IMG 4380 kopie copy
Voor de wedstrijdrijders van SVO geen vrijmarkt of oud-Hollandse spelletjes op Koningsdag, maar de derde Dave van Dam inline Cup in Purmerend. Bij aanvang van de wedstrijd was het droog, maar dat er al flink wat water naar beneden gekomen was, was wel duidelijk. De piste, waarop een 300 meter tijdrit gereden zou worden, was te nat om op te kunnen rijden. Daarom besloot de jury het programma om te gooien en werd er gestart met de puntenkoers op de 400 meter baan. Op regenwielen werd de race gereden. Net als vorige week kwam Fleur Visser ten val, maar ze stond meteen op en reed de wedstrijd goed uit. Cas van Deuren maakte eveneens kennis met het asfalt van de Purmerring, maar ook hij stond snel weer op en kon zijn race vervolgen. Nienke Oosterlaken reed sterk en haalde de meeste punten binnen. Ook Meike en Celine van Straalen bleken in goede vorm te zijn en wisten beiden punten te pakken. Asif Muhammad en Anne Murk pakten, net als Nienke, de eerste plaats op dit onderdeel.
Ondertussen deed de zon flink zijn best. Tezamen met een flinke wind, die ervoor zorgde dat er geregeld aan ‘stokhangen’ gedaan werd bij de tent, zorgde hij ervoor dat de baan goed opdroogde en de regenwielen verwisseld konden worden voor de normale wielen. Net op het moment dat het volgende onderdeel zou starten, trok er wederom een bui over en konden alle wielen weer gewisseld worden.

Voordat iedereen met de 1000 meter sprint zou starten, reden de P3 en P4 eerst een 100 meter tijdrit. Rosan Oosterlaken ging gemotiveerd van start, maar eenmaal over de finish bleek haar gezicht op onweer te staan. “De wind had mij terug geduwd!”, kon ze nog net in tranen uitbrengen. Gelukkig verliep haar 400 meter tijdrit later op de middag beter en had ze minder last van de wind. Het laatste stukje van haar rit werd ze persoonlijk begeleid door een van de juryleden. Het liefst had ze daarna nog een ronde gereden.
De 1000 meter sprint werd goed gereden door de SVO'ers. Ondanks de natte baan werd er flink doorgereden en wisten velen de A-finales te halen. Hoewel de zon regelmatig scheen, kreeg de piste toch niet de kans te drogen voor de 300 meter tijdrit, omdat er zo af en toe ook een bui viel. Bij de jury waren er twijfels over het al dan niet door laten gaan van dit laatste onderdeel. Na overleg met de ploegleiders werd middels stemming besloten toch te rijden. Maar aangezien het binnen vijf minuten na dit besluit wederom met bakken uit de lucht kwam, werd de beslissing teruggedraaid. De skates werden uitgetrokken en het erepodium werd opgesteld. Tijdens de prijsuitreiking viel het de voorzitter van de Purmerendse skatevereniging op dat vele medailles ten goede kwamen aan de Oudewaterse rijders. Voor SVO was er geen lintjesregen op Koningsdag, maar een medailleregen. Maar liefst 9 rijders gingen met het eremetaal naar huis. Marieke de Kruijff en Fleur Visser eindigden op een derde plaats. Meike van Straalen eindigde verrassend op een tweede plaats. Ook Rosan Oosterlaken, Lars Oosterlaken en Sem van Beek gingen met een zilveren medaille naar huis. Nienke Oosterlaken, Anne Murk en Asif Muhammad keerden met een gouden medaille huiswaarts.

JBC 2019