Hoenkoopse skatester, maar met een grote glimlach kwam ze over de finish. Helaas kwam ze net over de eindstreep ten val en moest er toch een kort bezoekje aan de EHBO-post gebracht worden voor een pleister.
Vervolgens werden de series gereden. Nadat de P1 de A- en B-finales gereden had wonnen de grijze wolken het van de zon en joeg een flinke hagelbui iedereen de tent in. De hagel, de enkele sneeuwvlokken die al eerder naar beneden kwamen en de weersvoorspellingen op buienradar deed de jury, in overleg met de coaches, ertoe besluiten de nog te rijden series af te blazen.

De puntenkoers werd nog wel gereden, maar uit voorzorg werd deze gereden op de 400 meter baan. Ondanks het verliezen van een van haar lenzen tijdens de race wist Nienke als derde over de streep te komen. De tweeling van Straalen liet het werk vooral door de Baarnse Anniek Heethaar doen. Tot het laatste moment lieten ze haar voorop rijden. Pas in de laatste ronde besloot Celine haar voorbij te gaan en net voor haar concurrent te finishen. Sem van Beek reed ijzersterk en pakte de tweede plaats op dit onderdeel. Na een vlot verlopen, maar koude wedstrijddag kon SVO met veel medailles huiswaarts keren. De familie Oosterlaken nam maar liefst drie medailles in ontvangst. Voor Rosan was er een zilveren exemplaar, Lars en Nienke behaalden beiden een bronzen medaille. Ook Anne Murk ging met het eremetaal naar huis. Zij behaalde eveneens de derde plaats. Sem van Beek en Fleur Visser eindigen net buiten het podium op een vierde plaats. Meike van Straalen, vorig seizoen nog vaak onderaan in het klassement bungelend, was terecht trots op haar vijfde plaats. Na de prijsuitreiking volgde de marathon. Fleur Visser reed zeer tactisch en wist een gouden medaille te halen. Ook Rianne Coljé, die niet helemaal fit was, viel in de prijzen. Zij eindigde op een tweede plaats. Denise van Vuuren reed een keurige race, maar viel helaas net buiten de prijzen.

JBC 2019